Pristupačnost u usluzi Yammer

Yammer, lokacija za društveno umrežavanje za deljenje informacija i diskusija u okviru organizacije, uključuje funkcije pristupačnosti koje korisnicima sa ograničenom pokretljivošću, slabijim vidom ili drugim umanjenim sposobnostima olakšavaju rad sa datotekama. To znači da za rad sa uslugom Yammer možete da koristite tasterske prečice, čitač ekrana ili alatku za prepoznavanje govora.

Napomena: Da biste saznali kako da podesite željene postavke za pristupačnost i kako da se krećete kroz Office Online aplikacije, pogledajte članak Pristupačnost u sistemu Office Online.

U ovoj temi

Istraživanje Yammer korisničkog interfejsa

Yammer korisnički interfejs postoji u okviru veb pregledača. Na traci sa alatkama, pri vrhu prozora pregledača nalazi se Office 365 pokretanje aplikacija koje sadrži listu Microsoft usluga i Office Online aplikacija, uključujući Poštu (Outlook.com), Excel Online, OneNote i drugo. Traka sa alatkama uključuje i vezu ka Office 365 portalu, kao i komande za dobijanje obaveštenja, upravljanje opcijama, dobijanje pomoći i odjavljivanje.

Ispod trake sa alatkama se nalaze tri okna sadržaja. Vrh levog okna sadrži kontrole za dolazak do Yammer matične stranice, prijemnog poštanskog sandučeta, obaveštenja i polja za pretragu. Ispod tih kontrola se nalaze liste grupa koje pratite ili na koje ste pretplaćeni, kao i veze za otkrivanje ili kreiranje novih grupa.

U vrhu srednjeg okna se nalaze veze za objavljivanje ispravke, ankete, pohvale ili izjave, a ispod aktivne veze su okvir za tekst i komanda za kreiranje te objave. Ispod objave se nalazi niz diskusija za grupu koju ste izabrali u levom oknu. Za sve objave kolega možete da pratite veze, označite da vam se objave sviđaju, delite ih ili odgovarate na njih.

Koristite kontrole u desnom oknu da biste pozivali druge saradnike da vam se pridruže u usluzi Yammer, da pregledaju nedavne aktivnosti i vide ko je trenutno na mreži.

Opšte informacije o kretanju kroz meni, kroz traku sa alatkama i okna potražite u članku Pristupačnost u sistemu Office Online.

Korišćenje čitača ekrana i tasterskih prečica

Da biste se kretali u usluzi Yammer i među glavnim elementima ekrana, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 (unapred) ili Ctrl + Shift + F6 (unazad). Da biste se kretali unutar elementa ekrana, pritisnite taster Tab (unapred) ili kombinaciju tastera Shift + Tab (unazad). Da biste izabrali stavku, pritisnite taster Enter. Da biste pregledali unutar menija ili liste, pritisnite taster sa strelicom nagore ili taster sa strelicom nadole, a zatim, da biste izabrali, pritisnite taster Enter. Da biste izašli iz menija ili režima, pritisnite taster Esc. Dok ste u usluzi Yammer, možete u bilo kom trenutku da pritisnete znak pitanja („?“) i pojaviće se iskačući prozor koji navodi Yammer tasterske prečice. Pritisnite taster Esc da biste zatvorili prozor. Više detalja potražite u članku Tasterske prečice za Yammer.

Yammer uključuje pristupačna imena koja čitači ekrana mogu da čitaju dok radite u aplikaciji. Možete da koristite Narator, ugrađeni čitač ekrana u usluzi Windows ili alatke nezavisnih proizvođača, kao što je JAWS.

Informacije o korišćenju usluge Yammer sa čitačem ekrana, uključujući pristup usluzi Yammer, prijavljivanje, praćenje grupa i učestvovanje u diskusijama, potražite u članku Prvi koraci uz korišćenje čitača ekrana u usluzi Yammer.

Savet: Dok se krećete po Yammer ekranu pomoću kombinacije tastera Ctrl + F6, naići ćete na iskačući prozor koji uključuje vezu ka članku „Saveti za korišćenje usluge Yammer sa čitačem ekrana (Office lokacija za pomoć)“. Pritisnite taster Enter da biste otvorili ovu temu pomoći.

Možete da se krećete u usluzi Yammer i učestvujete u diskusijama u radu „bez ruku“ pomoću softvera za glasovnu kontrolu. Pročitajte članak Korišćenje usluge Yammer sa glasovnom kontrolom.

Informacije o pristupačnosti

Accessibility_NewsletterSignup

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×