Promena podrazumevanog formata datoteke za čuvanje radnih sveski

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Excel radne sveske kao Excel radne sveske (.xlsx) podrazumevano čuvaju. Možete da promenite podrazumevani format datoteke na neki drugi format datoteke koji je podržan u programu Excel. Na primer, ako često pravite makroa u radnoj svesci, možda ćete želeti da se automatski čuvaju u novu radnu svesku kao radnu svesku sa makroima (.xlsm). Ili, ako radite sa drugim osobama koje koriste starije verzije programa Excel, možda ćete želeti da sačuvate novu radnu svesku kao radnu svesku programa Excel 97-2003 (.xls).

  1. U programu Excel 2007: Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

    Za sve druge verzije programa Excel: izaberite stavke datoteka > Opcije.

  2. U kategoriji Čuvanje u okviru Čuvanje radnih svezaka, na listi Sačuvaj datoteke u ovom formatu izaberite format datoteke koji želite da koristite.

    Savet: Više informacija potražite u članku Formati datoteka koji su podržani u programu Excel.

Napomene: 

  • Kada navedete podrazumevani format datoteke, sve nove radne sveske se čuvaju u izabrani format datoteke, osim ako ne navedete u drugi format u dijalogu Sačuvaj kao kada sačuvate radnu svesku.

  • Neke funkcije i oblikovanja možda neće biti dostupan ako radnu svesku sačuvate u formatu datoteke starije verzije programa Microsoft Excel ili neki drugi program za unakrsne tabele.

    Više informacija potražite u članku Excel oblikovanje i funkcije koje se ne prenose u drugim formatima datoteka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×