Promena lokacije gde se SharePoint biblioteke sinhronizuju na računaru

Napomena: Procedure u ovoj temi primenjuju se samo na prethodnog OneDrive klijenta za sinhronizaciju. Niste sigurni kojeg klijenta za sinhronizaciju koristite?

OneDrive for Business podrazumevano sinhronizuje SharePoint biblioteke u fasciklama u okviru Windows fascikle „Korisnik“, na primer: C:\Korisnici\korisničkoime\

Kada sinhronizujete OneDrive for Business biblioteku, datoteke se smeštaju u fasciklu pod imenom „OneDrive for Business @ImePreduzeća ako se biblioteka hostuje na sajtu SharePoint Online ili „OneDrive for Business“ ako se biblioteka hostuje na SharePoint serveru preduzeća. Ako sinhronizujete biblioteke na drugim sajtovima, OneDrive for Business pravi fascikle za njih koristeći imena njihovih biblioteka i smešta ove fascikle u fasciklu pod imenom „SharePoint“.

Osnovnu putanju za biblioteke koje sinhronizujete sa računarom možete da promenite, ali to možete uraditi samo ako trenutno ne sinhronizujete nijednu biblioteku. Ako već sinhronizujete bar jednu biblioteku i želite da promenite putanju, prvo morate da zaustavite sinhronizovanje svih biblioteka. Posle toga, kad prvi put pokrenete čarobnjak OneDrive for Business da biste sinhronizovali biblioteku sa računarom, videćete opciju za promenu lokacije.

Napomena: Morate zaustaviti sve biblioteke, ne samo onu koju želite da promenite, pre nego što odaberete drugu fasciklu za sinhronizaciju. Pratite korake u nastavku da biste zaustavili sinhronizovane fascikle i promenili njihovu lokaciju.

Kada promenite osnovnu fasciklu, to znači da će sve biblioteke koje sinhronizujete biti u okviru te fascikle. Na primer, ako to promenite u „C:\mysyncfolders\“, OneDrive for Business ili SharePoint će kreirati fasciklu u okviru te fascikle za datoteke biblioteke. OneDrive for Business i SharePoint neće postavljati ništa direktno u osnovnu fasciklu.

Ako trenutno sinhronizujete fascikle, uradite sledeće da biste zaustavite njihovo sinhronizovanje:

 1. Kliknite na OneDrive for Business ikonu OneDrive ikona/dugme na sistemskoj paleti na Windows sistemskoj traci na dnu ekrana, a zatim izaberite stavku Zaustavi sinhronizaciju fascikle...

  Komanda „Zaustavi sinhronizaciju fascikle“ u meniju OneDrive for Business

  Napomena: Ako OneDrive for Business ikona OneDrive ikona/dugme na sistemskoj paleti nije vidljiva, kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na sistemskoj paleti.

 2. Izaberite fasciklu za koju želite da zaustavite sinhronizaciju, a zatim izaberite stavku Zaustavi sinhronizaciju.

 3. Kliknite na dugme Da da biste pristali da trajno zaustavite sinhronizaciju fascikle, a zatim kliknite na dugme U redu.

Kada zaustavite sinhronizaciju svih fascikli, pratite ove korake:

 1. Idite u OneDrive for Business biblioteku koju želite da sinhronizujete i kliknite na dugme Sinhronizuj.

 2. Kliknite na dugme Promena u OneDrive for Businessdijalogu, a zatim izaberite novu lokaciju za osnovnu putanju na lokalnoj disk jedinici. OneDrive for Business ne podržava sinhronizaciju sa mrežnom disk jedinicom.

  Dijalog „Sinhronizovanje biblioteke“ sa vezom „Promeni lokaciju“

  Upozorenje:  Ako već sinhronizujete datoteke sa računarom koristeći OneDrive za Windows, ne treba da koristite istu lokaciju koju koristite uz OneDrive za Windows da biste sinhronizovali datoteke pomoću usluge OneDrive for Business.

 3. Ako u dijalogu ne vidite vezu „Promeni“, to znači da trenutno sinhronizujete najmanje jednu biblioteku. Vratite se i zaustavite sinhronizaciju svih disk jedinica

Takođe pogledajte

Rešavanje problema sa sinhronizacijom usluge OneDrive for Business

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×