Promena načina na koji se redovi i kolone podataka prikazuju u grafikonu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako grafikon koji kreirate ne prikazuj podatke o usluzi _ z0z[ podataka na osi, možete brzo da promenite način na koji se prikazuju podaci. Na primer, ako su redovi podataka prikazani na horizontalnoj osi (osi kategorije), ali želite da budu prikazani na vertikalnoj osi (osi vrednosti), redove možete da prebacite u kolone tako da se podaci prikazuju na željeni način.

Važno: Da biste dovršili ovu proceduru, morate da imate postojeći grafikon. Više informacija o kreiranju grafikona potražite u članku Kreiranje grafikona.

U ovom članku

Kako Excel određuje kako se prikazuju podaci u grafikonu

Promena načina na koji se prikazuju podaci

Kako Excel određuje kako se prikazuju podaci u grafikonu

Kada kreirate grafikon, Microsoft Office Excel određuje osu na kojoj se prikazuju lokacije _ z0z_ , na osnovu broja redova i kolona radnog lista koji su uključeni u grafikon, a koji se širi na horizontalnoj osi.

Ako podaci imaju jednake redove i kolone podataka radnog lista, Excel prikazuje redove podataka na vertikalnoj osi i kolone podataka na horizontalnoj osi. Kada prebacite redove u kolone u grafikonu, kolone podataka se prikazuju na vertikalnoj osi, a redovi podataka se prikazuju na horizontalnoj osi.

Međutim, možete brzo da promenite način na koji se redovi i kolone radnog lista prikazuju na grafikonu promenom redova u kolone ili obrnuto.

Charts that are plotted by rows and by columns of worksheet data

Vrh stranice

Promena načina na koji se prikazuju podaci

  1. Kliknite bilo gde na grafikonu koji sadrži grupu podataka koju želite da prikažete na raznim Osama.

    Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a ispod nje će se pojaviti kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

  2. Na kartici Dizajn, u grupi Podaci izaberite stavku Prebaci sa reda na kolonu i obrnuto.

    Slika glavne trake programa Excel

Saveti

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×