Primenjivanje ili menjanje opcija brzog izbora stilova za oblike

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da dodate profesionalnog izgleda i doterivanje SmartArt grafiku ili oblike tako što ćete primeniti brzog izbora stilova za sve oblike u SmartArt grafici, neke oblike u SmartArt grafiku ili oblike koje ste dodali u dokument, radni list , ili prezentaciju.

Brzi izbor stilova su kombinacija različitih opcija oblikovanja i prikazuju se u sličicu u raznim galerije za brzi izbor stilova. Kada postavite pokazivač na sličicu brzog izbora stilova, možete da vidite kako brzi izbor stilova utiče na SmartArt grafiku ili oblik.

Brzi izbor stilova za SmartArt grafike (SmartArt stilovi) obuhvataju ivice, senke, stilove linija, prelive boja i trodimenzionalnih (3-D) perspektive. Isprobajte različite kombinacije SmartArt stilova i boja dok ne pronađete onu koja se podudara sa porukom koju želite da komunicirate. Možete izaberite raspored, SmartArt stil i varijaciju boje koja vam se dopada, a zatim ponovo promenite raspored – SmartArt stil i boje ostaće u SmartArt grafici, tako da ne morate da ponovo da ih.

SmartArt stilovi mapiranje efekti teme od dokument tema u oblike u SmartArt grafici. Na primer, oblici mogu da imaju debljine linije ili ivice, dok strelice može imati više fino Stil primenjen na njih. Takođe možete da primenite boje iz boje teme dokumenta na različite načine, kao što je Promena boje ivice oblika. Ako kreirate više SmartArt grafika i želite da budu slične, možete da primenite iste boje i SmartArt stil da biste postigli ujednačen, profesionalni izgled.

Možete da imate oblike koji se prikazuju sa ivicama, dubina i rotiranje u 3-D prostoru. Da biste SmartArt grafiku trodimenzionalnih, primenite na 3-D SmartArt stil ili ručno primenite 3-D rotaciju na svaki oblik. Ako je na celu SmartArt grafiku trodimenzionalnih (koji se zove scenu koherentni 3-d), možete da nastavite da uređujete tekst i oblikujete pojedinačne oblike, ali oblike nije moguće promeniti položaj ili veličinu. Samo, možete da promenite položaj ili promena veličine oblika dvodimenzionalnih scene. Da biste se prebacili između 2-D i 3-D, u okviru SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje , u grupi oblike kliknite na dugme Uredi u 2-D. Dugme " Uredi u 2-D " privremeno otvara za uređivanje tako da možete da premestite i promena veličine oblika SmartArt grafike – ali 3-D SmartArt stil je i dalje primenjen na SmartArt grafiku i ponovo se pojavljuje kada kliknete na dugme Uredi u 2-D ponovo. Kada u SmartArt grafiku je prikazana u 3-D scene, možete da rotirate kao celini i položaj minimalno izvora i „kamera” tako da će se pojaviti na celu SmartArt grafiku da otvorite iz ekrana.

SmartArt stilovi utiču na celu SmartArt grafiku, dok brzi izbor stilova za oblike (Stilovi oblika) utiče samo na izabrani oblik. Ručno možete da prilagodite oblika tako što ćete promeniti boju, efekteili ivicuili tako što ćete ga zameniti drugim oblikom. Preporučuje se da prilagodite SmartArt grafici samo nakon što utvrdite njen sadržaj i raspored, dok neka prilagođavanja se ne prenose zato što možda neće izgledati dobro u novi raspored. Više informacija o prebacivanju između rasporeda za SmartArt grafiku, pogledajte članak Prebacivanje rasporeda ili tipa SmartArt grafike.

 1. Kliknite na SmartArt grafiku koju želite da primenite drugačiji SmartArt stil.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Dizajn, u grupi SmartArt stilovi izaberite željeni SmartArt stil.

  Slika kartice „Dizajniranje SmartArt alatki“

  Ako ne vidite na kartice SmartArt alatke ili Dizajn , uverite se da ste izabrali SmartArt grafike

  Kliknite na dugme Više Dugme „Još“ da biste videli dodatne SmartArt stilove.

Saveti    

 • SmartArt stilovi koje su dostupne zavise od osnovnih dokument tema. Na primer, ako nalepite u SmartArt grafiku koja je kreirana u PowerPoint prezentaciji i koja ima temu „A” primenjen u Word dokument koji ima temu „B” primenjen na njega, SmartArt grafika će koristiti temu „B” a ne temu „A”.

 • Ako prilagodite SmartArt grafiku, a zatim odaberite stavku SmartArt stil koji obuhvata neka slična prilagođavanja, vaša Prilagođavanje biće izgubljene. Na primer, ako promenite 3-D rotaciju na SmartArt grafiku, a zatim primenite drugačiji 3-D SmartArt stil, SmartArt stil zameniće promene koje ste napravili.

 • Ako Primena SmartArt stila na SmartArt grafiku, a zatim prilagodite SmartArt grafiku, možete da primenite drugačiji SmartArt stil da biste brzo vratili profesionalnog profesionalnog izgleda.

 • Da biste koristili isti brzi izbor stilova za SmartArt grafike i oblika, uradite sledeće:

  1. Kliknite na SmartArt grafiku, a zatim u okviru SmartArt alatke, na kartici Dizajn , u grupi SmartArt stilovi izaberite jednu od prvih pet stilova.
   Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn , uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku.

  2. Kliknite na oblik, a zatim na kartici Oblikovanje , u grupi Stilovi oblika kliknite na dugme istog stila koji ste izabrali u koraku 1.

 • Da biste sprečili SmartArt grafika nadjača poruku, umereno Primena 3-D SmartArt stilove.

 1. Kliknite na oblik koji želite da primenite novi ili drugačiji oblik stil.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako je oblik deo SmartArt grafike, u okviru SmartArt alatke, na kartici Oblikovanje , u grupi Stilovi oblika kliknite na oblik stil koji želite.

   Slika kartice „Oblikovanje SmartArt alatki“

   Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Oblikovanje, proverite da li ste izabrali SmartArt grafiku.

   Da biste videli više stilova oblika, kliknite na dugme još dugme Dugme „Još“ .

  • Ako oblik nije deo SmartArt grafike, u okviru Alatke za crtanje, na kartici Oblikovanje , u grupi Stilovi oblika kliknite na željeni stil oblika.

   Kartica „Oblikovanje“ na kontekstualnoj kartici „Alatke za crtanje“

   Ako ne vidite Alatke za crtanje ili Oblikovanje kartice, uverite se da ste izabrali SmartArt grafiku.

   Da biste videli više stilova oblika, kliknite na dugme još dugme Dugme „Još“ .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×