Primena novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju za Windows

Ovaj članak je za IT administratore koji planiraju primenu usluge Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive za OneDrive for Business korisnike u poslovnom ili školskom okruženju. Da biste sami instalirali Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive, preuzmite ga i pročitajte članak Prvi koraci.

Softverski zahtevi

Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe) podržan je u operativnim sistemima:

Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive još ne podržava lokalne instance usluge OneDrive for Business (ako organizacija nije pretplaćena na Office 365). Dodatne informacije o zabranama i ograničenjima usluge Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive potražite u članku Zabrane i ograničenja prilikom sinhronizovanja datoteka i fascikli pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

Planiranje

Informacije o proceni propusnog opsega mreže koji će korisnicima biti potreban za sinhronizaciju potražite u članku Planiranje korišćenja mreže za OneDrive klijent za sinhronizaciju. Ako korisnici imaju Windows 10 Fall Creators Update ili noviju verziju, preporučujemo da koristite funkciju Datoteke na zahtev da biste mogli da izvršite primenu za veliki broj korisnika odjednom bez izazivanja problema sa performansama mreže. Obavezno korisnicima prenesite informacije o uvođenju nove funkcije da bi znali šta mogu da očekuju i dajte im uputstva i resurse za rad sa aplikacijom OneDrive.

Pregled procesa primene

Proces obuhvata tri koraka:

 1. Instalirajte OneDrive.exe na računarima korisnika.

 2. Pokrenite OneDrive proces i po potrebi zatražite od korisnika da se prijave pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 3. Podesite krug za ažuriranje (opcionalno).

Važno: Ako korisnici trenutno koristite OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju (Groove.exe), a vi želite da ih prebacite na Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive, pročitajte članak Prelaz sa prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju pre nego što nastavite.

1. korak: Instaliranje datoteke OneDrive.exe

Generalno, Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive klijent za sinhronizaciju možete da primenite kao što biste tradicionalno instalirali aplikacije na uređaje u organizaciji. Ako vršite primenu za veliki broj korisnika, korisno je da znate kako da pomoću alatki za poslovnu primenu, kao što je System Center Configuration Manager (SCCM), primenite .exe datoteke i izmenite lokalne sistemske registratore.

Proveravanje da li korisnici već imaju Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive

Ako računari u organizaciji rade pod operativnim sistemom Windows 10, na njima je već instaliran novi klijent za sinhronizaciju. Računari možda imaju novi klijent na sinhronizaciju i ako je na njima instaliran Office 2016 ili Office 2013 (Home & Student, Home & Business, Professional, Personal, Home ili University). Office se instalira po računaru, dok OneDrive mora da se instalira po korisniku. Ako planirate da primenite Office u organizaciji, moraćete zasebno da primenite OneDrive.exe za dodatne korisnike na pojedinačnim mašinama.

Primena administrativnih postavki

Da biste podesili ključ registratora na računarima na svom domenu, instalirajte OneDrive i kopirajte datoteke OneDrive.admx i OneDrive.adml sa %localappdata%\Microsoft\OneDrive\BuildNumber\adm\ u centralno skladište funkcije „Smernice grupe“. Više informacija potražite u članku Korišćenje funkcije „Smernice grupe“ za kontrolisanje postavki OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

Korišćenje alatke System Center Configuration Manager za primenu Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive

OneDriveSetup.exe instalacioni program za Windows možete da sačuvate u lokalnom deljenom mrežnom resursu da biste izvršili primenu pomoću alatke System Center Configuration Manager. Preuzmite OneDriveSetup.exe instalacioni program za Windows za krug za proizvodnju ili preuzmite OneDriveSetup.exe instalacioni program za Windows za krug za preduzeća. Saznajte više o upravljanju aplikacijom u alatki Configuration Manager.

Savet: Isprobajte uzorak SCCM paketa. Samo ažurirajte putanju datoteke „OneDrive.exe“ i vlasnika aplikacije.

Da biste Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive instalirali u operativnom sistemu Windows, pokrenite sledeću komandu pomoću alatke System Center Configuration Manager:

Execute <pathToExecutable>\OneDriveSetup.exe /silent

(gde „putanjaDoIzvršneDatoteke“ predstavlja lokaciju na lokalnom računaru ili dostupnom deljenom mrežnom resursu).

Napomene: 

 • Ova komanda mora da se pokrene pri prijavljivanju korisnika i neophodne su administratorske dozvole. Mora da se pokrene za svakog korisnika na računaru. Primer koji pokazuje kako se primenjuje .exe na svaki korisnički nalog potražite u članku Kako da primenite OneDrive klijent za sinhronizaciju uz SCCM.

 • Ako pokrenete komandu bez parametra komandne linije, korisnici vide status instaliranja. Posle instaliranja, OneDriveSetup.exe automatski izvršava datoteku „OneDrive.exe“ i korisnicima prikazuje „Podešavanje usluge OneDrive“. Ako pokrenete komadu sa parametrom „/silent“, OneDrive.exe se instalira u pozadini i ne pojavljuje se „Podešavanje usluge OneDrive“. OneDrive.exe morate da pokrenete pomoću dodatne komande. Ako želite da kontrolišete pokretanje usluge OneDrive u celoj organizaciji, preporučujemo da koristite parametar „/silent“.

Instalacioni program instalira OneDrive izvršnu datoteku u na putanji %localappdata%\Microsoft\OneDrive.

Primenite RMS klijent da biste omogućili sinhronizovanje datoteka sa IRM zaštitom

Novi OneDrive klijent za sinhronizaciju za Windows sada podržava sinhronizovanje SharePoint biblioteka dokumenata i OneDrive lokacija sa IRM zaštitom. Da biste stvorili besprekorno iskustvo pri IRM sinhronizaciji za korisnike, primenite najnoviji Rights Management Service (RMS) klijent na računarima korisnika.

Da biste tiho instalirali klijent na računarima, koristite prekidač /qn kao deo opcija komandne linije alatke Microsoft Windows Installer (Msiexec.exe). Na primer, sledeća komanda prikazuje instalaciju u tihom režimu rada (pod pretpostavkom da je paket za instalaciju RMS klijenta već preuzet na C:\Downloads)

msiexec /qn c:\downloads\setup.msi

Možete da imate instalacionu datoteku na deljenom mrežnom resursu i da koristite kontrolisanu primenu softvera da biste pokrenuli komandu „msiexec“.

Napomena: Klijent za sinhronizaciju ne podržava IRM smernice za koje ističu prava za pristup dokumentu.

2. korak: Pomoć korisnicima pri prijavljivanju

OneDrive ne podržava jedinstveno prijavljivanje pomoću postojećih Office ili Windows akreditiva, ali korisnicima možete da pomognete da se prijave u klijent za sinhronizaciju na druge načine kao što su ovi:

 • Koristite sledeći URL da biste na računarima korisnika pokrenuli „Podešavanje usluge OneDrive“. Kada korisnici kliknu na dugme za početak podešavanja, pojavljuje im se prozor za prijavljivanje u koji mogu da unesu adresu e-pošte.

  odopen://launch
 • Koristite sledeći URL sa adresom e-pošte svakog korisnika da biste pokrenuli podešavanje i unapred popunili adrese e-pošte korisnika u prozoru za prijavljivanje.

  odopen://sync?useremail=youruseremail@organization.com

Ako želite automatski da konfigurišete SharePoint sajt za sinhronizaciju, možete da koristite URL ispod kao vodič za pravljenje putanje do SharePoint sajta koji želite automatski da sinhronizujete. Zamenite OVDE ispravnim vrednostima za svaku komponentu URL adrese.

Napomena: Zamenite specijalne znakove, kao što su tačka (.), crtica (-) i znak „et“ (@), odgovarajućim kodiranim vrednostima. Na primer, ako URL sadrži crticu, zamenite crticu kodiranom vrednošću, % 2D. Pored toga, biće potrebno da poznajete Client Side Object Model (CSOM) da biste slali upite sajtu tima radi utvrđivanja odgovarajućih parametara „SiteID“, „WebID“ i „ListID“ u cilju pravljenja odgovarajućeg URL-a.

odopen://sync/?siteId=SiteID_HERE&webId=WebID_HERE&listId=ListID_HERE&userEmail=UserEmail_HERE&webUrl=WebURL_HERE"
 • Pokrenite sledeću komandu pomoću skripte alatke System Center Configuration Manager (SCCM)

  %localappdata%\Microsoft\OneDrive\OneDrive.exe 

  Tako se pokreće OneDrive proces. Ako korisnici nisu podesili nijedan nalog, prikazuje se „Podešavanje usluge OneDrive“. Da biste „Podešavanje usluge OneDrive“ prikazali posebno korisnicima koji nisu podesili nalog za zakupca, koristite parametar komandne linije:

   /configure_business:<tenantId>

Napomene: 

 • Kada koristite System Center Configuration Manager, OneDrive.exe obavezno pokrenite sa korisničkim dozvolama (a ne kao administrator).

 • Pomoć za pronalaženje ID-a zakupca potražite u članku Pronalaženje ID-a zakupca u usluzi Office 365.

3. korak: Podešavanje kruga za ažuriranje (Opcionalno)

Da biste odložili ispravke OneDrive klijenta za sinhronizaciju i kontrolisali njihovu primenu za korisnike, možete da se prebacite iz kruga proizvodnih ispravki u krug poslovnih ispravki. Dodatne informacije o krugovima ispravki i tome na koji način klijent za sinhronizaciju proverava da li postoje ispravke potražite u članku Proces ažuriranja OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

Da biste podesili krug ispravki pomoću smernica grupe, omogućite postavku Odlaganje ažuriranja datoteke OneDrive.exe do drugog kruga izdanja. Dodatne informacije ovoj postavci potražite u članku Koristite smernice grupe da biste kontrolisali postavke OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

Takođe pogledajte

Zabrane i ograničenja prilikom sinhronizovanja datoteka i fascikli pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×