Promena rasporeda kartica odeljaka i kartica stranice u programu OneNote za Windows

Office 365 pretplata, Office 2019, OneNote 2016, OneNote 2013, OneNote 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

OneNote automatski ne organizovanje ili Poređaj po abecednom redu odeljak ili stranicu kartice. Da bi vaše beležnice bile organizovane, možete promeniti raspored kartica odeljka ili stranice tako da redosled ima smisao.

Promena rasporeda kartica odeljka

Kartice odeljka nalaze se na vrhu beležnice i predstavljaju sjajan način da organizujete sadržaj po temama ili oblastima. U bilo kom trenutku možete da promenite redosled odeljaka.

 • U redu odeljaka pri vrhu stranice prevlačite karticu nalevo ili nadesno dok je ne postavite na željeno mesto.

  Dok pomerate miš, mala strelica će se pojaviti u razmacima između drugih odeljaka tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kad otpustite taster miša.

Savet: Ako pogrešite, pritisnite tastere Ctrl+Z da biste opozvali promene i pokušajte ponovo.

Možete dodati nove odeljke i kreirati grupe odeljaka da biste ostali organizovani. Grupe odeljaka vam omogućavaju da kombinujete odeljke u samostalnim grupama, što olakšava kretanje kroz kartice odeljaka u velikim beležnicama.

Promena rasporeda kartica odeljaka

Kartice odeljaka raspoređene su uz ivicu beleške i predstavljaju koristan način za organizaciju sadržaja u odeljku.

 • U koloni sa karticama stranica koja se nalazi sa strane prevlačite karticu stranice nagore ili nadole dok je ne postavite na željeno mesto.

  Horizontalna traka će se pojaviti u razmacima između drugih stranica dok pomerate miš tako da ćete znati gde će kartica biti smeštena kada otpustite taster miša.

Da biste dodatno organizovali beležnice, možete da kreirate još stranica i uspostavite hijerarhiju tako što ćete kreirati podstranice.

Napomena:  Da biste preimenovali karticu stranice ili karticu odeljka, kliknite desnim tasterom miša na karticu i odaberite stavku Preimenuj.

U Microsoft Office OneNote 2007, možete da organizujete i promena rasporeda kartica koje predstavljaju stranice, odeljaka i Beležnica, u bilo kom redosledu koji želite. Ovo je korisno ako želite da zadržite organizovani beleške.

Drag notebook, section, and page tabs where you want them

U ovom članku

Promena rasporeda kartica odeljaka u odeljku

Promena rasporeda kartica odeljka u beležnici

Promena rasporeda otvaranje beležnice na traci za navigaciju

Promena rasporeda kartica odeljaka u odeljku

Promena rasporeda kartica odeljaka kada želite da premestite povezane beleške na različitim stranicama bliže zajedno ili želite da raspoređivanje informacija u određeni niz, kao što su hronološkim redosledom.

 1. Na listi kartica stranice, izaberite karticu koju želite da premestite na drugo mesto.

 2. Prevlačite karticu stranice nagore ili nadole na listi dok se ne pojavi mali, crni trougao.

  Prevucite karticu stranice na novi položaj

 3. Nastavite da prevučete do trougao upućivanje na mesto gde želite da biste se premestili na karticu stranice da biste, a zatim otpustite taster miša.

Savet: Ako počnete da prevlačite karticu stranice i predomislite o promeni svoj položaj, pritisnite taster ESC da biste otkazali. Ako ste završili prevlačite karticu stranice na novu poziciju i zatim se predomislite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z da biste opozvali promenu.

Promena rasporeda kartica odeljka u beležnici

Promena rasporeda kartica odeljka kada želite da biste rasporedili teme u beležnici u određeni niz, kao što su abecednim redom.

 1. Na listi kartica odeljka, kliknite na karticu koju želite da premestite na drugo mesto.

 2. Prevucite karticu odeljka levo ili do mali, pojavljuje se crni trougao.

  Drag a section tab to a new position

 3. Nastavite da prevučete do trougao upućivanje na mesto gde želite da biste se premestili na karticu stranice da biste, a zatim otpustite taster miša.

Savet: Ako počnete da prevlačite karticu odeljka i predomislite o promeni svoj položaj, pritisnite taster ESC da biste otkazali. Ako ste završili prevlačite karticu odeljka na novu poziciju i zatim se predomislite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z da biste opozvali promenu.

Promena rasporeda otvaranje beležnice na traci za navigaciju

Promena rasporeda beležnice na traci za navigaciju za brzi pristup beležnicama koje najčešće koristite.

 1. Na traci za navigaciju, kliknite na dugme beležnicu koju želite da premestite na drugo mesto.

 2. Prevucite ikonu beležnice nagore ili nadole dok se ne pojavi horizontalni umetanja.

  Drag a notebook tab to a new position

 3. Nastavite da prevlačite dok se mesto umetanja nalazi na mestu gde želite da premestite karticu stranice da biste, a zatim otpustite taster miša.

Savet: Ako počnete da prevlačite beležnice i predomislite o promeni svoj položaj, pritisnite taster ESC da biste otkazali. Ako završi prevući beležnice na novu poziciju na traci za navigaciju, a zatim se predomislite, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + Z da biste opozvali promenu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×