Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte

Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte

Outlook za Office 365, Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Promena lozinke

Postoje dva mesta na kojima možete da promenite ili ažurirate lozinku naloga e-pošte: u programu Outlook i kod dobavljača e-pošte. Možda ćete morati da promenite lozinku na jednom ili na oba mesta.

Kako da znam gde da promenim lozinku?

Ako mislite da je neko drugi ukrao vašu lozinku e-pošte ili joj dobio pristup, trebalo bi da promenite lozinku kod dobavljača e-pošte, a zatim da promenite lozinku u programu Outlook.

Ako je dobavljač e-pošte poslao vezu za poništavanje lozinke, trebalo bi da koristite tu vezu da biste poništili lozinku kod dobavljača e-pošte, a zatim promenite lozinku u programu Outlook.

Ako ste zaboravili lozinku e-pošte, trebalo bi da promenite lozinku kod dobavljača e-pošte, a zatim da promenite lozinku u programu Outlook.

Ako znate lozinku za dobavljača e-pošte, ali Outlook više puta traži da ažurirate lozinku, trebalo bi da proverite da li nalog e-pošte zahteva lozinku za aplikaciju, a zatim da ažurirate lozinku u programu Outlook.

Promena lozinke kod dobavljača usluga e-pošte

Promenite lozinku kod dobavljača e-pošte ako:

 • Sumnjate da je neko dobio lozinku bez vaše dozvole

 • Lozinka je istekla

 • Zaboravili ste lozinku

Promena lozinke za Office 365 e-poštu

Promena Office 365 lozinke

Promena Outlook.com lozinke

Promena lozinke u usluzi Outlook.com

 1. Idite na Gmail veb sajt.

 2. Kliknite na sliku u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku Moj nalog.

 3. Izaberite stavku Prijavljivanje i bezbednost.

 4. Pomerite se do stavke Prijavljivanje u Google. Tamo možete da promenite lozinku, a zatim da izaberete lozinke za aplikacije da biste generisali jedinstvenu lozinku za unos u programima Outlook 2016, Outlook 2013 i Outlook 2010. Gmail zahteva upotrebu dvostruke potvrde identiteta i lozinku za aplikaciju radi provere e-pošte u programu Outlook. Više informacija potražite u članku Podešavanje dvostruke potvrde identiteta za Gmail.

 1. Idite na Yahoo veb sajt.

 2. Kliknite na ime ili sliku u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku Informacije o nalogu. Možda ćete morati da kliknete na ime naloga na sledećem ekranu.

 3. Pratite uputstva da biste izabrali ime naloga i unesite postojeću lozinku. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na Zaboravio/la sam lozinku.

 4. Sa leve strane ekrana izaberite stavku „Bezbednost naloga“, a zatim kliknite na dugme „Promeni lozinku“ i pratite uputstva.

  Kada završite, pomerite se nadole da biste potvrdili da je uključena verifikacija u dva koraka, a zatim izaberite stavku „Upravljanje lozinkama“. Za više informacija o stvaranju jedinstvene lozinke za unos u programima Outlook 2016, 2013 i 2010 pogledajte članak Podešavanje dvostruke potvrde identiteta za Yahoo.

 1. Idite na Apple ID veb sajt.

 2. Unesite Apple ID i lozinku, a zatim kliknite na strelicu. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na Zaboravili ste Apple ID ili lozinku? i pratite uputstva.

 3. Ako iCloud zahteva da unesete šifru za dvostruku potvrdu identiteta, preuzmite kôd sa nekog od drugih Apple uređaja i unesite šest cifara, a zatim izaberite stavku Verujem kada iCloud zatraži od vas da verujete ovom pregledaču.

 4. Kliknite na padajući meni pored svog imena i slike u gornjem desnom uglu ekrana.

 5. Na vrhu sledećeg ekrana izaberite stavku „Upravljanje“ ispod Apple ID-a. Možda ćete morati da ponovo unesete Apple ID i lozinku.

 6. U okviru „Bezbednost“ kliknite na dugme „Promeni lozinku“... i pratite uputstva.

 7. Kada završite, pomerite se nadole da biste se uverili da je dvostruka potvrda identiteta uključena, a zatim kliknite na dugme Generiši lozinku u okviru Lozinke za aplikaciju. Za više informacija o stvaranju jedinstvene lozinke za unos u programima Outlook 2016, 2013 i 2010 pogledajte članak Podešavanje dvostruke potvrde identiteta za iCloud.

Drugi nalozi e-pošte će zahtevati da promenite lozinku naloga e-pošte na veb sajtu za dobavljača naloga. Na primer, da biste promenili lozinku za Xfinity nalog, idite na Xfinity veb sajt i pratite uputstva. Svaki dobavljač naloga e-pošte ima neznatno drugačije korake za promenu lozinke.

Ažurirajte lozinku u programu Outlook

Da biste ažurirali lozinku u programu Outlook, koristite sledeće korake.

Belešku:    Outlook ne može da promeni lozinku kod dobavljača usluga e-pošte. Drugim rečima, ako ste zaboravili lozinku Outlook.com, prvo moraćete da potražite u odeljku Promena lozinke na Outlook.com da biste promenili lozinku Outlook.com ima za vaš nalog, a zatim ažurirajte lozinku u programu Outlook za računar.

Postoje dva moguća načina da biste ažurirali lozinku u programu Outlook. Određene korake koje treba da preduzmete zavise od vaše verzije programa Outlook i da li ste u Office 365 pretplatnika ili kupili Outlook kao samostalnu aplikaciju.

Ako ste u Office 365 pretplatnika sa mesečne ispravke, koristite sledeće korake:

 1. U programu Outlook izaberite stavke Datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

 2. Izaberite stavku Popravi.

 3. Izaberite stavku Napredne opcije padajućeg menija, potvrdite izbor u polju označava da Dozvolite ručno popravite moj nalogi kliknite na dugme Popravi.

 4. Ažurirajte lozinku ili aplikacije lozinku i kliknite na dugme Popravi poslednji put.

Ako ste u Office 365 pretplatnika polugodišnji ispravkama ili imate Outlook 2019, 2016, 2013 ili 2010 kupili kao samostalne aplikacije, koristite sledeće korake:

 1. U programu Outlook izaberite stavke Datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

  Dostupne opcije kada odaberete postavke naloga u programu Outlook

 2. Izaberite nalog za e-poštu koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

  Promena postavki naloga e-pošte

 3. U prozoru Promena naloga ažurirajte lozinku.

  Možete da promenite različite postavke naloga
 4. Izaberite stavku Zatvori kada Outlook testira postavke naloga, zatim Završi > Zatvori da biste se vratili u Outlook.

Da li je mom nalogu e-pošte potrebna lozinka za aplikaciju?

Ako koristite Outlook za slanje i prijem e-pošte sa Gmail, Yahoo, iCloud, Apple ili @me.com naloga, ne koristite redovnu lozinku naloga e-pošte da biste podesili ove naloge. Ova tri dobavljača e-pošte zahtevaju da koristite lozinku za aplikaciju. Ovo je jednokratna lozinka koju unosite umesto redovne lozinke naloga prilikom prvog podešavanja naloga.

Lozinka aplikacije omogućava uslugama Gmail, Yahoo i iCloud da ste vi osoba koja podešava nalog e-pošte. Više informacija potražite u odeljcima o podešavanju dvostruke potvrde identiteta za Gmail, Yahoo i iCloud.

Ako zaboravite lozinku, mislite da je lozinka možda oštećena ili istekla, prvo ćete morati da promenite lozinku kod dobavljača e-pošte, na primer Office 365, Outlook.com, Gmail, Yahoo ili Xfinity, a zatim da ažurirate Outlook novom lozinkom.

Promena lozinke kod dobavljača e-pošte

Ažuriranje lozinke u programu Outlook

Kada promenite lozinku kod dobavljača e-pošte, možete je ažurirati u programu Outlook. Izaberite tip naloga koji imate za detaljna uputstva.

Exchange, Office 365 ili Outlook.com

Za Office 365, Outlook.com i Exchange naloge, Outlook će vas upitati da ažurirate lozinku. Kada vidite odziv „Unesite lozinku“, otkucajte novu lozinku i ukoliko želite, izaberite polje za potvrdu „Zapamti lozinku“.

Gmail, Yahoo ili drugi nalog e-pošte

 1. U programu Outlook odaberite stavke Alatke > Postavke naloga.

 2. Izaberite nalog za e-poštu koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

 3. U prozoru Promena naloga e-pošte ažurirajte lozinku.

  Dijalog „Promena naloga e-pošte“

 4. Ako želite, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zapamti lozinku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×