Primena stila tabele bez umetanja Excel tabele

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete brzo da oblikujete podatke radnog lista tako što ćete primeniti stil unapred definisane tabele. Međutim, kada primenite stil unapred definisane tabele, Excel tabele se automatski kreira za izabrane podatke. Ako ne želite da radite sa podacima u tabeli, ali zadržali oblikovanje stila tabele, možete da konvertujete tabelu nazad u običan opseg.

Primer podataka koji su oblikovani kao Excel tabela

Napomena: Kada konvertujete tabelu povratno konvertovali u opseg, izgubićete svojstva tabele kao što su senčenje reda sa Naglašeni redovi, mogućnost korišćenja različitih formula u Red sa zbirom, i dodavanje podataka u redovima ili kolonama direktno graniči sa podacima neće automatski razvijte tabelu ili oblikovanje. Sve strukturirane reference (reference koje koriste imena tabela) koji su korišćeni u formulama pretvori u referenci običan ćelija.

Kreiranje tabele, a zatim je konvertovali u opseg

 1. Na radnom listu izaberite opseg ćelija koje želite da oblikujete tako što ćete primeniti stil unapred definisane tabele.

 2. Na kartici Početak, u grupi Stilovi izaberite stavku Oblikuj kao tabelu.

  Excel izbori iz galerije stilova za opciju „Oblikuj kao tabelu“

 3. Izaberite stil tabele koji želite da koristite.

  Saveti: 

  • Automatsko Preview – Excel će automatski oblikovati opseg podataka ili tabelu sa pregled stil izaberite, ali će biti primenjen samo taj stil ako pritisnite taster Enter ili kliknite na dugme pomoću miša da biste je potvrdili. Možete da se krećete kroz formata tabela pomoću miša ili tastere sa strelicama na tastaturi.

  • Prilagođeni stilovi tabele biće dostupni u okviru Prilagođeno kada kreirate jednu ili više njih. Informacije o tome kako da biste kreirali prilagođeni stil tabele potražite u članku Oblikovanje Excel tabele.

 4. Kliknite na bilo koje mesto u tabeli.

 5. Izaberite stavke Alatke za tabele > Dizajn na traci. Na Mac računaru idite na karticu tabele .

 6. U grupi Alatke izaberite stavku Konvertuj u opseg.

  Konvertovanje Excel tabele u opseg

  Savet: Takođe, možete kliknuti desnim tasterom miša na tabelu, izabrati stavku Tabela, a zatim izabrati stavku Konvertuj u opseg.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Pregled Excel tabela

Video zapis: Kreiranje i oblikovanje Excel tabele

Ukupne vrednosti podataka u Excel tabeli

Oblikovanje Excel tabele

Promena veličine tabele dodavanjem ili uklanjanjem redova i kolona

Filtriranje podataka u opsegu ili tabeli

Korišćenje strukturiranih referenci u Excel tabelama

Problemi sa kompatibilnošću Excel tabele

Izvoz Excel tabele u sistemu SharePoint

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×