Pristup gosta u Office 365 grupama

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pristup gosta u Office 365 grupe vam omogućava da i vaš tim sarađujete sa osobama iz izvan vaše organizacije tako što ćete ih odobravanje pristupa grupni razgovori, datoteke, pozivnice za kalendar i grupu beležnicu. Access može odobriti gost – na primer, na partnera, dobavljača, dobavljača ili savetnik – po bilo kom vlasnika grupe.

Način funkcionisanja

Osobe koje koriste Office 365 grupe možete koristiti Outlook na vebu ili Outlook 2016 za dodavanje i upravljanje goste u svojim Office 365 grupama. Goste mogu da imam bilo koju e-adresu, a njihove e-pošte može da bude na poslu, lično ili školski nalog.

Napomena: Pristup gosta je podešen IT administrator.

  • Korak 1    U grupi vlasnika dodaje gost grupi ili gost je predložio član grupe. Od vlasnika grupe odobrava kandidati.

  • Korak 2    Od vlasnika grupe će biti obavešten o koji sadržaj i resurse za goste možete da pristupite u okviru grupe. Kombinacije teksta i ikona daje svi članovi grupe jasan pokazatelj goste učešće.

  • 3. korak   Gost prima e-poruku dobrodošlice i može da učestvuje u grupnim razgovorima, prima i odgovara na pozive za kalendar, kao i pristupa datotekama grupe.

  • Korak 4    Goste da napusti grupu u bilo kom trenutku preko veze u podnožju svih grupnih e-poruka i pozivnice za kalendar.

Administratori mogu upravljati goste i njihov pristup Office 365 grupu resursa koristeći PowerShell. Za uputstva u članku Upravljanje pristup gosta u Office 365 grupama .

Kada gost je pozvani da se pridružite grupi, oni primaju dobrodošlice e-poruku koja uključuje malo informacija o grupi i šta mogu da očekuju su člana.

Gosti primaju e-poruku dobrodošlice

Sve goste člana interakcije doći do svoje prijemno poštansko sanduče e-pošte. Ne može da pristupe lokaciji grupe, ali mogu primanje pozivnice za kalendar, učestvovanje u razgovorima e-pošte i, ako je administrator uključio postavku, možete da biste otvorili deljene datoteke pomoću veze ili prilog.

Sve grupe e-poštu i kalendar pozivnice za goste prima uključivaće podsetnik za korišćenje odgovor na odgovore u grupu, zajedno sa vezama ka Prikaz datoteka grupe i napusti grupu. Evo primera:

Sve e-poruke koje gost primi od članova grupe će imati podnožje sa uputstvima i vezama

Sledeća tabela rezimira šta gosti mogu, a šta ne mogu da urade.

Funkcija

Da li je dozvoljeno korisniku sa statusom gosta?

Kreiranje grupe

Ne

Dodavanje/uklanjanje članova grupe

Ne

Brisanje grupe

Ne

Pridružite se grupi

Da, na poziv

Započinjanje razgovora

Da

Odgovorite na razgovor

Da

Pretraga razgovora

Da

@pominjanje osobe u grupi

Ne

Kačenje grupe/označavanje grupe kao omiljene

Ne

Brisanje razgovora

Da

Označavajte da vam se neke poruke „sviđaju“

Ne

Upravljanje sastancima

Ne

Prikaz kalendara grupe

Ne

Izmena događaja iz kalendara

Ne

Dodavanje grupnog kalendara u lični kalendar

Ne

Prikaz i uređivanje datoteka grupe

Da, ako je to omogućio administrator zakupca

Pristup OneNote beležnici grupe

Da, putem veze od člana grupe

Pregledanje grupa

Ne

NAJČEŠĆA PITANJA

Gost je osobu koja nije zaposlenog, student ili članovi vaše organizacije. Nemaju poslovni ili školski nalog u vašoj organizaciji.

Ne. Samo osobe koje su izvan vaše organizacije, kao što su partneri ili savetnici, mogu se dodati kao gosti. Možete pozvati osobe u vašoj organizaciji da se pridruže kao redovni članovi grupe.

Da, možeš. Spoljni pošte kontakti su navedene u vašoj organizaciji kontakte je globalni spisak adresa. Primer ovog tipa kontakta je preduzeće dobavljača koji redovno pruža usluge za vašu organizaciju.

Administrator morate da uključite funkciju goste pre nego što možete da dodate i goste. Kada vidite poruku da se obratite administratoru, verovatno bi funkcije "gost" nije uključena još uvek je. Pogledajte članak Upravljanje pristup gosta u Office 365 grupama za više informacija.

Članovi goste možete da prikažete poruke koje su zaštićene pomoću Information Rights Management (IRM).

Možete dobiti za izveštaj o neisporučivanju prilikom odgovaranja na grupu poruke sa e-adresu koja se razlikuje od one koju ste koristili kada ste se pridružili ili su dodate u grupu. Na primer, ako ste se pridružili grupi kao seanc@contoso.com ali probajte odgovaranja na grupnu poruku u prijemnom poštanskom sandučetu iz seanc@service.contoso.com, dobićete za izveštaj o neisporučivanju.

Ne. Datoteke Office 365 grupe možete da delite samo sa gostima koji su pozvani da se pridruže grupi.

Moderna prilog je datoteka uskladištena na OneDrive for Business. Jedna veza ide svim primaocima. Pošto je datoteka uskladištena u oblaku, svi primaoci da čitate i urediti datoteku bez potrebe da sravni pojedinačne kopije.

Moderni prilozi se u Office 365 grupu, samo dele sa članovima grupe. Kada poruku sa prilogom moderni prosleđen goste člana iz grupe, on će moći da pristupite prilog posle prijavljivanjem pomoću korisničkog imena i lozinke. Ako poruka se prosleđuje sa nekim ko nije član grupe, ta osoba nećete moći da otvorite prilog.

Gosti možda nećete primiti grupne razgovore iz nekoliko razloga. Informacije potražite u članku Korisnici sa statusom gosta ne primaju grupni razgovor.

Srodne teme

Saznajte više o Office 365 grupama
goste ne primate grupni razgovori e-pošte

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×