Promena podrazumevanog formata datoteke za čuvanje radnih svezaka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Excel radne sveske se podrazumevano čuvaju kao Excel radne sveske (. xlsx). Podrazumevani format datoteke možete da promenite u bilo koji drugi format datoteke koji je podržan u programu Excel. Na primer, ako često pravite makroe u radnoj svesci, možda ćete želeti da automatski sačuvate novu radnu svesku kao Excel radna sveska sa makroima (. xlsm). Ili, ako radite sa osobama koje koriste starije verzije programa Excel, možda ćete želeti da sačuvate novu radnu svesku kao Excel 97-2003 radnu svesku (. xls).

  1. U programu Excel 2007: Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

    U svim drugim verzijama programa Excel: kliknite na dugme stavke Datotegogt/ Opcije.

  2. U kategoriji Sačuvaj , u okviru Čuvanje radnih svezaka, na listi Sačuvaj datoteke u ovom formatu izaberite format datoteke koji želite da koristite.

    Savet: Više informacija potražite u članku formati datoteka koji su podržani u programu Excel.

Napomene: 

  • Kada navedete podrazumevani format datoteke, sve nove radne sveske se čuvaju u izabranom formatu datoteke, osim ako ne navedete drugačiji format u dijalogu Sačuvaj kao kada sačuvate radnu svesku.

  • Neke funkcije i oblikovanje možda neće biti dostupni ako radnu svesku sačuvate u formatu datoteke starije verzije programa Microsoft Excel ili drugi program za unakrsne tabele.

    Više informacija potražite u članku oblikovanje i funkcije programa Excel koje se ne prenose u druge formate datoteka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×