Pristupačnost u Sway za iPad

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Sway radi sa funkcije pristupačnosti na iPad uređaju, tako da svako može da kreira interaktivnih izveštaja, prezentacije, lične priče i još mnogo toga. Obezbedite sadržaj i Sway radi ostalo, uverite se da ste završili raspored izgleda divan na gotovo svakom uređaju.

Napomene

U ovoj temi

Istraživanje Sway korisničkog interfejsa

Kada pokrenete aplikaciju Sway, Stranicu moja Sway platna se pojavljuje na vrhu. Ovaj prikaz navodi sve Sway platna povezan sa naloga koji ste koristili za prijavljivanje. Ovo uključuje Sway platna koje ste kreirali i sve Sway platna koji se dele sa vama.

Da biste započeli novi Sway, kliknite na dugme Kreiraj u traku sa menijima ili koristite opciju Kreiraj novi .

Kada kreirate ili uređujete Sway platno, dva dugmeta su u sredini na gornjoj traci za navigaciju:

 • Uređivanje. Da biste dodali sadržaj karticu za vaš plan radnje, koristite dugme Uredi . Ispod plana radnje, red dugmadi se pojavljuje za dodavanje sadržaja, kao što su mediji, tekst i fotografije zaglavlja.

 • Pregled. Da biste pokrenuli kroz Sway, koristite dugme " Pregled ". Ovde možete zbunio dizajna, Isprobajte različite navigacije stilove i promenili šemu boja.

Savet Da biste izbrisali Sway, koristite ikonu korpe za otpatke u donjem desnom uglu ekrana.

Koristite VoiceOver da biste počeli u Sway

VoiceOver može pomoći da pomerite i rad u Sway, da li koristite pokrete ili spoljne tastature. Ova tema pretpostavlja da brzo navigaciju je isključena, i na temu koristi skraćenice "JAČINA" da bi se upućuju na tastere VoiceOver (taster Control i opciju ključ). Da biste isključili brzo okna za navigaciju, pritisnite tastere strelica nalevo i nadesno u isto vreme.

Evo Saveta o tasterskim prečicama za održavanje orijentisan u aplikaciji Sway:

 • Kada počnete da Sway, naslov na vrhu ekrana je Stranicu moja Sway platna, a kada pokrenete prst pri vrhu ekrana, čujete "Moja Sway platna, naslov." Ako čujete "Moja Sway platna, dugme" Pregled ili Uređivanje prikaza je aktivna i VoiceOver kursor nalazi na Stranicu moja Sway platna dugme u gornjem levom uglu.

 • Kada uređujete, da biste pronašli dostupne komande, brzo prevucite nagore ili nadole. Ako koristite tastaturu, pritisnite taster JAČINA + strelica nadole. Funkcije voiceOver navodi opcije za trenutni kontekst, u zavisnosti od toga šta je izabrano. Kada čujete onaj koji želite, dodirnite dvaput.

Prijavite se

Sway čuva vaš posao u iCloud, OneDrive ili drugi nalog. Pa kada pokrenete Sway, morate i da se prijavite nalog mesto na koje želite da sačuvate rad.

Ako niste već prijavljeni, kada pokrenete Sway, čujete "Prijavite da biste započeli." Za prijavljivanje:

 1. Da biste aktivirali dugme prijavljivanje da biste započeli , dodirnite dvaput bilo gde na ekranu. Otvara se dijalog " Prijavljivanje ". Kursor VoiceOver je na dugme " Otkaži " u gornjem levom uglu.

 2. Brzo prevucite nadesno ili pritiskajte JAČINA + strelica nadesno dok ne čujete "Šta e-adresa ili broj telefona koji želite da koristite za prijavljivanje u Sway?"

 3. Da biste postavili mesto umetanja u okvir za tekst, dodirnite dvaput, otkucajte informacije o nalogu, a zatim dodirnite vratili. Prikazuje se dijalog za prijavljivanje za vaš nalog.

 4. Otkucajte vaše informacije o uputstvima na ekranu. Kada završite, Sway otvara se na Stranicu moja Sway platna prikaz.

Otvorite postojeći Sway

 1. Na Stranicu moja Sway platna, brzo prevucite prstom desno i pritiskajte JAČINA + strelica nadesno dok ne čujete ime Sway platno koje želite.

 2. Dodirnite dvaput bilo gde na ekranu. Sway platno se otvara u prozoru za pregled i VoiceOver kursor nalazi na Stranicu moja Sway platna dugme u gornjem levom uglu.

 3. Da biste uredili ovaj Sway, prevucite nadesno ili pritisnite taster JAČINA + strelica nadesno TAB sve dok ne čujete "Uređuje, dugme", a zatim dodirnite dvaput bilo gde na ekranu.

Započinjanje novog Sway

 1. Na Stranicu moja Sway platna, brzo prevucite prstom nadesno ili pritiskajte JAČINA + strelica nadesno dok ne čujete "Kreiranje, dugme" ili "Kreiranje novih."

 2. Dodirnite dvaput bilo gde na ekranu. U plana radnje, u novu, praznu naslov kartica pojavi, praćeno red dugmadi za dodavanje sadržaja.

Koristite VoiceOver da biste dodali novi Sway sadržaja

 1. U prikazu za Uređivanje , premeštanje prst na prvu karticu na plan radnje. Ili, ako koristite tastaturu, pritiskajte taster JAČINA + strelica nadesno dok ne čujete "Naslov bez slika u pozadini".

 2. Da biste dodali sliku koja će se pojaviti iza naslova, prevucite nagore više puta. Ili, ako koristite spoljnu tastaturu, pritisnite JAČINA + strelica nadole dok ne čujete "Zamena slika". A zatim dodirnite dvaput bilo gde. Otvara se dijalog sa vaše kamere, panorame ili druge slike. Kursor VoiceOver je na dugme Slike nazad .

  Napomena Dok pregledate, VoiceOver identifikuje fotografija kao "Slika stavke". Tamo se trenutno ne VoiceOver za identifikovanje fotografije po imenu datoteke.

 3. Da biste pregledali slike, brzo prevucite nalevo ili nadesno ili pritisnite JAČINA + strelica nalevo ili JAČINA + strelica nadesno. Kada pronađete fotografije koju želite, dodirnite dvaput ili pritisnite JAČINA + RAZMAKNICA. Fotografija se umeće u naslov kao sliku u pozadini.

 4. Da biste dodali naslov, uverite se da je izabrana naslov i zatim dodirnite triput. Mesto umetanja se pojavljuje u oblasti teksta. Otkucajte tekst naslova.

 5. Da biste dodali još sadržaja, koristite dugmad ispod naslova kartice.

Pregled pristupačnosti u prikazu

Kada pregledate Sway, možete da uključite prikaz pristupačnosti, koja prikazuje rad u Veb pregledaču pomoću stila visokog kontrasta radi lakšeg čitanja. Navigacija pomoću tastature je podržana za korišćenje sa VoiceOver i onemogućene su sve animacije.

U pregledu, Prikaz pristupačnosti veza je značajnog oblast skrivena. Da biste prikazali vezu:

 • Korišćenje spoljne tastature, pritisnite JAČINA + strelica nalevo dok ne čujete "Pristupačnost veza", a zatim pritisnite taster JAČINA + RAZMAKNICA. Sway otvara u novom prozoru pregledača.

 • Ako koristite pokrete, dodirnite stavku Sway platno. Čujete naslov Sway. Brzo prevucite nalevo TAB dok ne čujete "Prikaz pristupačnosti." Dodirnite dvaput. Sway otvara u novom prozoru pregledača.

Dok prikazujete Sway u pristupačnosti prikazali:

 • Da biste se kretali kroz sve moguće je izabrati opcije na tastaturi pritisnite JAČINA + strelica nalevo ili JAČINA + strelica nadesno više puta da biste došli na željenu opciju.

 • Da biste zumirali izabranu sliku na trenutnom Sway platnu, na tastaturi Pritisnite razmaknicu. Da biste zatvorili sliku i vratite se na Sway, pritisnite taster Esc.

Napomena Da biste slike učinili pristupačnim, korisno je da uključite alternativni tekst (alt), funkcija koja će uskoro biti objavljivani u Sway , ali nije dostupna od ovo pismo.

Napuštanje prikaza pristupačnosti

 1. Brzo prevucite prstom nalevo ili pritiskajte JAČINA + desni ili JAČINA + strelica nalevo dok ne čujete "Više opcija", a zatim dodirnite dvaput.

 2. Premeštanje na Prikaz pristupačnosti Izađi, i zatim dodirnuti ili pritisnite taster JAČINA + RAZMAKNICA.

 3. Da biste se vratili na uređivanje, vratite se u Sway aplikacije koristite aplikaciju prebacivač (dvaput kliknite na dugme Početak ) ili pritisnite komandu + Tab.

Saznajte koje funkcije nisu optimizovani

Sway se razvija i Sway tim je posvećen za kreiranje odlično pristupačnih iskustvo. Nismo još uvek niste optimizovan alternativni tekst ili sliku izbora za pristupačnost. (VoiceOver možete da identifikujete fotografije po imenu).

Recite nam koje su funkcije pristupačnosti vam najbitnije. Da biste poslali povratne informacije, posetite Veb lokaciju Sway UserVoice . Ili nam Pošaljite e-poštu:

 1. Na Stranicu moja Sway platna, brzo prevucite ulevo dok ne čujete "Opcije, dugme" a zatim dodirnuti.

 2. Brzo prevlačenje udesno ili pritiskajte JAČINA + strelica nadesno dok ne čujete "Pošalji povratne informacije, dugme". Dodirnite dvaput.

 3. U dijalogu Pomozite nam da poboljšamo , odaberite stavku u redu. Otvara se e-poruku adresiranu na Sway tima na Microsoft.

 4. Otkucajte i pošaljite poruku. Tako da nam možete lako da ga pronađete, u povratne informacije, priložite reči za pristupačnost.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Članak bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksu i gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×