Pristup OData feedovima iz programskog dodatka Power Query

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Pomoću programskog dodatka Power Query možete da pristupite OData feedovima izloženim u Power BI za Office 365 administrator centar pomoću programskog dodatka Power Query za Excel koristeći potvrdu ID za Microsoft Online Services ili Windows potvrdu identiteta.

Napomena:  Power Query klijent mora se nalaziti na istoj mreži preduzeća kao i mašina koja hostuje mrežni prolaz za upravljanje podacima; u suprotnom, Power Query klijent neće moći da pristupi podacima koji se nalaze u OData feedu.

Kad administrator omogući OData feed za lokalni izvor podataka, može da vidi URL adresu do OData feeda u centru administracije. Administrator može da pruži URL korisniku koji može da pristupi OData feedu iz programskog dodatka Power Query za Excel pomoću potvrde ID-a za Microsoft Online Services ili Windows potvrde identiteta (samo ako je ta opcija zasebno omogućena).

Kada omogućite feed, metapodaci za feed se automatski indeksiraju u katalogu podataka, komponenti mogućnosti samouslužnog upravljanja informacijama (SSIM) usluge Power BI za Office 365. Korisnici mogu da traže i otkriju feed pomoću funkcije „Pretraga na mreži“ programskog dodatka Power Query za Excel.

Sledeći odeljci opisuju oba načina – korišćenje URL adrese i pretragu na mreži iz programskog dodatka Power Query za Excel – za korišćenje OData feeda koji je izložio lokalni izvor podataka.

Važno: Preuzmite Microsoft Power Query za Excel iz ovde ako nemate je već instaliran na vašem računaru ili na POWERQUERY traci u programu Excel, koji je bio dostupan u prethodnoj verziji programskog dodatka Power Query ne vidite odeljak organizacije.

Korišćenje URL adrese za pristup OData feedu

Kao IT administrator možete poželeti da testirate pristup URL adresi pre nego što je predate kontroloru podataka. Sledeće procedure daju uputstva za nabavljanje URL adrese do OData feeda, a zatim za korišćenje URL adrese za pristup feedu.

Nabavljanje URL adrese za OData feed iz Power BI centra administracije

 1. U Power BI centru administracije izaberite stavku izvori podataka u meniju sa leve strane.

 2. Kliknite na … (tri tačke) pored izvora podataka da biste videli iskačući prozor.

 3. Kopirajte URL adresu OData feeda u ostavu tako što ćete izabrati ceo tekst i pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + C ili kliknuti desnim tasterom miša i izabrati stavku Kopiraj.

Ova URL adresa je URL adresa zasnovana na tehnologiji oblaka koja koristi HTTPS protokol koji će se razrešiti u HTTP/HTTPS zasnovan na lokalnoj URL adresi. Prednost ovog pristupa je to da korisnik koristi istu URL adresu bez obzira na to kako se OData feed konfiguriše za pristup (HTTP/HTTPS).

Na primer: https:/ / < ime domena >.hybridproxy.clouddatahub.net/ODataService/v1.0/TestDB se da http:/ / < mašinsko ime >. < lokalno ime domena >.corp.microsoft.com:8000/TestDBili https:/ / < mašinsko ime >. < lokalno ime domena >.corp.microsoft.com:8000/TestDB.

Pristup OData feedu iz programskog dodatka Power Query za Excel

Microsoft Power Query za Excel je u Excel programski dodatak koji poboljšava iskustvo samouslužnog poslovnog obaveštavanja u programu Excel tako što ćete pojednostavljivanje otkrivanje i pristup. Ako nemate instaliran na vašem računaru programskog dodatka Power Query, da ga instalirate sa ovde.

Pristup OData feedu iz programskog dodatka Power Query za Excel:

 1. Pokrenite Excel i prebacite se na karticu POWER QUERY.

 2. Na traci izaberite stavku Iz drugih izvora i kliknite na dugme Iz OData feeda.

 3. U dijalog OData feed nalepite URL koji ste prethodno kopirali u ostavu i kliknite na dugme U redu.

 4. Izaberite Microsoft Online Services IDili Windows potvrdu identiteta. Ako izaberete Microsoft Online Services ID -a i trenutno niste prijavljeni u Microsoft Online Services, moraćete da se prijavite pomoću naloga koji ima pristup OData feedu. Koje će biti pristup feedu korišćenjem Windows potvrde identiteta samo ako access koristi potvrdu identiteta je omogućen administrator pomoću Power BI centru administracije.

  Napomena: Kada administrator omogućava OData feed za izvor podataka, podrazumevano podržana je samo ID za Microsoft Online usluga potvrde identiteta za klijente za pristup feedu. Administrator koristi stranici Opšte kartice postavke u centru administracije da biste omogućili pristupanja OData feedovima korišćenjem Windows potvrde identiteta. U članku Konfigurisanje opštih postavki i postavki obaveštenja za više detalja.

 5. Feedove koje je izložio izvor podataka bi trebalo da vidite u oknu Navigator.

 6. Izaberite skup podataka iz feeda i kliknite na dugme Gotovo.

Traženje i otkrivanje feedova u programskom dodatku Power Query za Excel

Sledeća procedura opisuje kako se traže, otkrivaju i koriste OData feedovi u programskom dodatku Power Query za Excel. Kada se OData feed omogući za izvor podataka, metapodaci feeda se indeksiraju u katalogu podataka u oblaku. Prema tome, korisnik može da traži feed korišćenjem ključnih reči iz sledećeg:

 • Ime izvora podataka u centru administracije

 • Opis izvora podataka u centru administracije

 • Imena tabela i prikaza

 • Imena kolona u tabeli

 • Izdavač OData feeda

Ako se prebacite na karticu zdravstveno stanje sistema u centru administracije, a zatim se prebacite na stranicu evidencije, trebalo bi da vidite poruku koja ukazuje na status operacije indeksiranja metapodataka. Sačekajte dok ne vidite poruku o uspešnosti operacije indeksiranja metapodataka u evidenciji.

 1. Pokrenite Excel i prebacite se na karticu POWER QUERY.

 2. Kliknite na dugme Pretraga na mreži na traci. Trebalo bi da vidite prozor Pretraga na mreži sa okvirom za tekst za unos ključnih reči pretrage.

 3. Unesite ključne reči za pretragu za feed. Postavite opseg za organizacijupomoćupadajuće liste pored dugme "Pretraži". Pritisnite taster ENTER ili kliknite na dugme " Pretraži ". Možete da koristite potpunu ili delimičnu imena tabela ili kolona originalne tabele sa lokalne baze podataka za pretragu. Na primer, ako ime tabele je SPCustomer i imena kolona su SPCustomerID i SPCustomerName, da pretražujete pomoću ključne reči: SPCustomer SPCustomerID, SPCustomerName, SP, SPC, SPCu itd...

 4. Zaustavite pokazivač miša iznad rezultata da biste pregledali podatke u feedu.

 5. Kliknite na rezultat da biste počeli da uvozite podatke iz OData feeda u Excel.

 6. U dijalogu Pristup OData feedu izaberite stavku ID za Microsoft Online Services potvrda identiteta. Pratite uputstva da biste se prijavili pomoću ID-a organizacije koji ima pristup feedu.

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×