Promena mernih jedinica iz inča u centimetre

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U verzije programa PowerPoint, ne morate da koristite merne jedinice PowerPoint dolazi uz. Nekoliko klikova, kao što je opisano ispod, promenili PowerPoint jedinice, na primer, iz inča u centimetre.

PowerPoint prikazuje mernog sistema računar koristi, tako da biste promenili iz inča Metrika (ili obrnuto), unesite željene promene na kontrolnoj tabli u operativnom sistemu Windows, a ne u PowerPoint.

 1. Zatvorite PowerPoint.

 2. Idite na kontrolnu tablu tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

  • U Windows 10, kliknite na dugme Start i otkucajte Kontrolna tabla.

  • U Windows 8, brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Pretraga. (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša i izaberite stavku Pretraga.) U polje za pretragu unesite Kontrolna tabla , dodirnite ili izaberite stavku aplikacije, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Kontrolna tabla.

 3. Izaberite aplikaciju koju je Region u njegovo ime. (Tačno ime varira u zavisnosti od toga koju verziju operativnog sistema Windows koristite). Baš one opcije koje se pojavljuju se razlikuju za različite verzije operativnog sistema Windows:

  • Ako koristite Windows 10, Windows 8 ili Windows 7, u dijalogu Region ili sat, jezik i Region , kliknite na karticu promeni datum, vreme ili formata brojeva , a zatim izaberite stavku dodatne postavke. Sa liste sistem merenja izaberite Metrika i kliknite na dugme u redu.

  • Ako koristite Windows Vista ili Windows XP, kliknite na karticu Regionalne opcije , a zatim kliknite na dugme Prilagodi. Na kartici brojeve , na listi mernog sistema , kliknite na dugme Metrika. Primeni promene.

  • Ako koristite neku drugu verziju operativnog sistema Windows, potražite opciju Brojevi koja obuhvata postavu Merne jedinice, a zatim promenite vrednost na opciju Metričke. Primenite promene.

 4. Pokrenite PowerPoint.

Lenjir (i dijaloge koji prikazuju merne jedinice) sada prikazuju merne jedinice sistema koji ste odabrali.

Savet: Da biste promenili iz centimetre inča, ponovite gorenavedene korake i izaberite U.S. umesto Metrika u koraku 3.

 1. Iz menija Apple izaberite Željene postavke sistema.

 2. Izaberite stavku jezik i Region.

 3. Kliknite na dugme Više opcija.

 4. Na kartici Opšte postavke , kliknite na strelicu pored Merne jedinicei sa liste izaberite jedinicu mere. Možete da odaberete Metrika, namili UK.

 1. U meniju PowerPoint izaberite željene opcije, a zatim izaberite Prikaz.

 2. Kliknite na strelicu pored jedinica lenjirai sa liste izaberite jedinicu mere. Možete da izaberete inča, centimetre, ili Pajkove.

PowerPoint Online samo prikazuje mere u inčima.

Takođe pogledajte

Prikazivanje i sakrivanje lenjira

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×