Prilagođavanje sajta tima za skladištenje i deljenje datoteka

Ako imate malo preduzeće sa nekoliko zaposlenih, jedan od najboljih načina da podesite i olakšate deljenje datoteka i saradnju na mreži jeste da zajedno koristite OneDrive for Business i SharePoint sajt tima. Office 365 pretplate se dobijaju uz klasičan sajt tima. Preporučujemo da ga ne dirate i da kreirate novi sajt tima koji je povezan sa Office 365 grupom. Ako želite da koristite ćaskanje, možete da kreirate ovaj sajt tako što ćete kreirati tim u usluzi Microsoft Teams. Za više informacija o usluzi Teams, pogledajte Video: Šta je to Microsoft Teams?. Ako ne želite da koristite Teams, možete da kreirate sajt tima sa SharePoint matične stranice.

Šta je to SharePoint sajt tima?

Kreiranje sajta tima u usluzi SharePoint Online

Evo nekih ideja i veza koje će vam pomoći da prilagodite sajt tima, organizujete ga i upravljate njim.

Dodavanje biblioteka dokumenata, njihovo brisanje i rad sa njima

Sajt tima obuhvata biblioteku „Dokumenti“ koju možete odmah početi da koristite. Ako prevaziđete podrazumevanu biblioteku „Dokumenti“ ili želite da izvršite organizovanje po projektu, klijentu ili temi, dodajte još biblioteka na sajt tima. Razmislite kako želite da grupišete datoteke na sajtu tima i kako želite da nazovete biblioteke da biste lakše pronalazili datoteke.

Više informacija o kreiranju biblioteka potražite u članku Kreiranje biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint.

Saznajte kako da uređujete, brišete, odjavljujete datoteke i još mnogo toga. Više informacija potražite u članku Rad sa datotekama u biblioteci dokumenata.

Informacije o kreiranju prikaza biblioteka za isticanje određenih podataka potražite u članku Kreiranje prilagođenog prikaza biblioteke dokumenata.

Dodavanje lista, njihovo brisanje i rad sa njima radi organizovanja podataka

SharePoint obuhvata mnogo predložaka za liste koje možete da dodate na sajt, na primer, liste veza, kalendar, kontakte ili zadatke.

Saznajte kako da kreirate listu u sistemu SharePoint.

Da biste uklonili nepotrebnu listu ili vratili izbrisanu listu, pogledajte članak Brisanje liste u sistemu SharePoint.

Informacije o proširivanju lista pomoću više kolona potražite u članku Kreiranje kolone u SharePoint listi ili biblioteci.

Da biste prikazali određene podatke na listi, pogledajte članak Kreiranje i uređivanje javnih prikaza liste ili biblioteke.

Ako skladištite mnogo podataka, pogledajte kako se upravlja ograničenjima u članku Upravljanje velikim listama i bibliotekama u sistemu SharePoint.

Pogledajte video o dodavanju kalendara na sajt u članku Kreiranje deljenog kalendara u usluzi Office 365.

Prilagođavanje matične stranice na sajtu tima

Da biste imali bolji uvid u podatke na sajtu tima, možete da prilagodite matičnu stranicu sajta tima da biste vi i vaši zaposleni brže dolazili do potrebnih informacija. Na primer, možete imati veze ka OneDrive for Business fasciklama zaposlenog i veze ka dokumentima, kontaktima, zadacima, kalendarima i OneNote beležnici gde skladištite dnevni red sastanaka i beleške.

Informacije o prilagođavanju izgleda i doživljaja matične stranice potražite u članku Promena izgleda SharePoint sajta.

Poboljšajte navigaciju na sajtu pomoću članka Prilagođavanje navigacije na SharePoint sajtu.

Da biste dodali ili ažurirali veze ka važnim stranicama na matičnoj stranici, pogledajte članak Promena liste veza na SharePoint Online matičnoj stranici.

Da biste dodali sliku na matičnu stranicu sajta tima, pogledajte članak Dodavanje datoteke slike na SharePoint stranicu.

Možete da vidite kako se dodaju stranice na sajt u članku Dodavanje stranice na sajt.

Da biste saznali više o postavkama sajta tima, pogledajte članak Upravljanje postavkama SharePoint sajta tima.

Kreiranje dodatnih sajtova za organizovanje različitih klijenata i upravljanje njima

Vaš sajt tima deli gotovo sve sa svim članovima grupe povezane sa sajtom. Ako želite da imate odvojeni sajt za određene klijente, možete da kreirate dodatne sajtove tima i upravljate njima pomoću SharePoint sajtova čvorišta. Evo dodatnih informacija.

Kreirajte dodatne sajtove tima po potrebi. Više informacija potražite u članku Kreiranje sajta tima u usluzi SharePoint Online.

Ako treba da ograničite ko može da kreira nove sajtove, pogledajte članak Upravljanje kreiranjem sajtova u usluzi SharePoint Online.

Sajtovi čvorišta vam omogućavaju da dodate i povežete sajtove. Više informacija potražite u članku Šta je to SharePoint sajt čvorišta?.

Ako ste spremni da napravite sajt čvorišta, pogledajte članak Kreiranje sajta čvorišta u usluzi SharePoint Online.

Da biste saznali kako da dodate sajtove na sajt čvorišta, pogledajte članak Povezivanje SharePoint sajta sa sajtom čvorišta.

Deljenje datoteka sa timom

Iako skladištenje i organizovanje predstavlja osnovu, deljenje sa timom i spoljnim klijentima takođe je važno. Evo nekih veza do tema koje će vam pomoći da upravljate korisnicima i delite podatke.

Ako želite da delite datoteke sa timom, pogledajte članak Deljenje SharePoint datoteka ili fascikli u usluzi Office 365.

Da biste razumeli deljenje izvan tima, pogledajte članak Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje.

Najbolje prakse i savete u vezi sa spoljnim korisnicima potražite u članku Upravljanje deljenjem sa spoljnim korisnicima u usluzi Office 365 Small Business.

Saznajte više o dodeljivanju dozvola za sajtove, liste, biblioteke i stavke u članku Razumevanje nivoa dozvola u sistemu SharePoint.

Upravljanje korisnicima i grupama

Dok upravljate sajtom tima, možda ćete morati da dodate ili uklonite korisnike. Evo informacija koje će vam pomoći da razumete korisnike na sajtu tima, dodate ih i upravljate njima.

Pogledajte video o grupama u članku Razumevanje grupa i upravljanje njima.

Da biste dodali korisnike u Office 365 grupu, pogledajte članak Pojedinačno ili grupno dodavanje korisnika u Office 365 – pomoć za administratore.

Saznajte kako da rukujete zahtevima za pristup u članku Podešavanje zahteva za pristup i upravljanje njima.

Da biste promenili i dodelili dozvole korisnika, pogledajte članak Prilagođavanje dozvola za SharePoint sajt.

Evo još tema koje vas mogu zanimati

Srodne teme

Podešavanje skladištenja i deljenja datoteka u usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×