Prilagođavanje prikaza liste zadataka projekta

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Podrazumevano, listama zadataka projekata imaju sve kolone i postavke koje su vam potrebne za planiranje osnovnog projekta. Međutim, organizacija možda ima neke specijalizovane informacije koje želite da uhvatite ili možda ćete želeti da pogledate listu zadataka projekta na drugi način iz podrazumevanog prikaza. Možete da prilagodite na podrazumevanog prikaza liste zadataka projekta da uključite različitih kolona i jedinstvenih rasporeda u skladu sa potrebama.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Rad sa kolonama

Dodavanje ili prikaz kolone

Brisanje ili sakrivanje kolona

Sortiranje kolone

Premeštanje kolone

Podešavanje širine

Podešavanje prikaza

Prilagođavanje i kretanje u Gantovom grafikonu

Promenite kako se crtaju Gantovi grafikoni

Kretanje po Gantovog grafikona

Postavljanje dozvola za pojedinačne zadatak

Rad sa kolonama

Kolone u listi zadataka projekta utvrdite koje informacije želite da uhvatite za svaki zadatak u projektu. Važno je da proverite da li imate odgovarajuće dostupne kolone i znate da možete da sortirate i premestite ih da biste prikazali informacije na različite načine.

Sledeći odeljci detalje šta možete da radite sa kolone na listi zadataka projekta.

Dodavanje ili prikaz kolone

Da biste dodali novu kolonu, na kartici Lista , u grupi Upravljanje prikazima kliknite na dugme Kreiraj kolonu.

Da biste prikazali postojeću kolonu, zadržite kursor miša iznad bilo koje kolone u prikazu liste zadataka projekta, a zatim kliknite na dugmeKonfigurisanje kolone. Kliknite na dugme izbor u polju za potvrdu sa leve strane kolona koje želite da prikažete da biste ga izabrali, a zatim kliknite na dugmeu redu.

Brisanje ili sakrivanje kolona

Da biste izbrisali kolonu i njene podatke na nalistukartica u napostavkekliknite na dugmePostavke liste. U kolonamaodeljka naPostavke listestranice, kliknite na ime kolone koju želite da izbrišete. Na naPromena kolonestranice, kliknite na dugmeBrisanje.

Da biste sakrili kolone iz prikaza, bez brisanja njegove podatke, zadržite kursor miša iznad zaglavlja kolone za kolonu koju želite da sakrijete i zatim kliknite na dugme Sakrij kolone.

Sortiranje kolone

Zadržite kursor miša iznad zaglavlja kolone, a zatim kliknite na strelicu koja se pojavljuje sa desne strane ćelije. Izaberite stavku Sortiraj po rastućem redosledu ili Sortiraj po opadajućem redosledu za sortiranje sadržaja toj koloni.

Premeštanje kolone

Možete da premestite kolona na dva načina:

 • Zadržite kursor miša iznad zaglavlja kolone za kolonu koju želite da premestite. Kada se kursor pretvori u četiri strelica, prevucite kolonu nadesno ili nalevo, otpustite taster miša kada indikator će se pojaviti tamo gde želite da se pojavi kolona.

 • Zadržite kursor miša iznad bilo koje kolone u prikazu liste zadataka projekta, a zatim izaberite stavku Konfigurisanje kolone. Izaberite red koji sadrži kolonu koju želite da premestite, a zatim kliknite na dugme Premesti nagore ili Premesti nadole da biste promenili redosled kolona. Kliknite na dugme u redu da biste premestili kolonu u prikazu.

Podešavanje širine

Možete da prilagodite širinu kolona na dva načina:

 • Zadržite kursor miša iznad na desnu ivicu zaglavlja kolone. Kada se kursor pretvori u dvosmernu strelicu, prevucite ivicu zaglavlja kolone levo ili desno da biste proširili ili suzili kolonu.

 • Zadržite kursor miša iznad bilo koje kolone u prikazu liste zadataka projekta, a zatim izaberite stavku Konfigurisanje kolone. Prilagodite brojeve u koloni Širina kolone (u pikselima) da biste promenili širinu svih odgovarajućih kolona. Kliknite na dugme u redu da biste primenili promene.

Vrh stranice

Podešavanje prikaza

Prikaza liste zadataka projekta podrazumevani je osmišljen za upravljanje osnovni rad, ali možda imate određene potrebe koje bi bolje ispuniti različite prikaze podataka. Možete da kreirate novi prikaz ili da biste izmenili postojeći prikaz.

Da biste kreirali novi prikaz:

 1. Na kartici Lista , u grupi Upravljanje prikazima kliknite na dugme Kreiraj prikaz.

 2. Odaberite koji tip prikaza koji želite da kreirate.

  • Ako odaberete Standard, lista sa podacima ili kalendar prikaza, možda ćete morati da kreirate novi prikaz ili izmena i postojeći prikaz. Da biste saznali kako da biste kreirali ili izmenili prikaz, kliknite na vezu u odeljku takođe pogledajte.

  • Ako odaberete prikaz Gantovog grafikona, što je prikaz koji se koristi u podrazumevanog projektne zadatke listi prikaza, možete da izaberete polja koja želite da uključite u tabelu deo prikaza, ali možete odabrati i polja koja želite da koristite da biste nacrtali Gantovi grafikoni.

Da biste izmenili postojeći prikaz:

 1. Na kartici Lista u grupi Upravljanje prikazima , koristite liste Trenutni prikaz da biste odabrali prikaz koji želite da izmenite.

 2. Kliknite na strelicu sa desne strane Izmeni prikazi kliknite na dugme Izmeni prikaz da biste izmenili osnovni prikaz ili kliknite na dugme Izmeni u programu SharePoint Designer (napredne) da biste izvršili napredne promene u prikaz.

Vrh stranice

Prilagođavanje i kretanje u Gantovom grafikonu

Gantov grafikon prikazuje na desnom delu na podrazumevanog prikaza liste zadataka projekta, koristi vremenske ose i Gantovi grafikoni predstavljaju zadataka u projektu. Možete da odaberete koja polja se koriste kao datum početka i završetka tačke za Gantovi grafikoni. Takođe lako možete da se krećete kroz Gantovog grafikona pomoću trake.

Promenite kako se crtaju Gantovi grafikoni

U prikaz Gantovog grafikona, Gantovi grafikoni se crtaju povezivanjem početak i kraj trake sa određena polja datuma. Možete da promenite polja koja sadrže datume početka i završetka za trake menjanjem prikaza.

 1. Na kartici Lista u grupi Upravljanje prikazima , koristite liste Trenutni prikaz da biste odabrali prikaz Gantovog grafikona koji želite da izmenite.

 2. Kliknite na strelicu sa desne strane Izmeni prikaz, a zatim kliknite na dugme Izmeni prikaz.

 3. U odeljku kolone Gantovog grafikona u prikazu za uređivanje stranice, odaberite odgovarajuća polja:

  • Datum početka    Odaberite polje koje sadrži datum kada želite da svaka traka Gantovog grafikona da biste počeli.

  • Krajnji rok    Odaberite polje koje sadrži datum kada želite da svaka traka Gantovog grafikona da biste završili.

  • % Dovršeno    Odaberite polje koje sadrži procenta rada koji je dovršeno na svaki zadatak. Tanke traka će se crtaju unutar na glavnom Gantov grafikon, koji pokazuje ovo kao procenat Gantov trake. Ovo je dobar način za praćenje koliko ispred ili iza vas su na zadatku.

  • Prethodnici    Odaberite polja koja navodi koji zadaci moraju da budu dovršeni pre nego što trenutni zadatak možete da počnete. Ovo će nacrtajte strelicom između svakog zadatka prethodnik i trenutni zadatak na Gantovom grafikonu.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste primenili promene.

Kretanje po Gantovog grafikona

Možete da podesite vremenska skala koristi na vrhu Gantovom grafikonu da biste prikazali krupniji prikaz projekta, ili više detaljan prikaz. Na kartici Lista , u grupi Prikaz Gantovog grafikona , izaberite stavku Uvećaj da detaljnije pogledamo vremenska skala, sa manjim jedinice vremena (kao što su datumi i vremena). Izaberite stavku Umanji da biste dobili krupniji prikaz vremenske skale, sa većim jedinice vremena (kao što su meseci i godina).

Da biste brzo možete da se krećete u kojoj će se pojaviti određenog zadatka u Gantovom grafikonu. Kliknite na zadatak na levoj strani tabele deo prikaza, a na kartici Lista , u grupi Prikaz Gantovog grafikona , kliknite na dugme za pomeranje da biste zadatak. Gantov grafikon je pomeren da biste prikazali izabrani zadatak.

Vrh stranice

Postavljanje dozvola za pojedinačne zadatak

Neke projekte mogu da sadrže zadatke koji nisu svi treba da imaju pristup. Kada je tako, možda ćete moći da biste postavili dozvole za pojedinačne zadatke.

 1. Na kartici Lista u grupi Upravljanje prikazima , odaberite Sve zadatkeili drugi koji nisu Gantov prikaz, sa liste Trenutni prikaz .

 2. Zadržite kursor miša iznad zadatak za koji želite da prilagodite dozvole i kliknite na strelicu koja se pojavljuje.

 3. Izaberite stavku Upravljanje dozvolama da biste podesili dozvole za izabrani zadatak.

 4. Na kartici Uređivanje , izaberite stavku Zaustavi nasleđivanje dozvola da biste započeli obezbeđivanje jedinstvenih dozvola za ovaj zadatak.

 5. Prilagodite dozvole kao što biste bilo kojoj drugoj stavci SharePoint.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×