Promena ili uklanjanje podataka za povezivanje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podaci za povezivanje je vezu između Microsoft Office InfoPath obrasca i spoljnog izvora podataka, kao što je baza podataka, Veb usluga, XML datoteke ili Microsoft Windows SharePoint Services biblioteke dokumenata ili liste. Veze za prenos podataka se koriste za upite i prosleđivanje podataka. Ako promenite spoljnih izvora podataka za predložak obrasca, možda ćete morati da izmenite ili uklonite odgovarajuće podatke za povezivanje iz predloška obrasca.

U ovom članku

Pre nego što počnete

Menjanje podataka za povezivanje

Uklonite vezu za prenos podataka

Pre nego što počnete

Menjanje ili uklanjanje podataka za povezivanje predloška obrasca utiče na kontrole i izvora podataka za sve nove ili postojeće obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca. Kada promenite podatke za povezivanje, InfoPath kreira novi izvor podataka koji je zasnovan na način skladištenja podataka u novu spoljnom izvoru podataka. Ako novi spoljni izvor podataka skladišti podatke, kao i stare spoljnog izvora podataka, nećete videti sve promene se sa izvorom podataka u predlošku obrasca. Kontrola u predlošku obrasca će biti povezana sa istim poljima u izvoru podataka. Međutim, ako novi spoljni izvor podataka skladišti podatke na drugačiji način iz stare spoljnom izvoru podataka, InfoPath kreira novi izvor podataka pomoću novog polja i grupe. Kontrole u predlošku obrasca koje su povezane sa poljima u izvoru podataka stari više ne će biti povezani sa poljima u novi izvor podataka. Ako želite da koristite ove postojeće kontrole, moraćete da povežete ove kontrole sa drugim poljima u novi izvor podataka.

Možete da uklonite samo pomoćnih podataka za povezivanje iz predloška obrasca. Ne možete da uklonite glavnih podataka za povezivanje iz predloška obrasca. Kada uklonite pomoćnih podataka za povezivanje, InfoPath briše na odgovarajući pomoćni izvor podataka iz predloška obrasca. Kontrola povezanom sa izvorom izbrisanih podataka će ostati u predlošku obrasca, ali se više ne obavezno polja i grupe u tom izvoru podataka. Ako želite da koristite ove kontrole, morate da uradite nešto od sledećeg:

 • Povežite nepovezane kontrole da biste polja ili grupe u glavnom izvoru podataka ili druge postojeće pomoćni izvor podataka.

 • Dodavanje novog pomoćnih podataka za povezivanje u predložak obrasca, a zatim Povežite nepovezane kontrole polja ili grupe u toj novi pomoćni izvor podataka.

 • Uklonite nepovezane kontrole iz predloška obrasca.

Napomena: Menjanje ili uklanjanje podataka za povezivanje iz predloška obrasca može da dovede do gubitka podataka za sve postojeće obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca. Kada korisnik otvori postojeći obrazac, InfoPath proverava objavljeni lokaciju za noviju verziju predloška obrasca. Ako postoji na noviju verziju, InfoPath prikazuje obrazac pomoću novije verzije predloška obrasca. Ako korisnik uneli podatke u kontrolu koja je povezana sa poljem u starijoj verziji predloška obrasca i izmenjene ili izmenili podatke za povezivanje, rezultira uklanjanje tog polja iz izvora podataka, korisnik bi izgubili podatke koji se skladišti u polju t šešir je uklonjena iz izvora podataka.

Pre nego što promenite ili uklonite vezu za prenos podataka, uverite se da razmislite o dejstvu na kontrole i izvore podataka u postojeće obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca. Kada promenite ili uklonite podatke za povezivanje, testirajte promene pre nego što omogućite korisnicima da popunite obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca.

Vrh stranice

Menjanje podataka za povezivanje

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. Na listi podataka za povezivanje za predložak obrasca , izaberite podatke za povezivanje koje želite da promenite.

 3. Kliknite na dugme Izmeni.

  Čarobnjak za povezivanje sa podacima počinje da će vas voditi kroz proces promene podatke za povezivanje. Sledeći stranica čarobnjaka za povezivanje sa podacima zavise od tipa podataka za povezivanje koje želite da promenite.

 4. Pratite korake u čarobnjaku za podatke za povezivanje.

  Napomena: Veze ka više informacija o korišćenju čarobnjaka za povezivanje sa podacima za povezivanje obrasca sa određenim spoljnim izvorom podataka u odeljku Takođe pogledajte .

 5. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Uklonite vezu za prenos podataka

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. Na listi podataka za povezivanje za predložak obrasca , izaberite podatke za povezivanje koje želite da uklonite.

 3. Kliknite na dugme Ukloni.

  Napomena: Ako je dugme Ukloni onemogućen, to znači da ste izabrali glavne podatke za povezivanje predloška obrasca. Ne možete da uklonite glavne podatke za povezivanje predloška obrasca.

 4. U dijalogu Microsoft Office InfoPath , kliknite na dugme da.

 5. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×