Promena ličnih postavki jezika i regiona

Promena ličnih postavki jezika i regiona

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da pregledate SharePoint jezik prikaza, vremenske zone, zemlje/regiona i srodne postavke u bilo kom trenutku sa lični profil stranici može pristupiti sa radne površine ili mobilnih uređaja. Ako vaša organizacija smernice dozvoljavaju, možete da promenite i postavki jezika i regiona. Postavke primenjuju se samo na prikaz SharePoint lokacija vaše organizacije i ne utiču na kako druge osobe vide te lokacije.

Ako je SharePoint administrator, pogledajte članak Promena regionalnih postavki lokacije da biste promenili regionalne postavke na kolekciji lokacija.

Napomene: 

 • Ako radite u okruženju lokalnih SharePoint lokacija kojima upravlja vaša organizacija – umesto u Office 365 okruženju – administrator kolekcije lokacija prvo mora da vam učini dostupnim jezik za korišćenje da biste mogli da koristite vodič zavisan od jezika u ovom članku.

 • Ako postavite jezik u sistemu SharePoint Online, a zatim ga promenite u Office 365, Office 365 postavka će poništiti postavku SharePoint. Pogledajte članak Promena jezika prikaza u sistemu Office 365 za više informacija.

 • Funkcije opisane u ovom članku zavise od toga da li je vaša organizacija podesila ili prilagodila lične lokacije i korisničke profile. Za više informacija obratite se administratoru.

Da biste promenili lične postavke jezika i regiona

 1. Kliknite na ime ili sliku na vrhu bilo koje SharePoint ili Office 365 lokacije u vašoj organizaciji.

  Izaberite sliku, a zatim izaberite „O meni“ da biste otišli na profil

 2. Kliknite na dugme o meni i zatim ažurirajte profil.

 3. Kliknite na vezu u odeljku Kako mogu da promenim postavke jezika i regiona?

 4. Na stranici " Uređivanje detalja ", kliknite na tri tačke (...), a zatim izaberite stavku jezik i Region.
  Kliknite na tri tačke, a zatim izaberite stavku jezik i region

 5. Ažurirajte postavke. Uputstva možete potražiti u tabeli koja sledi ovu proceduru.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj sve i zatvori.

Sledeće postavke se mogu podesiti da se primenjuje na sveili Samo vi. Ako ne mogu da menjaju, administrator možda ograničene postavke.

Uradite ovo:

Željene postavke jezika

Promenite postavke na sledeći način:

 • Da biste promenili jezik prikaza u SharePoint okruženju, kliknite na Izbor novog jezika strelica nadole, izaberite stavku jezik i zatim kliknite na dugme Dodaj. Ako dodate više jezika, možete promeniti redosled jezike ili izbrisali jezik, kao što je opisano dalje za napredne jezičke postavke.

 • Da biste izabrali jezik za sadržaj i pretrage, kliknite na dugme Prikaži više opcija za postavke jezika, a zatim kliknite na strelicu nadole Izbor novog jezika, izaberite jezik i kliknite na dugme Dodaj.

 • Ako radite na Office 365 lokaciji, ne možete promeniti jezik za prikaz i ova postavka se ne primenjuje. Kliknite na dugme Uredi da biste nastavili sa ažuriranjem postavki na drugim stranicama profila ili pređite na druge opcije na ovoj stranici.

Ako dodate više jezika, možete da koristite nagore i nadole strelice dole dugmad sa strelicama u moj sadržaj i pretrage da biste označili redosled kojim treba koristiti ove jezike. Na primer, ako želite da francuski da bude primarni jezik i engleski da se koristi samo ako francuski nije dostupna, kliknite na strelice da biste se uverili da francuski ima najviši prioritet.

Da biste izbrisali jezik, izaberite opciju X pored željenog jezika.

Napomena: Radi doslednog utiska pri prikazivanju izaberite odgovarajuće postavke za opcije jezika i regiona. Na ovaj način možete izbeći situacije u kojima na primer prikazujete engleski jezik u arapskom kalendaru.

Vremenska zona

Kliknite na polje za vremensku zonu i sa liste izaberite vašu trenutnu vremensku zonu. Ako nije moguće uređivati ovu postavku, pokušajte da kliknete na dugme uvek koristi regionalne postavke koje je definisao administrator, u sledeći red u okviru Odaberite postavke. Način treba da učine polju Vremenska zona dostupna, osim ako administrator ima prilagođene postavke da biste blokirali za uređivanje.

Odaberite postavke

Izaberite opciju Uvek koristi regionalne postavke koje je definisao administrator da biste koristili postavke jezika i regiona koje je definisao administrator lokacije.

Izaberite opciju Uvek koristi moje lične postavke da biste koristili lične postavke.

Napomena: Ova opcija mora biti potvrđen da biste uredili postavke regiona i vreme.

Lokalni standard

Potvrdite izbor u polju za potvrdu Lokalni standard i izaberite jezik.

Postavljanje kalendara

Izaberite tip kalendara sa padajuće liste. Izaberite stavku Prikaži brojeve sedmica u navigatoru datuma ako želite da se pojave brojevi.

Omogućavanje alternativnog kalendara

Ako želite, izaberite tip alternativnog kalendara.

Definisanje radne sedmice

Izaberite dane u sedmici koji definišu vašu radnu sedmicu. Na primer, ako radite u utorak do subote, tim poljima za potvrdu.

Format vremena

Kliknite na okvir za Format vremena i izaberite 12-časovni ili 24-časovnom.

Takođe pogledajte

Odaberite jezike koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs lokacije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×