Promena boje pozadine slajdova u programu PowerPoint Online

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U PowerPoint Online, možete da uradite osnovne pozadine oblikovanja jedan ili više slajdova sa neprozirnu boju ili sliku. Za naprednije oblikovanje, kao što je dodavanje preliv boje ili slike izrade prozirne, koristite verziju za računare PowerPoint aplikacije na Windows ili macOS.

Oblikovanje pozadine slajda sa bojom

 1. Na kartici " Dizajn " izaberite stavku Oblikuj pozadinu.

  Oblikovanje pozadine

 2. Izaberite stavku Puna popunai izaberite boju iz galerije.

  Napomena: Da biste uspostavili početnu pozadinu u prethodno stanje, na kartici Početak izaberite stavku Opozovi Opoziv poslednje radnje .

  Oblikovanje pozadine pomoću boje
 3. Ako želite da svi slajdovi imaju ovaj ista boja pozadine, na kartici " Dizajn ", izaberite stavku Oblikuj pozadinu > Primeni na sve.

  Primeni ovaj oblik na sve slajdove u prezentaciji

Oblikovanje pozadine slajda sa slikom

Kada umetnete sliku kao pozadinu, PowerPoint Online menja sliku najbolje može da bi popunila oblast celu slajda. Za najbolje rezultate, odabrati sliku koja ima isti položaj kao slajdova.

 1. Na kartici " Dizajn " izaberite stavku Oblikuj pozadinu.

  Oblikovanje pozadine

 2. Izaberite sliku iz datoteke.

  Napomena: Da biste uspostavili početnu pozadinu u prethodno stanje, na kartici Početak izaberite stavku Opozovi Opoziv poslednje radnje .

 3. Da bi svi slajdovi imaju ovu istu sliku u pozadini, na kartici " Dizajn ", dodirnite ili kliknite na dugme Oblikuj pozadinu, i dodirnite ili kliknite na dugme Primeni na sve.

  Primeni ovaj oblik na sve slajdove u prezentaciji

PowerPoint Online podržava sledeće formate slika: .jpg, .jpeg, .png, .gif, .bmp, .wmf, .emf, .tif i .tiff.

PowerPoint Online ne postoji mogućnost da učinite sliku prozirnom. Koristite aplikaciju na radnoj površini PowerPoint ako želite da učinite prozirnom sliku u pozadini.

Uklanjanje pozadine

Ako ste upravo dodali slike u pozadini ili boje i odlučili da je koristite, možete je ukloniti tako što ćete koristiti opoziv  Opoziv poslednje radnje na kartici " Početak " na traci.

Ako komanda " Opozovi radnju " ne uspe, možete da uklonite god pozadinu slajda koju trenutno imate tako što ćete vraćanjem pune beloj pozadini:

 1. Na kartici " Dizajn ", dodirnite ili izaberite stavku Oblikuj pozadinu.

 2. Dodirnite ili izaberite stavku Puna popuna, a po belo, pozadinu 1 u gornjem levom uglu birač boje.

  Oblikovanje pozadine pomoću boje

Primena teme sveobuhvatna dizajn u prezentaciju

PowerPoint Online dolazi uz teme– skupova profesionalno dizajniranih boje, rasporeda i fontova. Kada izaberete temu, sve slajdove će usvojiti taj izgled. Više informacija potražite u članku Primeni šarena tema na prezentaciju.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×