Promena korisničkog imena i inicijale

Office 365 pretplata, Office 2019, Office 2016, Office 2013, Office 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Po prvi put instalirate i koristite Office program, bićete upitani za korisničko ime i inicijale u dijalog koji izgleda slično ovome:

Dijalog za korisničko ime

Vaše ime i inicijale će biti povezan sa nekom Office dokumentu koje kreirate i pojaviće se na mestima kao što su komentari, revizije i svojstva opšte dokumenta. Možete da unesete sve što vam se dopada, ali se preporučuje da razmislite o tome koji vam mogu biti deljenja dokumenata sa ili pregledanjem dokumenata, pri izboru korisničko ime. Većina osoba jednostavno koristiti svoje ime i prezime.

Ako vidite dijalogu korisničko ime svaki put kada otvorite Office program, pogledajte članak Sprečavanje programa traži korisničko ime i inicijali.

Promena korisničkog imena i inicijale

Ako kreirate Office dokumenata koji će se deliti sa drugim osobama, odgovarajuće prepisivanje i ispravne autor informacija može da bude važan. U bilo kom trenutku možete da promenite korisničko ime i inicijali.

Važno: Promeni ime ili inicijale u jednom od Office programa će promeniti svoje ime i inicijale u svim drugim Office programima instaliran na vašem računaru.

 1. Na kartici Datoteka > Opcije.

 2. U dijalogu Opcije promenite korisničko ime i inicijale u odeljku Personalizujte svoju kopiju sistema Microsoft Office .

  Opcije programa Word 2010 personalizovanje

Napomena: Excel 2010 koristi samo korisničko ime, ne inicijale.

 1. U otvorenom dokumentu, kliknite na dugme "Office" Dugme „Microsoft Office“ , a zatim kliknite na dugme Opcije na dnu menija.

  Napomene: 

  • U programu OneNote, u meniju Alatke , a zatim kliknite na dugme Opcije.

  • U programu Project i Visio, u meniju Alatke , kliknite na dugme Opcijei zatim izaberite karticu Opšte postavke .

 2. U dijalogu promenite korisničko ime i inicijale u poljima Korisničko ime i inicijali . Dijalog koji vidite može da se pojavi razlikuje od primeru ispod, u zavisnosti od Office programa koji koristite.

  Opcije programa Word 2007 personalizovanje

Napomena: Excel 2007 koristi samo korisničko ime, ne inicijale.

Sprečavanje programa da traži korisničko ime i inicijali

Trebalo bi da vidite samo jednom dijalogu korisničko ime – prvi put otvorite instalirani Office program. Međutim, ako vidite ovaj dijalog svaki put kada otvorite program, možda ćete moći da zaustaviti ovo tako što ćete promeniti dozvole u registratoru.

Upozorenje: Ova procedura sadrži korake koji vam pokazuju kako da izmenite registrator na računaru. Do problema može doći ako pogrešno izmenite registrator. Uverite se da pažljivo sledite ove korake. Za dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što izmenite ga. Zatim, možete da vratite registrator ako dođe do problema. Da biste saznali kako da napravite rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje registrator, pogledajte Kako da napravite rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje registrator u operativnom sistemu Windows.

 1. Na ekranu Windows Start u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8, Windows 7 ili Windows Vista, u polju za pretragu otkucajte regedit.exe i zatim pritisnite taster Enter.

  Napomena: U operativnom sistemu Windows XP, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte regedit.exei pritisnite taster Enter.

 2. U uređivaču registratora, idite na sledećoj lokaciji: HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Office\Common\UserInfo.

 3. Kliknite na dugme korisničkih informacija.

 4. U meniju Uređivanje izaberite stavku dozvole.

 5. Izaberite korisničko ime.

 6. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli za Puna kontrola.

 7. Kliknite na dugme Primeni, a zatim na dugme U redu.

 8. Zatvorite uređivač registratora.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Praćenje promena u programu Word

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×