Project Server 2007 kraj podrške plan

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podrška za Office 2007 servere i aplikacije završava se 2017. i morate da razmotrite planove za migraciju. Ako trenutno koristite Project Server 2007, imajte na umu da se za njega i ove druge srodne proizvode podrška završava na sledeće datume:

Proizvod

Krajnji datum podrške

Project Server 2007

10. oktobar 2017.

Project Portfolio Server 2007

10. oktobar 2017.

Project 2007 Standard

10. oktobar 2017.

Project 2007 Professional

10. oktobar 2017.

Više informacija o Office 2007 serverima koji se približavaju povlačenju potražite u članku Planiranje nadogradnje za Office 2007 servere.

Kako se kraj podrška za srednju vrednost?

Project Server, kao što je gotovo sve Microsoft proizvode, ima životnog ciklusa podrške tokom kojeg nudimo vam nove funkcije, popravke grešaka, bezbednosne ispravke i tako dalje. Ovaj životni ciklus obično traje 10 godina od datuma prvog izdanja proizvoda i na kraju ovog životnog ciklusa je poznat kao proizvoda kraj podrška. Zato što je Project Server 2007 do kraja podrške na 10 oktobar 2017 Microsoft više neće obezbeđivati:

 • Tehničku podršku za probleme do kojih može doći.

 • Ispravke grešaka za probleme koji se otkriju i koji mogu da utiču na stabilnost i upotrebljivost servera.

 • Bezbednosne ispravke za ranjivosti koje se otkriju i koje server mogu učiniti ranjivim na bezbednosne pukotine.

 • Ispravke vremenskih zona.

Instalacija sistema Project Server 2007 nastaviće da radi nakon ovog datuma. Međutim, zbog gorenavedenih promena, preporučujemo da što pre migrirate iz sistema Project Server 2007.

Koje opcije imam?

Ako koristite Project Server 2007, morate da istražite opcije migracije koje su:

 • Migriranje u Project Online

 • Migriranje u noviju lokalnu verziju sistema Project Server (po mogućstvu Project Server 2016).

Zašto je bolje da migriram u Project Online

Zašto je bolje da migriram u Project Server 2016

 • Imam korisnike mobilnih uređaja.

 • Troškovi za migriranje su veoma važni (hardver, softver, časovi i trud za primenu itd.).

 • Posle migracije veoma su važni troškovi za održavanje okruženja (na primer, automatska ažuriranja, garantovano vreme rada itd.).

 • Pravila poslovanja me sprečavaju da upravljam preduzećem u oblaku.

 • Potrebna mi je kontrola nad ažuriranjima okruženja.

Napomena: Za više informacija o opcijama za prebacivanje sa servera za Office 2007, pogledajte članak resurse koji će vam te nadogradnje iz sistema Office 2007 ili 2010 servere i klijente. Imajte u vidu Project Server ne podržava hibridne konfiguracije od Project Server i Project Online ne mogu da dele iste grupa resursa.

Važne stvari koje treba da razmotrite prilikom planiranja migracije iz sistema Project Server 2007

Morate da razmotrite sledeće stvari prilikom planiranja migracije is sistema Project Server 2007:

 • Pronalaženje pomoći Microsoft partnera – Nadogradnja sa sistema Project Server 2007 može da predstavlja izazov i zahteva mnogo pripreme i planiranja. Može da bude naročito zahtevno ako vi niste prvobitno podesili i konfigurisali Project Server 2007. Srećom, postoje Microsoft partneri koji se time bave, kojima možete da se obratite, bez obzira na to da li planirate da migrirate u Project Server 2016 ili Project Online. Možete da potražite Microsoft partnera koji će vam pomoći prilikom migracije u Microsoft centru za partnere. Možete da prikažete spisak svih Microsoft partnera stručnih za Project tako što ćete potražiti termin Gold Project and Portfolio Management.

 • Planiranje prilagođavanja – Imajte na umu da mnoga prilagođavanja koja funkcionišu u okruženju sistema Project Server 2007 možda neće funkcionisati kada migrirate u Project Server 2016 ili u Project Online. Postoje velike razlike u arhitekturi sistema Project Server između verzija, kao i neophodnih operativnih sistema, servera baze podataka i veb pregledača klijenta koji su podržani za rad sa novijom verzijom. Pripremite plan za to kako da po potrebi testirate ili ponovo izgradite prilagođavanja u novom okruženju. Planiranje nadogradnje je dobra prilika i da potvrdite da li je određeno prilagođavanje zaista neophodno kako napredujete. Članak Pravljenje plana za trenutna prilagođavanja tokom nadogradnje na SharePoint 2013 sadrži neke sjajne opšte informacije o proceni i planiranju za trenutna prilagođavanja prilikom nadogradnje.

 • Vreme i strpljenje – Planiranje nadogradnje, izvršavanje i testiranje zahtevaju mnogo vremena i truda, naročito ako nadograđujete na Project Server 2016. Na primer, ako migrirate iz sistema Project Server 2007 u Project Server 2016, prvo morate da migrirate iz sistema Project Server 2007 u Project Server 2010, zatim da proverite podatke, a zatim da uradite istu stvar kada migrirate u svaku sledeću verziju. Možda bi trebalo da se obratite Microsoft partneru kako biste uporedili svoje troškove sa njihovim procenama toga koliko će im vremena biti neophodno da to urade i po kojoj ceni.

Migriranje u Project Online

Ako odaberete da migrirate iz sistema Project Server 2007 u Project Online, možete da uradite sledeće kako biste ručno migrirali podatke plana projekta:

 1. Sačuvajte planove projekta iz sistema Project Server 2003 u .MPP formatu.

 2. Pomoću programa Project Professional 2013, Project Professional 2016 ili Project Online klijenta za stone računare otvorite svaku .mpp datoteku, a zatim je sačuvajte i objavite u usluzi Project Online.

Možete ručno da napravite PWA konfiguraciju u usluzi Project Online (na primer, da ponovo napravite sva neophodna prilagođena polja ili poslovne kalendare). Za to možete da dobijete pomoć i od Microsoft partnera.

Ključni resursi:

Resurs

Opis

Prvi koraci uz Project Online

Kako da podesite i koristite Project Online.

Opisi usluge Project Online

Informacije o različitim planovima usluge Project Online koji su vam dostupni.

Migriranje u noviju lokalnu verziju sistema Project Server

Iako smo uvereni da migriranjem u Project Online možete da postignete najbolju vrednost i iskustvo korisnika, razumemo i da neke organizacije moraju da zadrže podatke projekta u lokalnom okruženju. Ako odaberete da lokalno zadržite podatke projekta, možete da migrirate okruženje sistema Project Server 2007 u Project Server 2010, Project Server 2013 ili Project Server 2016.

Preporučujemo da migrirate u Project Server 2016 ako ne možete da migrirate u Project Online. Project Server 2016 obuhvata sve funkcije i poboljšanja uključena u prethodna izdanja sistema Project Server i najviše odgovara utisku pri radu sa uslugom Project Online (iako su neke funkcije dostupne samo u usluzi Project Online).

Kada završite svaku migraciju, trebalo bi da proverite podatke kako biste proverili da li su se uspešno migrirali.

Napomena: Ako razmišljate samo prelazak na Project Server 2010, ako ste ograničena na rešenje za lokalnu, važno je da Imajte na umu da ima samo nekoliko godina podrške levo. Project Server 2010 sa servisnim paketom 2 krajnji datum podrška je 13/10/2020. Više informacija o kraj podrška za datume u članku Smernice za životni ciklus Microsoft proizvoda.

Kako da migriram u Project Server 2016?

Razlike u arhitekturi između sistema Project Server 2007 i Project Server 2016 onemogućavaju direktnu putanju za migriranje. To znači da ćete morati da migrirate podatke sistema Project Server 2007 u sledeću verziju sistema Project Server dok ne nadogradite na Project Server 2016.

Kako biste nadogradili na Project Server 2016 morate da uradite sledeće:

 1. 1. korak: Migrirajte iz sistema Project Server 2007 u Project Server 2010.

 2. 2. korak: Migrirajte iz sistema Project Server 2010 u Project Server 2013.

 3. 3. korak: Migrirajte iz sistema Project Server 2013 u Project Server 2016.

Kada završite svaku migraciju, trebalo bi da proverite podatke kako biste proverili da li su se uspešno migrirali.

1. korak: Migriranje iz sistema Project Server 2007 u Project Server 2010

Da biste potpuno razumeli šta treba da uradite da biste nadogradili sa sistema Project Server 2007 na Project Server 2010, pročitajte skup sadržaja Nadogradnja na Project Server 2010 na sajtu TechNet.

Ključni resursi:

Resurs

Opis

Pregled nadogradnje na Project Server 2010

Steknite bolje razumevanje toga šta je neophodno da uradite da biste nadogradili sa sistema Project Server 2007 na Project Server 2010.

Plan za nadogradnju na Project Server 2010

Pogledajte stvari koje treba da razmotrite prilikom planiranja nadogradnje sa sistema Project Server 2007 na Project Server 2010, uključujući sistemske zahteve.

Kako da izvršim nadogradnju?

Iako detalje o tome kako da izvršite nadogradnju možete da pronađete u skupu sadržaja Nadogradnja na Project Server 2010, važno je da razumete da postoje dva različita metoda koja možete da koristite za nadogradnju:

 • Nadogradnja priloga baze podataka: Ovaj metod nadograđuje samo sadržaj za okruženje, a ne i postavke konfiguracije. On je neophodan ako nadograđujete sa sistema Office Project Server 2007 primenjenog na hardveru koji podržava samo 32-bitne operativne sisteme servera. Postoje dva tipa metoda nadogradnje priloga baze podataka:

  • Potpuna nadogradnja priloga baze podataka – Migrira podatke projekta uskladištene u bazama podataka sistema Office Project Server 2007 uz podatke sajta Microsoft Project Web App (PWA) uskladištene u bazi podataka SharePoint sadržaja.

  • Osnovna nadogradnja priloga baze podataka – Migrira samo podatke projekta uskladištene u bazama podataka sistema Project Server.

 • Nadogradnja na licu mesta: Podaci o konfiguraciji za farmu i sav sadržaj na farmi nadograđuju se na postojeći hardver fiksnim redosledom. Kada započnete proces nadogradnje na licu mesta, podešavanje povlači celu farmu van mreže i veb sajtovi, kao i Microsoft Project Web App sajtovi nisu dostupni dok se nadogradnja ne dovrši, a zatim podešavanje ponovo pokreće server. Kada započnete nadogradnju na licu mesta, ne možete da je pauzirate niti da se vratite na prethodnu verziju. Preporučujemo da napravite preslikanu sliku okruženja proizvodnje i da nadogradnju na licu mesta izvršite u tom okruženju, a ne u okruženju proizvodnje.

Dodatni resursi:

2. korak: Migriranje u Project Server 2013

Kada migrirate u Project Server 2010 i potvrdite da su se podaci uspešno migrirali, sledeći korak jeste da migrirate podatke u Project Server 2013.

Da biste potpuno razumeli šta treba da uradite da biste nadogradili sa sistema Project Server 2010 na Project Server 2013, pročitajte skup sadržaja Nadogradnja na Project Server 2013 na sajtu TechNet.

Ključni resursi:

Resurs

Opis

Pregled procesa nadogradnje sistema Project Server 2013

Steknite bolje razumevanje toga šta je neophodno da uradite da biste nadogradili sa sistema Project Server 2010 na Project Server 2013.

Plan za nadogradnju na Project Server 2013

Pogledajte stvari koje treba da razmotrite prilikom planiranja nadogradnje sa sistema Project Server 2010 na Project Server 2013, uključujući sistemske zahteve.

Stvari koje treba da znate o nadogradnji na ovu verziju

Šta je novo u nadogradnji sistema Project Server 2013 govori o nekim važnim promenama za nadogradnju za ovu verziju, od kojih su najbitnije:

 • Nema nadogradnje na licu mesta za Project Server 2013. Metod nadogradnje priloga baze podataka jeste jedini podržan metod za nadogradnju sa sistema Project Server 2010 na Project Server 2013.

 • Proces nadogradnje neće samo konvertovati podatke sistema Project Server 2010 u Project Server 2013 format, nego će i konsolidovati četiri baze podataka sistema Project Server 2010 u jednu Project Web App bazu podataka.

 • SharePoint Server 2013 i Project Server 2013 prešli su na prijavljivanje uz pomoć tokena iz prethodne verzije. Ako koristite klasičnu potvrdu identiteta, moraćete da razmotrite neke stvari prilikom nadogradnje. Dodatne informacije potražite u članku Migriranje iz klasičnog režima u prijavljivanje uz pomoć tokena u sistemu SharePoint 2013.

Dodatni resursi:

3. korak: Migriranje u Project Server 2016

Kada migrirate u Project Server 2013 i potvrdite da su se podaci uspešno migrirali, sledeći korak jeste da migrirate podatke u Project Server 2016.

Da biste potpuno razumeli šta treba da uradite da biste nadogradili sa sistema Project Server 2013 na Project Server 2016, pročitajte skup sadržaja „Nadogradnja na Project Server 2016“ na sajtu TechNet.

Ključni resursi:

Resurs

Opis

Pregled procesa nadogradnje sistema Project Server 2016

Steknite bolje razumevanje toga šta je neophodno da uradite da biste nadogradili sa sistema Project Server 2013 na Project Server 2016.

Plan za nadogradnju na Project Server 2016

Pogledajte stvari koje treba da razmotrite prilikom planiranja nadogradnje sa sistema Project Server 2013 na Project Server 2016, uključujući sistemske zahteve.

Stvari koje treba da znate o nadogradnji na ovu verziju

Šta je novo u nadogradnji sistema Project Server 2016 govori o nekim važnim promenama za nadogradnju za ovu verziju, od kojih su najbitnije:

 • Kada napravite okruženje sistema Project Server 2016 u koje ćete migrirati podatke sistema Project Server 2013, imajte na umu da su instalacione datoteke sistema Project Server 2016 uključene u SharePoint Server 2016. Dodatne informacije potražite u članku Primena sistema Project Server 2016.

 • Planovi resursa nisu odobreni u sistemu Project Server 2016. Planovi resursa sistema Project Server 2013 migriraju se u angažovanja resursa u sistemu Project Server 2016 i usluzi Project Online. Pročitajte članak Pregled: Angažovanja resursa da biste dobili više informacija.

Migriranje iz sistema Portfolio Server 2007

Project Portfolio Server 2007 korišćen je uz Project Server 2007 za strategiju portfolija, određivanje prioriteta i optimizaciju. Posle ove verzije nisu pravljene dodatne verzije sistema Project Portfolio Server. Međutim, funkcije upravljanja portfolijom dostupne su u sistemu Project Server 2016 i u Premium verziji usluge Project Online. Podatke iz sistema Project Portfolio Server 2007 nije moguće migrirati u njih. Podaci kao što su poslovni vodiči moraju da se ponovo naprave.

Drugi resursi:

Srodne teme

SharePoint Server 2007 kraj podrške vodič
Resursi će vam pomoći da nadogradite Office 2007 servere i klijente

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×