Promena računanja vremena (DST) u 2007 uticaja vremenske oznake u Office datotekama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ove informacije se odnose sa ljudima koji žive u oblasti sad i Kanade koju posmatrate računanja vremena (DST) i koji zahtevaju tačnog vremena snima kada svojim dokumentima Microsoft Office 2007 čuvaju ili izmenili. Na primer, promena u dokumentu možda ćete morati da se vreme oznaku za pravna svrhe. Ove informacije mogu se takođe primeniti na osobe iz drugih zemalja i teritorija koju posmatrate „leto vremena”, tokom koji sat prilagođena unapred sat rano proleće i prilagođavaju nazad u jesen.

Ovaj članak sadrži:

Preuzimanja i informacije o podršci

Dodatne informacije

Kako promene u DST 2007 može da utiče na Office datotekama

Najčešća pitanja

Preuzimanja i informacije o podršci

Informacije o najnovijim Windows vremenske zone ažuriranje i da biste preuzeli i instalirali najnovije kumulativne ispravke, pogledajte članak KB 933360: Avgust 2007 kumulativnu ispravku vremenske zone za operativne sisteme Microsoft Windows

Napomena: Ako koristite operativni sistem Windows Vista ili ste se upisali za Microsoft Update da automatski prima ispravke, koje možda neće uticati na promene u računanja vremena. Ako želite da biste potvrdili da vaš računar ne utiče na Windows update vremensku zonu, posetite računanja vremena pomoći i podrške i pratite korake u vodiču za ažuriranje računanja vremena.

Više informacija o tome kako promene DST može uticati na druge Microsoft proizvode, posetite računanja vremena pomoći i podrške.

Vrh stranice

Dodatne informacije

Avgust 2005 u sad Kongres energetski smernica postupka, koji se menja datum početka i datum završetka DST posmatranih u Sjedinjenim Američkim Državama. Neke dodatne zemlje/regione prate sad promena. Kao takve 2007, DST počinje 11 mart 2007, i na kraju 4 novembra 2007 – rezultira novog DST perioda koji je duža od prethodno posmatranih četiri sedmice. Datumi se nazivaju u ovom članku prošireni DST perioda.

Pravila računanja vremena

1987-2006     DST počeo (pomeren vreme jedan čas) u 2 h u prvu nedelju u April i završio (pomeren sat vremena) u 2 h poslednje nedeljom oktobar.

Počev od 2007     DST počinje u 2 h u drugoj nedelju u martu (3-4 nedelje pre nego ranije posmatranih, u zavisnosti od godine) i završava se u 2 h u prvu nedelju u novembar (nedelju dana kasnije od prethodno posmatranih).

  • U 2007 DST posmatra iz marta 11 do 4 novembar u oblasti sad i Kanade koju posmatrate DST.

Kako promene u DST 2007 može da utiče na Office datotekama

O predstojećim promenama DST može da utiče na vremenske oznake na svojstva datoteke i praćenih promena u Microsoft Office programima, kao što su Word, Excel, PowerPoint i Project.

Nove datume DST može da utiče na vreme ili datum (ako korigovati sat vremena od 12:00 ponoć) koje je oznaku u stavki koje su kreirana ili izmenjena tokom perioda prošireni DST ili prethodnih perioda prošireni DST u sledeće stavke.

Vreme oznaku stavke

Opis

„Datum izmene” u svojstvima datoteke

Datum i vreme u dokument poslednji put sačuvana

Praćene promene u programima Word i Excel

Datum i vreme na reviziju ostvari

Praćene promene u programu PowerPoint

Datum i vreme na komentar je umetnut

Funkcije vremenske

Funkcije na osnovu vremena kao što su TODAY() u programu Excel

„Datum kreiranja” i „Izmenjen datum” u svojstva datoteke

Datoteke koje su kreirane kada vi ili vaš administrator sistema primenite Windows vremensku zonu ažuriranje prikaza na odgovarajući datum kreiranja i vreme datum izmene u svojstvima datoteke. Da biste prikazali svojstva, u programu Windows Explorer, idite na lokaciju dokumenta, kao što su moji dokumenti. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu dokumenta, a zatim izaberite stavku Svojstva. Ako ste se upisali da biste preuzeli ispravke iz Microsoft Update ili Windows Update, možda ćete primite DST ispravke automatski. Više informacija potražite u članku Microsoft Update. Međutim, dokumenata pomoću vremenske oznake u prethodnih perioda prošireni DST (na primer, 12 mart 2006 i 2 April 2006, kao i sedmica između 29 oktobar 2006 i 5 novembar 2006) su takođe pomeren 1 sat.

Evo primera da biste prikazali uticaj na vremenske oznake za dokument koji ste kreirali 20 mart 2006, i sačuvali u 7:28 u sad vremensku zonu koju posmatra računanja vremena (pogledajte članak slika 1).

Svojstva
Slika 1: Pre nego što je Windows vremenske zone ispravka je primenjena.

Kada primenite Windows update za DST 2007, datoteka koja je kreirana prošle godine prikazuje neispravan vremensku oznaku u svojstvima datum kreiranja i datum izmene od 8 28 h (pogledajte članak slika 2).

Svojstva
Slika 2: Iza prozora vremenske zone ispravka je primenjena.

Datoteke koje ste kreirali nakon primene operativni sistem Windows update za DST 2007 ispravno prikazivanje vremenske oznake. Ako se ne odnose na Windows update vremenske zone, svojstvo datum izmene dokument kreiran u 2007 nije pomeren tokom perioda nove DST i neispravno prikazuje 18:28. Međutim, na prikazanoj puta dokumenta kreirana 2006 nisu ni pomeren i prikazali ispravne vremensku oznaku 19:28.

Dokument koji je kreiran u martu 20   

Trenutnu godinu – 2007

Prethodne godine - 2006

DST ispravka primenjuje

Ispravne 19:28.

Neispravan 20 28.

Ažuriranje DST nije primenjena

Neispravan 18 28.

Ispravne 19:28.

Praćene promene i funkcije

Vremenske oznake u praćene promene i umetnuti komentare u programu Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel i Microsoft Office PowerPoint zapisuju zasnovana na sat vašeg sistema u operativnom sistemu Windows.

  • Da biste prikazali sat sistema u prikazu kategorije, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, kliknite na datum, vreme, jezičke i regionalne opcijei zatim izaberite stavku datum i vreme.

  • Da biste prikazali sat sistema u klasičnom prikazu, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tablai zatim izaberite stavku datum i vreme.

Kada primenite Windows update vremensku zonu, ove vremenske oznake prikazuju tačno vreme za stavke koje se menjaju u proširenom DST periodu. Pored toga, nisu unete promene retroaktivno. Stoga, vremenske oznake u prethodnih perioda prošireni DST takođe prikazuju ispravno.

Funkcije, kao što su TODAY() u programu Excel, takođe su zasnovani na sat sistema u operativnom sistemu Windows.

Funkcija

Ponašanje

Kada se ažurira operativnog sistema Windows

Praćene promene u programu Microsoft Office Word

Svaki praćena promena je strogo sa trenutnim datumom i vremenom.

Novi komentari ispravno odražavaju ažurirani sistemsko vreme. Prethodni vremenske oznake retroaktivno ne menjaju.

Praćene promene u programu Microsoft Office Excel

Svaki praćena promena je strogo sa trenutnim datumom i vremenom.

Novi komentari ispravno odražavaju ažurirani sistemsko vreme. Prethodni vremenske oznake retroaktivno ne menjaju.

Funkcije u programu Excel

Funkcije kao što su Now() i Today() koristite sat sistema u operativnom sistemu Windows da biste utvrdili trenutni datum i vreme.

Kada je izmene sat sistema, bilo da je za promenu vremenske zone ili promena u ili iz računanja vremena, funkcija vraća vrednost koja je u skladu sa ažuriranim sistemskog sata kada sledeći put ga izračunavanja.

Umetnuti komentare u programu Microsoft Office PowerPoint

PowerPoint nema puno praćene promene funkcionalnost koja postoji u programu Word. Umesto toga, PowerPoint markama umetnute komentare trenutnim datumom.

Kao i sa programima Word i Excel, nove komentare ispravno odražavaju ažurirani sistemsko vreme. Prethodni vremenske oznake retroaktivno ne menjaju.

Stavke e-pošte u programu Microsoft Office Outlook

Svaki e-poruke je strogo vreme i datum kada je poslata, na osnovu pošiljaoca sat sistema. Svaku poruku takođe oznaku sa vreme i datum prijema, na osnovu sata sistema primaoca. Za više detalja o tome kako javlja sastanke i zakazane obaveze u programu Outlook, pogledajte članak članak Microsoft baze znanja 931667: adresiranje računanja vremena pomoću alatke za ažuriranje podataka vremenske Zone za Microsoft Office Outlook.

Vremenske oznake retroaktivno nisu ažurirane da odražavaju promene u sistemu vreme ni na pošiljaoca ili primaoca računara.

Zadaci u programu Microsoft Office Project

Zadaci u programu Project nisu dinamički povezani sa sat sistema.

Raspored projekta retroaktivno ne ažurira da oni odražavaju promene u sistemsko vreme.

Funkcije u programu Project

Funkcije kao što su NOW() i HOUR() koristite sat sistema za određivanje trenutnog vremena. Kada je izmene sat sistema, funkcija će vratiti u skladu sa ažuriranim datum i vreme na vrednost.

Kada je izmene sat sistema, bilo da je za promenu vremenske zone ili promena u ili iz računanja vremena, funkcija daje vrednost u skladu sa ažuriranim sistemskog sata kada sledeći put ga izračunavanja. Vremenske oznake retroaktivno ne ažuriraju da oni odražavaju promene u sistemsko vreme.

Planer usluge podsetnike u programu Project

Sat sistema na osnovu vremena kada se šalju podsetnike.

Kada je izmene sat sistema, bilo da je za promenu vremenske zone ili promena u ili iz računanja vremena, podsetnike šalju zasnovana na ažurirane sistemske sat.

Projekat kreiranja datum i odjavljivanje vremenske oznake u programu Project

Pravljenje projekta i odjavljivanje vremena su zasnovani na sat sistema.

Kada je izmene sat sistema, bilo da je za promenu vremenske zone ili promena u ili iz računanja vremena, kreiranje i odjavljivanje vremenske oznake odražavaju vreme sata ažurirane sistemske. Vremenske oznake retroaktivno ne ažuriraju.

Vrh stranice

Najčešće postavljana pitanja

Dokumenti kreirana ili izmenjena u prethodne godine u prošireni DST periodima prikazaće se svojstvo neispravan vreme nakon primene operativni sistem Windows update za DST 2007?   

Da, times iz dokumenata Svojstva će biti isključeno po sat tokom perioda prošireni DST za 2006 i starije verzije, kada je primenjeno Windows update operativni sistem DST 2007. Prethodnih perioda prošireni DST u Sjedinjenim Američkim Državama (pre 2007) su one datume između druga nedelja u martu i prvu nedelju u April (na primer, 12 mart 2006 2 April 2006) kao i nedelju dana u nedelju u oktobar i prvu nedelju u Novembar (na primer, oktobar 29, 2006, i 5 novembar 2006). Takođe, programi koji prikazuju vreme dinamički tako što ćete upućivanja na sat sistema će možda prikazati i ove istorijske vremenske oznake neispravno – obratite se dobavljaču softver za više detalja.

  • Da biste prikazali sat sistema u prikazu kategorije, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tabla, kliknite na datum, vreme, jezičke i regionalne opcijei zatim izaberite stavku datum i vreme.

  • Da biste prikazali sat sistema u klasičnom prikazu, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Kontrolna tablai zatim izaberite stavku datum i vreme.

Zašto su neke vremenske oznake i vreme reference koje su prikazane u svojstva dokumenta utiču DST shift?   

Programi koje se bave vremenske oznake obično skladište te vremenske oznake u koordinisano univerzalno vreme (UTC). Prednost UTC se da je univerzalni i nepromenljivi; To ne podleže lokalne vremenske zone ili računanja vremena (DST). Međutim, UTC ne prikazuje vreme u formatu koji ima smisla za većinu korisnika, tako da računari konvertovanje UTC vreme u lokalno vreme na osnovu dva faktora: prvo, vremensku zonu koju je odredio korisnik, a drugi, da li DST izabrana u stavku datum i vreme u kontroli Tabla. Promena u DST ne utiče na istorijskim vremenom markama kao snimljen u UTC, ali promena može uticati na kako vreme markama su tumači (i samim tim prikazuje) tako što ćete u operativnom sistemu Windows i određenim programima.

Treba da se primeni Windows update vremenske zone.   

Opšte, računarske sisteme treba da bude ažuriran u skladu nova DST pravila. Za većinu korisnika, to znači da vi ili vaš IT administrator treba da primenite ispravke softvera da biste izabrali Microsoft proizvode, uključujući različitih izdanja operativni sistemi Windows, serverima, aplikacija i komponenti.

Postoji rešenje dostupna tako da datum izmene vremena za svojstva dokumenata koji su kreirani u prethodnom prošireni DST perioda ne prebacuju?   

Trenutno ne. Međutim, Microsoft ispituje ključnih zahtevi i razvoj uticaj ovog problema.

Za više informacija, posetite računanja vremena pomoći i podrške.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×