Promena podrazumevanog adresara

Ako otvorite Microsoft Office Outlook 2007adresar i ne vidite ime ili adresu e-pošte koje tražite, možda ćete morati da izaberete drugi adresar iz spiska adresara. Ako vam se često dešava da birate drugi adresar, možete da promenite podrazumevani adresar koji se prikazuje kada otvorite adresar.

Lista adresara
Primer spiska adresara.

Promena podrazumevanog adresara

Kontakti u vašoj Outlook 2007 fascikli „Kontakti“ čine sadržaj Outlook adresara. Ako napravite druge fascikle „Kontakti“, svaka od tih fascikli je takođe nabrojana u spisku adresara i možete da je izaberete.

Ako vaše preduzeće ima Globalni spisak adresa (GAL), takođe ćete ga videti u spisku adresara.

Više informacija o adresarima

 • Globalni spisak adresa (GAL)     Da biste prikazali ovaj adresar, morate da koristite nalog za Microsoft Exchange Server. GAL sadrži imena i adrese e-pošte svakoga u vašoj organizaciji. GAL se automatski konfiguriše uz Exchange nalog. Exchange administrator ili administrator mreže kreira i održava GAL. GAL takođe može da sadrži adrese e-pošte spoljnih kontakata, lista distribucije, sala za konferencije i opreme.

 • Outlook adresar     Ovaj adresar ne zahteva da koristite Exchange nalog. Outlook adresar je napravljen automatski i sadrži kontakte u vašoj podrazumevanoj fascikli „Kontakti“ koja navodi bilo adrese e-pošte ili brojeve faksa. Ti kontakti se prikazuju u dijalogu Adresar kada kliknete na Kontakti u spisku Adresara.

  Ako napravite dodatne fascikle „Kontakti“, možete da podesite svojstva za svaku fasciklu kako bi se kontakti uključivali kao deo Outlook adresara.

 1. Na standardnoj traci sa alatkama kliknite na dugme Adresar Slika dugmeta

  Savet: Takođe možete da otvorite adresar tako što ćete da kliknete na dugme Adresar na meniju Alatke.

 2. Kliknite na stavku Alatke, a zatim kliknite na stavku Opcije.

  Napomena: Ako adresar otvorite iz otvorene poruke, meni Alatke nije dostupan. Adresar mora da se otvori na bilo koji način opisan u 1. koraku.

 3. U okviru Pokaži prvo ovaj spisak adresa, kliknite na ime adresara koji želite.

 4. Kliknite na dugme U redu, a zatim zatvorite adresar.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×