Promena korisničkog imena i adrese e-pošte u usluzi Office 365

Poslednji put ažurirano 23. februara 2018.

Možda ćete morati da promenite Office 365 adresu e-pošte i ime za prikaz neke osobe ako se ta osoba venča ili promeni prezime, na primer.

Promena adrese e-pošte korisnika

Morate da budete Office 365 globalni administrator da biste izvršili ove korake.

 1. Na portalu „Centar administracije“ idite na stranicu Aktivni korisnici ili odaberite stavke Korisnici > Aktivni korisnici.

  Ako koristite Office 365 Germany, idite na stranicu Aktivni korisnici.

  Ako koristite Office 365 kojim upravlja 21Vianet, idite na stranicu Aktivni korisnici.

 2. Na stranici Aktivni korisnici izaberite ime osobe koju želite da uredite.

 3. Sa desne strane, u redu Korisničko ime/pseudonimi e-pošte, odaberite stavku Uredi.

 4. U polje Pseudonim otkucajte prvi deo nove adrese e-pošte. Ako ste dodali sopstveni domen u Office 365, možete odabrati domen za novi pseudonim e-pošte tako što ćete koristiti padajuću listu. Zatim odaberite stavku Dodaj.

  VAŽNO:

  • Ako dobijete poruku o grešci „Nije moguće pronaći parametar koji odgovara imenu parametra EmailAddresses“, to znači da usluzi Office 365 treba malo više vremena da završi podešavanje zakupca ili prilagođenog domena ako ste nedavno dodali neki. Proces instalacije može potrajati do 4 sata. Sačekajte malo dok se proces podešavanja ne završi, a zatim pokušajte ponovo. Ako se problem i dalje bude javljao, pozovite službu za podršku, i oni će obaviti kompletnu sinhronizaciju za vas.

  • Ako dobijete poruku o grešci „Žao nam je, nije moguće urediti korisnika. Pregledajte informacije o korisniku i pokušajte ponovo.“, to znači da niste Office 365 globalni administrator i nemate dozvole da promenite korisničko ime.

  Okno „Uređivanje adresa e-pošte i korisničkog imena“ koje prikazuje primarnu adresu e-pošte i novi pseudonim koji treba dodati.

 5. Odaberite opciju Postavi kao primarnu za adresu e-pošte koju želite da postavite kao primarnu za tu osobu.

  VAŽNO: Nećete videti opciju „Postavi kao primarnu“ ako ste Office 365 kupili putem usluge GoDaddy ili druge partnerske usluge koja obezbeđuje konzolu za upravljanje. Umesto toga, prijavite se u GoDaddy/partnersku konzolu za upravljanje da biste postavili primarni pseudonim.

  Isto tako, ovu opciju ćete videti samo ako ste Office 365 globalni administrator. Ako ne vidite tu opciju, nemate dozvole da promenite ime i primarnu adresu e-pošte korisnika.

  Okno „Uređivanje adresa e-pošte i korisničkog imena“ koje prikazuje primarnu adresu e-pošte i pseudonim koji se može postaviti kao primarna adresa e-pošte.

 6. Videćete veliko žuto upozorenje o tome da se spremate da promenite informacije za prijavu te osobe. Odaberite stavku Sačuvaj, a zatim Zatvori.

 7. Prenesite osobi sledeće informacije:

  • Koje je njeno novo korisničko ime. Osoba će morati da se prijavi u Office 365.

  • Ako koristi Skype za posao online, recite joj da će morati ponovo da zakažu sve Skype za posao online sastanke koje je organizovala i da će morati da obavesti svoje spoljne kontakte da ažuriraju stare kontakt informacije.

  • Ako joj je promenjena i lozinka, recite joj da će od nje biti zatraženo da unese novu lozinku na mobilnom uređaju jer se on inače neće sinhronizovati.

Promena imena za prikaz korisnika

 1. Pored imena za prikaz te osobe, odaberite Uredi.

  Krupni plan reda „Ime za prikaz“, sa rukom koja pokazuje na dugme „Uredi“.

 2. Otkucajte novo ime za osobu, a zatim odaberite stavku Sačuvaj.

  Ako dobijete poruku o grešci „Žao nam je, nije moguće urediti korisnika. Pregledajte informacije o korisniku i pokušajte ponovo.“, to znači da niste Office 365 globalni administrator i nemate dozvole da promenite korisničko ime.

  Okno za uređivanje kontakata u kojem možete da otkucate novo ime, prezime i ime za prikaz.

Da li ste dobili poruku „Nije moguće pronaći parametar koji odgovara imenu parametra EmailAddresses“?

Ako dobijete poruku o grešci „Nije moguće pronaći parametar koji odgovara imenu parametra EmailAddresses“, to znači da usluzi Office 365 treba malo više vremena da završi podešavanje zakupca ili prilagođenog domena ako ste nedavno dodali neki. Proces instalacije može potrajati do 4 sata. Sačekajte malo dok se proces podešavanja ne završi, a zatim pokušajte ponovo. Ako se problem i dalje bude javljao, pozovite službu za podršku, i oni će obaviti kompletnu sinhronizaciju za vas.

Da li ste dobili poruku „Žao nam je, nije moguće urediti korisnika. Pregledajte informacije o korisniku i pokušajte ponovo”?

Ako dobijete poruku o grešci „Žao nam je, nije moguće urediti korisnika. Pregledajte informacije o korisniku i pokušajte ponovo.“, to znači da niste Office 365 globalni administrator i nemate dozvole da promenite korisničko ime. Pronađite Office 365 globalnog administratora u preduzeću i zamolite ga da izvrši promenu.

Više informacija o promeni ili dodavanju adresa e-pošte

Prethodna primarna adresa e-pošte osobe se zadržava kao dodatna adresa e-pošte. Preporučujemo da nipošto ne uklanjate staru adresu e-pošte.

Neke osobe će verovatno nastaviti da šalju e-poštu na staru adresu e-pošte tog korisnika, a njeno brisanje može dovesti do grešaka u vidu obaveštenja o neisporučivanju. Office 365 će ih automatski usmeravati na novu adresu. Takođe, nemojte da koristite stare SMTP adrese e-pošte i da ih primenjujete na nove naloge. To takođe može da izazove greške u vidu obaveštenja o neisporučivanju ili isporuku u neželjeno poštansko sanduče.

Može potrajati i do 24 časa dok ova promena ne stupi na snagu u svim uslugama. Kad promena stupi na snagu, osoba će morati da se prijavi u Outlook, Skype za posao i SharePoint pomoću ažuriranog korisničkog imena, pa je zato obavezno obavestite o ovoj promeni.

Ako osoba koristi Exchange Online ili ako je njen Office 365 nalog povezan sa lokalnim Exchange okruženjem vaše organizacije, možda ćete videti ovu grešku kada pokušate da promenite korisničko ime i adresu e-pošte: „Ovaj korisnik je sinhronizovan sa lokalnom uslugom Active Directory. Neki detalji se mogu urediti samo u lokalnoj usluzi Active Directory“.

To je zbog Microsoft Online adrese za usmeravanje pošte (Microsoft Online Email Routing Address – MOERA). MOERA je sastavljena od userPrincipalName atributa osobe u usluzi Active Directory i automatski se dodeljuje nalogu u oblaku tokom prve sinhronizacije, a kada se kreira, ne može da se menja niti ukloni u usluzi Office 365. Možete kasnije da promenite ime korisnika u usluzi Active Directory, ali to neće promeniti adresu MOERA i možete da naiđete na probleme prilikom prikazivanja promenjenog imena na globalnom spisku adresa.

Da biste to rešili, prijavite se u Azure Active Directory modul za PowerShell pomoću Office 365 administratorskih akreditiva i koristite sledeću sintaksu:

Set-MsolUserPrincipalName -UserPrincipalName anne.wallace@contoso.onmicrosoft.com -NewUserPrincipalName anne.jones@contoso.com

Savet: Ovo menja atribut userPrincipalName osobe i nema nikakvog uticaja na njenu adresu e-pošte. Međutim, najbolja praksa je da se UPN prijavljivanja osobe podudara sa njenom primarnom SMTP adresom.

Da biste saznali kako da promenite nečije korisničko ime u usluzi Active Directory u Windows Server 2003 i starijim verzijama, pogledajte članak Preimenovanje korisničkog naloga.

Srodne teme

Administratori: Poništavanje lozinke za jednog ili više korisnika u usluzi Office 365
Dodavanje dodatne adrese e-pošte korisniku u usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×