Promena boje koordinatnih linija u radnom listu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podrazumevano koordinatne linije se prikazuju u radnim listovima pomoću boja koja je dodeljena automatski. Da biste promenili boju linije koordinatne mreže, možete da koristite sledeću proceduru.

 1. Izaberite radne listove za koji želite da promenite boju koordinatnih linija.

 2. Izaberite stavke datoteka > Excel > Opcije.

 3. U okviru kategorije Više opcija, u odeljku Opcije prikaza za ovaj radni list uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Prikaži koordinatne linije.

 4. U polju Boja koordinatnih linija izaberite željenu boju.

  Gridline color settings in the Excel Options dialog box

  Savet: Da biste koordinatne linije vratili na podrazumevanu boju, izaberite stavku Automatski.

Sledeći koraci

Pošto ste promenili boju linije koordinatne mreže na radnom listu, možda ćete želeti da izvršite sledeće sledeće korake:

 • Napravite vidljivijim linije koordinatne mreže    Da biste linije koordinatne mreže ističu na ekranu, možete da eksperimentišete sa ivice i stil linije. Ove postavke nalaze se na kartici Početak , u grupi Font .

  Border button

 • Štampanje linija koordinatne mreže    Po podrazumevanim postavkama, Excel ne štampa linije koordinatne mreže na radnim listovima. Ako želite linije koordinatne mreže da se pojavljuju na odštampanoj stranici, izaberite radne listove koje želite da odštampate. Na kartici Raspored na stranici , u grupi Opcije lista , izaberite polje za potvrdu u okviru koordinatne linije . Da biste odštampali, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + P.

  Option for printing gridlines

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×