Problemi sa kompatibilnošću tipova podataka u programu Excel

Kontrolor kompatibilnosti je pronašao neke probleme sa kompatibilnošću u vezi sa tipovima podataka.

Važno: Pre nego što nastavite sa čuvanjem radne sveske u starijem formatu datoteke, trebalo bi da rešite probleme koji mogu dovesti do znatnog gubitka funkcionalnosti tako da možete da sprečite trajan gubitak podataka ili neispravnu funkcionalnost.

Problemi koji dovode do znatnog gubitka funkcionalnosti

Problem

Rešenje

Ova radna sveska sadrži tipove podataka koji nisu podržani u starijim verzijama programa Excel. U starijim verzijama ovi tipovi podataka će prikazivati grešku ili će biti zamenjeni drugim sličnim tipovima. Ti tipovi možda neće izgledati isti ili se neće isto ponašati.

Šta to znači    Ako ste pretplaćeni na Office 365 i imate najnoviju verziju sistema Office, možete da koristite povezane tipove podataka. Povezani tipovi podataka nisu podržani u starijim verzijama programa Excel. Ćelije će prikazati grešku ili će biti zamenjene drugim sličnim tipom podataka.

Radnja koju treba izvršiti    U kontroloru kompatibilnosti kliknite na Pronađi da biste pronašli ćelije koje sadrže tipove povezanih podataka, zatim ih konvertujte u tekst pre čuvanja u starijem formatu datoteke. Da biste konvertovali ćeliju sa povezanim tipom podataka u tekst, kliknite desnim tasterom miša na ćeliju koja sadrži tip podataka, a zatim izaberite stavku Tip podataka > Konvertuj u tekst.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×