Promena prostora za skladištenje određeni korisnik OneDrive

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kao Globalni administrator ili SharePoint administrator u Office 365, možete da podesite OneDrive prostora za skladištenje za određenog korisnika pomoću Microsoft PowerShell.

Napomena: Za informacije o postavljanju podrazumevanih prostora za skladištenje, pogledajte članak Podešavanje podrazumevanog prostora za skladištenje za OneDrive korisnika. Informacije o prostora za skladištenje dostupan za vaš Office 365 plan, pogledajte članak OneDrive for Business opis usluge.

Promena prostora za skladištenje za određenog korisnika OneDrive

  1. Preuzmite najnoviji SharePoint Online Management Shell.

  2. Povežite se sa SharePoint Online kao globalni administrator ili SharePoint administrator u usluzi Office 365. Da biste saznali kako, pogledajte članak prvi koraci u programu SharePoint Online Management Shell.

  3. Pokrenite sledeću komandu:

    Set-SPOSite -Identity <user's OneDrive URL> -StorageQuota <quota>

    (Gde <user's OneDrive URL> je URL adresu korisnika OneDrive i <quota> je vrednost u megabajtima za prostor za skladištenje. Na primer, 1048576 za 1 TB ili 5242880 za 5 TB. Možete navesti bilo koja vrednost želite, međutim, ako navedete vrednost veću od dozvoljeno tako što ćete dati korisničku licencu, da prostora za skladištenje korisnika će biti zaokruženo na maksimalnu vrednost dozvoljeno tako što ćete im dozvole.)

    Napomena: Ako želite da biste promenili prostora za skladištenje za više korisnika, možete da koristite alatke PowerShell za Prikaz liste OneDrive naloga koristeći PowerShell. Da biste onemogućili kreiranje OneDrive za određene korisnike, pogledajte članak Kreiranje onemogućavanje OneDrive za neke korisnike.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×