Promena izgleda okna za navigaciju

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ponekad možda ćete želeti da biste povećali količinu prostora u prozoru programa Microsoft Outlook za pregledanje poruka, kalendara ili zadataka. Ponekad, jednostavan pristup možda ćete morati da sve fascikle pošte ili ćete hteti da brzo prebacivanje između različitih prikaza kao što je kalendar i kontakte. Outlook Okno za navigaciju obezbeđuje fleksibilnost sa nekoliko različitih prikaza i opcije koje vam pomažu da radite maksimalno efikasno.

Možete da:

 • U potpunosti sakrijete okno za navigaciju i tako povećate prostor u prozoru programa Outlook.

 • Umanjite okno za navigaciju, tako da možete jednim klikom otvoriti i zatvoriti okno da biste pristupili fasciklama i raznim prikazima.

 • Zadržite umanjeno okno za navigaciju i da pri tom i dalje pristupate oknu „Lista fascikli“ i drugim oknima unutar njega.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Uključivanje ili isključivanje okna za navigaciju

Umanjenje ili proširenje okna za navigaciju

Otvaranje okna „Lista fascikli“ u umanjenom oknu za navigaciju

Uključivanje ili isključivanje okna za navigaciju

 1. Za Outlook 2010, u meniju Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Okno za navigaciju.

  Navigation Pane command in the ribbon
  Za Outlook 2007, u meniju Prikaz postavite Oknoza navigaciju i zatim izaberite stavku normalno ili umanjeni.

 2. Kliknite na dugme normalno, umanjenoili Isključeno.

Vrh stranice

Umanjenje ili proširenje okna za navigaciju

Umanjivanjem okna za navigaciju možete da oslobodite više prostora u prozoru programa Outlook. Tanki profil umanjenog okna za navigaciju kako bi veći prostor za pregledanje dostupnim u prozoru programa Outlook, a i dalje je brz pristup fasciklama i datotekama koje najčešće koristite. I dalje možete da vidite listu fascikli u oknu liste fascikli koja se otvara u umanjenom oknu za navigaciju.

Postoji nekoliko načina za umanjenje i proširenje okna za navigaciju. Odaberite način koji najviše odgovara vašem stilu rada.

 • Da biste umanjili prošireno okno za navigaciju, kliknite na strelicu u gornjem uglu. Da biste proširili umanjeno okno za navigaciju, kliknite na strelicu na vrhu.

  Ova strelica je takođe dostupna u zaglavlju okna za navigaciju u drugim prikazima, npr. „Kontakti“ i „Kalendar“.

 • Na kartici Prikaz , u grupi raspored izaberite stavku Okno za navigaciju, a zatim izaberite stavku normalno ili umanjeni.

 • Postavite pokazivač na ivicu proširenog okna za navigaciju. Kada pokazivač postane Ikona regulatora veličine po horizontali , kliknite dvaput za umanjenje. Ponovite istu radnju preko ivice umanjenog okna za navigaciju da biste ga proširili.

 • Postavite pokazivač na ivicu proširenog okna za navigaciju. Kada pokazivač postane Ikona regulatora veličine po horizontali , prevlačite ga prema ivici dok se okno za navigaciju ne umanji. Prevucite ivicu umanjenog okna za navigaciju da biste ga opet proširili.

Napomena: 

 • Proširi umanjenog okna za navigaciju, on se pojavljuje kada bude iste širine kao pre nego što ga je umanjen.

 • Ako izađete iz programa Outlook dok je okno za navigaciju umanjeno, ono će i dalje biti umanjeno kada ponovo pokrenete Outlook.

Vrh stranice

Otvaranje okna „Lista fascikli“ u umanjenom oknu za navigaciju

Dok je okno za navigaciju umanjeno, dostupna je veća površina za pregledanje i rad u prozoru programa Outlook, a i dalje se lako pristupa celokupnoj listi poštanskih fascikli samo jednim klikom. Ako otvorite samo okno „Lista fascikli“, moći ćete zadržati umanjeno okno za navigaciju tokom rada i nećete morati da proširujete okno za navigaciju svaki put kada vam zatreba pristup nekoj fascikli. Osim toga, iz liste fascikli možete da pokrenete Trenutna pretraga.

 • U umanjenom oknu za navigaciju kliknite na dugme fascikle Okno za navigaciju.

  Napomena: Kada kliknete na dugme fascikle u umanjenom oknu za navigaciju, u lista poruka programa Outlook otvoriće se sadržaj te fascikle.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×