Pristup OData feedovima iz programskog dodatka Power Query

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su ovde navedene važi za obe. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzmi i prenesi u programu Excel 2016.

Pomoću programskog dodatka Power Query možete da pristupite OData feedovima izloženim u Power BI za Office 365 administrator centar pomoću programskog dodatka Power Query za Excel koristeći potvrdu ID za Microsoft Online Services ili Windows potvrdu identiteta.

Napomena: Power Query klijenta moraju da se nalaze u istoj corpnet sa mašine hostinga mrežni prolaz za upravljanje podacima; u suprotnom, Power Query klijenta ne možete da pristupite podacima uključeni u OData feeda.

Kada administrator omogući OData feeda za lokalni izvor podataka, administrator može da vidi URL adresu za OData feed u centru administracije. Administrator može da obezbedi URL korisniku, koji mogu pristupati OData feedu iz programskog dodatka Power Query za Excel koristeći ID za Microsoft Online Services ili Windows potvrdu identiteta (samo ako je ova opcija je omogućena zasebno).

Kada omogućite feed, metapodataka za feed se automatski indeksira u katalogu podataka, komponenta za sebe usluge informacije za upravljanje (SSIM) mogućnosti Power BI za Office 365. Korisnici mogu traženje i otkrivanje feed pomoću funkcije "Pretraga na mreži" programskog dodatka Power Query za Excel.

Sledeći odeljci opisuju oba načina – korišćenje URL adrese i pretragu na mreži iz programskog dodatka Power Query za Excel – za korišćenje OData feeda izložio lokalni izvor podataka.

Važno: Preuzimanje Microsoft Power Query za Excel iz ovde , ako nemate je već instaliran na vašem računaru ili ne vidite odeljak organizacije na POWERQUERY traci u programu Excel, što nije dostupna u starijoj verziji programskog dodatka Power Query.

Korišćenje URL adrese za pristup OData feedu

Kao IT Administrator, možda ćete želeti da testirate pristup URL adrese pre nego što predavanju toga kontrolor podataka. Sledeće procedure koje obezbeđuju uputstva za dobijanje URL adresu za OData feed i zatim korišćenjem URL adrese za pristup feedu.

Nabavljanje URL adrese za OData Feed iz Power BI centru administracije

 1. U Power BI centru administracije, izaberite stavku izvori podataka u meniju sa leve strane.

 2. Izaberite stavku ... (tri tačke) pored izvora podataka da biste videli iskačući prozor.

 3. Kopirajte URL adrese OData feeda u ostavu tako što ćete izabrati ceo tekst i pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl + C ili kliknuti desnim tasterom miša i izabrati stavku Kopiraj.

Ova URL adresa je zasnovano na URL adresu koja koristi HTTPS protokol koji će se rešen sa URL adresom lokalnog HTTP/HTTPS na osnovu. Prednost ovog pristupa je da bez obzira na to kako OData feed konfigurisan za pristup (HTTP/HTTPS), korisnik koristi isti URL.

Na primer: https://<domain name>.hybridproxy.clouddatahub.net/ODataService/v1.0/TestDB se razrešava u http://<machine name>.<on-stvarno domena name>.corp.microsoft.com:8000/TestDBili HTTPS://<machine name>.<on-name>.corp.microsoft.com:8000/TestDB stvarno domena.

Pristup OData feedu iz programskog dodatka Power Query za Excel

Microsoft Power Query za Excel je u Excel programski dodatak koji poboljšava iskustvo samouslužnog poslovnog obaveštavanja u programu Excel tako što ćete pojednostavljivanje otkrivanje i pristup. Ako nemate instaliran na vašem računaru programskog dodatka Power Query, da ga instalirate sa ovde.

Pristup OData feedu iz programskog dodatka Power Query:

 1. Pokrenite Excel i prebacite se na kartici POWER QUERY .

 2. Izaberite stavke Iz drugih izvora na traci i kliknite na dugme Iz OData feeda.

 3. U dijalogu OData Feed nalepite URL adresu koju ste ranije kopirali u ostavu i kliknite na dugme u redu.

 4. Izaberite Microsoft Online Services IDili Windows potvrdu identiteta. Ako izaberete Microsoft Online Services ID -a i trenutno niste prijavljeni u Microsoft Online Services, moraćete da se prijavite pomoću naloga koji ima pristup OData feedu. Koje će biti pristup feedu korišćenjem Windows potvrde identiteta samo ako access koristi potvrdu identiteta je omogućen administrator pomoću Power BI centru administracije.

  Napomena: Kada administrator omogućava OData feed za izvor podataka, podrazumevano podržana je samo ID za Microsoft Online usluga potvrde identiteta za klijente za pristup feedu. Administrator koristi stranici Opšte kartice Postavke u centru administracije da biste omogućili pristupanja OData feedovima korišćenjem Windows potvrde identiteta. Pogledajte Šta je to Power BI administracija? za više detalja.

 5. U oknu Navigator trebalo bi da vidite feedove koje je izložio izvor podataka.

 6. Izaberite skup podataka iz feeda i kliknite na dugme gotovo.

Traženje i otkrivanje feedova u programskom dodatku Power Query za Excel

Sledeća procedura opisuje kako da tražite, otkrivanje i korišćenje OData feedova u programskom dodatku Power Query za Excel. Kada se OData feed omogući za izvor podataka, metapodaci feeda se indeksiraju u katalogu podataka u oblaku. Stoga, korisnika možete da pronađete feed pomoću ključne reči iz sledećeg:

 • Ime izvora podataka u centru administracije

 • Opis izvora podataka u centru administracije

 • Imena tabela i prikaza

 • Imena kolona u tabeli

 • Izdavač OData feeda

Ako se prebacite na kartici zdravstveno stanje sistema u centru administracije i zatim prebacite na stranici evidencije , trebalo bi da vidite poruku koja ukazuje na status metapodataka operaciju indeksiranja. Sačekajte dok ne vidite uspešnu poruku od metapodataka operaciju u evidenciji indeksiranja.

 1. Pokrenite Excel i prebacite se na kartici POWER QUERY .

 2. Na traci kliknite na dugme Pretraga na mreži . Trebalo bi da vidite prozor Pretraga na mreži sa okvirom za tekst da biste otkucali ključnih reči za pretragu.

 3. Unesite ključne reči za pretragu za feed. Postavite opseg za organizacijupomoćupadajuće liste pored dugme "Pretraži". Pritisnite taster ENTER ili kliknite na dugme " Pretraži ". Možete da koristite potpunu ili delimičnu imena tabela ili kolona originalne tabele sa lokalne baze podataka za pretragu. Na primer, ako ime tabele je SPCustomer i imena kolona su SPCustomerID i SPCustomerName, da pretražujete pomoću ključne reči: SPCustomer SPCustomerID, SPCustomerName, SP, SPC, SPCu itd...

 4. Zadržite pokazivač miša iznad rezultata da biste pregledali podatke u feedu.

 5. Kliknite na rezultat da biste počeli da uvozite podatke iz OData feeda u programu Excel.

 6. U dijalogu pristup OData Feed , izaberite Microsoft Online Services ID potvrda identiteta. Sledite uputstva da se prijavite pomoću ID organizacije koja ima pristup feedu.

Takođe pogledajte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×