Prilagođavanje postavki dizajna za objekte u bazi podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da podesite opcije baze podataka koji se mogu koristiti za izmenu dizajna objekata baze podataka za stoni Pristup tako što ćete kliknuti na dugme datoteka, Opcije, a zatim Dizajneri objekata. Možete da podesite opcije dizajna za tabele, obrasca, izveštaja i utiču na dizajn upita iz ovog centralizovane lokacije sa opcijama Pristup , iako Većina postavki zanemaruju se u tabeli sa podacima i prikaza rasporeda. Takođe možete da prilagodite izabrane postavke iz ove kategorije provere grešaka.

Napomena: Ako koristite Access 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office > Opcije programa Access, a zatim Dizajneri objekata.

Napomena:  Ovaj članak se ne odnosi na Access veb aplikacije – to jest, na vrstu baze podataka koju dizajnirate pomoću programa Access i objavljujete na mreži.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prilagođavanje postavki za dizajn tabele

Prilagođavanje postavki za dizajn upita

Izbor postavki za dizajn obrasca i izveštaja

Promena opcija provere grešaka

Prilagođavanje postavki za dizajn tabele

Prikaz dizajna tabele sadrži opcije postavki za kreiranje podrazumevanih prilagođenih postavki za tabele, na primer tip i veličina fonta teksta, postavka za prefikse ili sufikse imena polja, kao i postavke koje programu Pristup omogućavaju da automatski indeksira polja.

postavke dizajna tabele opcija programa Access

Postavka

Opis

Podrazumevani tip polja

Podesite ili promenite podrazumevani tip podataka za polja u novim tabelama, kao i za polja koja se dodaju u postojeće tabele. Podrazumevani tip podataka je „Tekst“.

Podrazumevana veličina polja sa tekstom

Podesite maksimalan broj znakova koji mogu da se unesu za podrazumevani tip polja koji ste izabrali. Ne smete prekoračiti podrazumevani maksimalni broj od 255 znakova.

Podrazumevana veličina polja sa brojem

Podesite ili promenite tip celog broja za polja za koja je podešen tip podataka „Broj“.

Automatsko indeksiranje prilikom uvoza/kreiranja

Unesite na početak ili kraj znakova iz imena polja. Kada uvozite polja iz spoljne datoteke ili dodajete polja u tabelu, Pristup automatski indeksira sva polja sa imenima koja odgovaraju znakova koji ovde unesete. Koristite tačku i zarez da biste razdvojili niske znakova. Na primer, ako otkucate jedinicaimena, Pristup indeksira polja sa imenom „CenaPoJedinici” i „Ime preduzeća”.

Prikaži dugmadi za opcije za ažuriranje svojstva

Kada je izabrana ova opcija, prikazuje se dugme Opcije za ažuriranje svojstava. Ovo dugme se prikazuje kada promenite svojstvo polja u tabeli i pita vas da li želite da ažurirate povezana svojstva u upitima, obrascima i izveštajima pri svakoj promeni određenih svojstava polja u dizajnu tabele.

Vrh stranice

Prilagođavanje postavki za dizajn upita

Kada u oblasti Dizajn upita izaberete opcije, elementi dizajna automatski se dodaju u nove upite.

prikazuje postavke dizajna upita

Postavka

Opis

Prikaži imena tabela

Izaberite ovu opciju kada treba da pratite izvore polja u upitu koji je zasnovan na nekoliko tabela. Kada se ona izabere, Pristup prikazuje re Tabela u koordinatnoj mreži dizajna upita. Da biste sakrili red samo za nove upite, opozovite izbor ove opcije.

Napomena: Ako otvorite postojeći upit koji je prethodno prikazivao imena tabela, Pristup zamenjuje ovu opciju.

Sva polja na izlaz

Kada je ova opcija izabrana, Pristup u upite dodaje izraz Select *. Ovaj izraz zatim preuzima sva polja iz osnovnih tabela ili upita za dati upit. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ukoliko želite da vidite samo polja koja ste dodali pomoću dizajnera upita.

Napomena: Ova opcija se primenjuje samo na nove upite koji su kreirani u trenutnoj instanci programa Pristup.

Omogući automatsko pridruživanje

Prilikom korišćenja dizajnera upita, izaberite ovu opciju da biste automatski kreirali unutrašnje pridruživanje između dve tabele. Da biste sami definisali odnos, opozovite izbor ove opcije.

Napomena: Da bi ova postavka funkcionisala, tabele moraju da dele polje sa istim imenom i tipom podataka, a jedno od tih polja mora da bude primarni ključ.

Font dizajna upita

Font: postavlja podrazumevani font koji se koristi u dizajnu upita

Veličina: postavlja veličinu podrazumevanog fonta koji se koristi u dizajnu upita

Sintaksa kompatibilna sa SQL serverom (ANSI 92)

  • Ova baza podataka Izaberite ovu opciju ako želite da pokrećete upite koji se odnose na Microsoft SQL Server baze podataka. U tom slučaju, ANSI-92 sintaksa mora da se koristi za sve upite. Postojeći upiti koji su napisani u starijem ANSI-89 standardu (koji je podrazumevan za Pristup) možda se neće pokrenuti ili mogu vratiti neočekivane rezultate.

  • Podrazumevana vrednost za novu bazu podataka: izaberite ovu opciju da bi ANSI-92 sintaksa postala podrazumevana sintaksa upita za sve nove baze podataka kreirane u trenutnoj instanci programa Pristup.

Vrh stranice

Izbor postavki za dizajn obrasca i izveštaja

Prilikom dizajniranja obrasca ili izveštaja, ovim opcijama se definiše ponašanje izbora kada prevlačite pravougaonik kako biste izabrali neke kontrole. Izabrane postavke primenjuju se na sve Pristup baze podataka, bilo da su one otvorene ili ne, kao i na baze podataka koje ćete tek kreirati.

prikazuje opcije postavki dizajnera obrazaca i izveštaja

Postavka

Opis

Delimično ograđen

Pravougaonik za izbor pokriva deo kontrole ili grupu kontrola.

Potpuno ograđen

Pravougaonik za izbor potpuno okružuje celu kontrolu ili grupu kontrola.

Predložak obrasca

Da biste promenili podrazumevanu postavku, unesite ime postojećeg obrasca koji želite da koristite kao predložak za sve nove obrasce. Obrasci kreirani od predloška imaće ista svojstva odeljka i kontrole kao i predložak.

Predložak izveštaja

Da biste promenili podrazumevanu postavku, unesite ime postojećeg izveštaja koji želite da koristite kao predložak za sve nove izveštaje. Novi izveštaji će imati ista svojstva odeljka i kontrole kao i predložak.

Uvek koristi procedure za događaj

Pokreće Visual Basic Editor umesto prikazivanja dijaloga Izbor alatke za izradu. Ovaj dijalog se podrazumevano pojavljuje kada se klikne na list sa svojstvima Dugme „Graditelj“ za bilo koji događaj.

Vrh stranice

Promena opcija provere grešaka

Ove postavke provere grešaka su podrazumevano izabrane da bi Pristup mogao automatski da proveri različite greške u dizajnu obrazaca i izveštaja, ali vi možete da opozovete sve opcije koje vam nisu potrebne.

postavke provere grešaka dostupne u kategoriji dizajnera objekata

Postavka

Opis

Omogući proveru grešaka

Omogućava ili onemogućava proveru grešaka u obrascima i izveštajima. Pristup postavlja indikatore grešaka u kontrole u kojima se javljaju neke greške. Indikatori se pojavljuju u vidu trouglova u gornjem levom ili desnom uglu kontrole, u zavisnosti od toga kako je postavljen podrazumevani smer teksta. Podrazumevana boja indikatora je zelena, ali možete da je promenite da bi odgovarala vašim potrebama. Provera grešaka je podrazumevano uključena, a opoziv izbora u ovom polju za potvrdu onemogućava proveru grešaka za bazu podataka.

Provera nepovezanih nalepnica i kontrola

Prilikom izbora kontrole i nalepnice, Pristup će proveriti da li su izabrani objekti međusobno povezani. Ako Pristup pronađe grešku, umesto uobičajenog indikatora greške pojaviće se dugme Prati grešku. Isto tako, dugme Prati grešku će se pojaviti čak i ako su nalepnica ili kontrola povezane sa drugim objektom.

Provera novih nepovezanih nalepnica

Ova postavka se primenjuje samo na obrasce, a kada se izabere, omogućava programu Pristup da proveri sve nove nalepnice da bi se uverio da su povezane sa kontrolom.

Provera grešaka tasterske prečice

Pristup proverava da li su tasterske prečice duplirane ili nevažeće, kao što su razmaci, i obezbeđuje listu alternativa. Ova postavka se primenjuje samo na obrasce.

Provera nevažećih svojstava kontrole

Pristup proverava da li kontrole imaju nevažeće postavke svojstava, kao što su nevažeći izrazi ili imena polja.

Provera uobičajenih grašaka izveštaja

Pristup proverava da li postoje uobičajene greške u izveštajima, kao što su nevažeći redosledi sortiranja ili širine veće od izabrane veličine papira. Ova postavka se primenjuje samo na izveštaje.

Boja indikatora greške

Podesite ili promenite boju indikatora greške koji se pojavljuje kada dođe do greške u obrascu, izveštaju ili kontroli.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×