Promena fontova i podešavanja međuslovnog razmaka (razmaka između znakova) u programu PowerPoint za Mac

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da prilagodite i promena fontova i razmak između znakova u dijalogu " Font ".

Razmak između znakova

PowerPoint za macOS ima dve opcije u vezi sa horizontalni razmak između pojedinačnih slova i brojeve:

  • Ručna razmak između znakova koje mogu biti razvijena ili obuhvatiti    Prored koji vam odredio jednako odnosi se na sve znakove u izabrani tekst – na primer, možete da dodate („Razvij”) prostora ili njegovo uklanjanje („skratite”) 0.5 tačke nakon svakog znaka.

  • Automatsko podešavanje međuslovnog razmaka    Kada određene parove znakova nalaze jedan pored drugog, podešavanje međuslovnog razmaka pritisne ih bliže zajedno, za suptilno izgleda izgled. Na primer, ako se velika slova A i V pojavi nalaze jedan pored drugog, podešavanje međuslovnog razmaka pritisne ih bliže zajedno, jer mesta za dnu A slajd bliže i biti u okviru vrhu V. Međutim, ako velika slova A i M nalaze jedan pored drugog, podešavanje međuslovnog razmaka neće stupiti na snagu jer nema dodatnog prostora na dnu M kao na dnu "V".

    Poređenje sa podešenim međuslovnim razmakom znakova (gore) i koji nije sa podešenim međuslovnim razmakom znakova.

    Slika 1: Međuslovni razmak znakova (gore) i koji nije sa podešenim međuslovnim razmakom znakova

    Podešavanje međuslovnog razmaka automatski se primenjuju na tekst, gde je potrebno, tako što ćete PowerPoint pri kucanju teksta.

    Efekat podešavanja međuslovnog razmaka je najčešće primetna za veće veličine fonta. Stoga, PowerPoint vam dozvoljava da odredite koje veličinu teksta (u na „tačke i veće” postavka) da se primeni.

Opcije fonta

Na kartici " Font " u dijalogu, imate nekoliko opcija koje možete odabrati uključujući stil, veličinu, boju, podvlačenje i efekata kao što su precrtani tekst i velika slova. Slede neke od drugih opcija:

Eksponentni tekst    Podiže izabrani tekst iznad osnovne linije i menja izabrani tekst u manju veličinu fonta, ako manja veličina. Ako želite da podignete izabrani tekst bez promene veličine fonta, unesite veći procenat u polje pomak .

Indeksni tekst    Spušta izabrani tekst ispod osnovne linije i menja izabrani tekst u manju veličinu fonta, ako manja veličina. Ako želite da biste spustili izabrani tekst bez promene veličine fonta, Unesite manji procenat u polje pomak .

Izjednačavanje visine znaka    Oblikuje bi bile efekti za tekst da biste primenili jednaka visina znakova na izabrani tekst po potrebi:

Tekst je primenjen sa opciju izjednačiti visina znakova

Slika 2: Izjednačavanje visine znaka

Na listi fonta za tekst prve dve stavke su + naslov i + telo. Ova generička imena predstavljaju temu fonta za prezentaciju. Font teme koji je izabran za trenutni prezentaciju je font koji se koristi kada izaberete neku od sledećih opcija. (Izaberite karticu dizajn da biste videli sličica dostupnih tema u galeriji. Pogledajte članak Korišćenje tema u programu PowerPoint za Mac za više informacija.)

Takođe pogledajte

Da ugradite fontove u programu PowerPoint za Mac?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×