Promena fontova i podešavanja međuslovnog razmaka (razmak između znakova) u programu PowerPoint za Mac

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U dijalogu font možete da prilagodite i promenite znakove fontova i razmaka.

Razmak između znakova

_ z0z_ ima dve opcije koje se tiču horizontalnog razmaka između pojedinačnih slova i brojeva:

  • Ručni prored koji može da se proširi ili kondenzuju    Prored koji vam je prepisao jednako se primenjuje na sve znakove u izabranom tekstu – na primer, možete da dodate ("Razvij") ili uklonite ("sagumit") 0,5 tačke razmaka posle svakog znaka.

  • Automatsko podešavanje međuslovnog razmaka    Kada su određeni parovi znakova jedan pored drugog, međumebovanje ih pritiska da budu bliže zajedno, za vrlo atraktivniji izgleda. Na primer, ako se velika slova A i V pojavljuju pored druge, međumebavanje ih bliže da se međusobno zbliže, zato što postoji prostor za dno A da biste se približili i zapravo bili ispod vrha V. Nasuprot tome, ako su prestonica slova A i M jedan pored drugog, podešavanje međuslovnog razmaka ne stupa na snagu zato što nema dodatne sobe na dnu M kao da je na dnu V.

    Poređenje kerenih znakova (gornje) i nesvrstavenih znakova.

    1: depisani znakovi (vrh) i neugrađeni znakovi

    Prilikom kucanja, podešavanje međuslovnog razmaka se automatski primeni na tekst .

    Efekat međuslovnog razmaka je Najprimetniji u većem veličini fonta. Stoga, _ z0z_ vam omogućava da utvrdite koji broj teksta (u postavci "tačke i iznad") se primeni.

Opcije fonta

Na kartici font u dijalogu imate nekoliko opcija koje želite da odaberete uključujući stil, veličinu, boju, podvlačenje i efekte kao što su precrtani i sva velika slova. Slede neke od drugih opcija:

Eksponentni tekst    Podiže izabrani tekst iznad osnovne linije i menja izabrani tekst u manju veličinu fonta ako je dostupna manja veličina. Ako želite da podignete izabrani tekst bez promene veličine fonta, otkucajte veći procenat u polju za pomak .

Indeksnog teksta    Smanjuje izabrani tekst ispod osnovne linije i menja izabrani tekst u manju veličinu fonta ako je dostupna manja veličina. Ako želite da spustite izabrani tekst bez promene veličine fonta, otkucajte manji procenat u polju za pomak .

Izjednaиavanje visine znakova    Oblikuje tekstualne efekte po potrebi da bi se primenio i jednaka visina znakova na izabrani tekst:

Tekst koji se nalazi u okviru opcije visina znakova za izjednaиavanje.

Cifra 2: izjednaиavanje visine znakova

U listi font Text prve dve stavke su + naslov i + body. Ova generička imena predstavljaju font teme za prezentaciju. Font teme koja je izabrana za trenutnu prezentaciju je font koji se koristi kada izaberete jednu od ovih opcija. (Kliknite na karticu dizajn da biste videli sličice dostupnih tema u galeriji. Više informacija potražite u članku Korišćenje tema u programu PowerPoint za Mac .)

Takođe pogledajte

Ugrađivanje fontova u Word ili PowerPoint

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×