Prilagođavanje Office 365 teme za organizaciju

Saznajte kako da prilagodite temu u Office 365 administrativni centar. Kao administrator Office 365 za preduzeća pretplate, možete da promenite podrazumevanu temu koja se pojavljuje na gornjoj traci za navigaciju za sve u organizaciji. Možete da dodate logotip preduzeća, boje i vezu tako da se podudaraju sa vašim brendom. Ovde možete da vidite podrazumevanu temu i rezultat prilagođene teme u usluzi Office 365.

Podrazumevana Office 365 tema i prilagođena Office 365 tema

Prilagođavanje teme u Office 365 administrativni centar

 1. Prijavite se u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Idite u Office 365 centar administracije

 3. Odaberite stavke Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Profil organizacije.

 4. Pored stavke Upravljanje prilagođenim temama za svoju organizaciju, kliknite ili dodirnite stavku Uredi.

  Dodirnite ili kliknite na dugme „Uredi“ da biste promenili temu
 5. Promenite željene elemente teme za organizaciju:

  • Prilagođeni logotip: Izaberite sliku i otpremite sopstveni JPG, PNG ili GIF sa rezolucijom od 200 x 30 piksela i veličinom manjom od 10 KB. To se prikazuje na gornjoj traci za navigaciju na svakoj stranici.

  • URL za logotip na koji može da se klikne: Unesite URL za logotip koji počinje sa http:// ili https://. To je opcionalno.

  • Pozadinska slika: Izaberite sliku i otpremite sopstveni JPG, PNG ili GIF sa rezolucijom 1366 x 50 piksela i veličinom manjom od 15 KB. Pozadinska slika se prikazuje na gornjoj traci za navigaciju na svakoj stranici.

   Napomena: Slike koje sadrže tekst se možda neće prikazati na očekivani način. Ugrađeni elementi koji se pojavljuju sa desne i leve strane trake za navigaciju mogu da variraju kroz usluge, a tekst može biti prekriven tim elementima. Zbog dinamičke priroda trake za navigaciju, u ovom trenutku ne možemo da obezbedimo uputstvo za dopunjavanje slike koje bi doprinelo usaglašenosti.

  • Sprečite korisnike da zamene temu: Potvrdite izbor u ovom polju da biste onemogućili temu na nivou korisnika tako da svako u organizaciji vidi teme koje kreirate. Izuzetak od ovog pravila je korišćenje teme visokog kontrasta u svrhe pristupačnosti .

  • Boja naglašavanja: Izaberite boju za korišćenje za ikonu za pokretanje aplikacija, boju kada je miš iznad i druga naglašavanja.

  • Kliknite na dugme Sačuvaj ili ga dodirnite.

  • Boja pozadine trake za navigaciju: Izaberite boju koju ćete koristiti za pozadinu trake za navigaciju. Prikazuje se na vrhu na svakoj stranici.

  • Tekst i ikone: Izaberite boju za korišćenje za tekst i ikone na gornjoj traci za navigaciju.

  • Ikona pokretanja aplikacija Izaberite boju koji ćete koristiti za ikonu za pokretanje aplikacija u gornjem levom uglu.

  • Korisničko ime: Odaberite da biste prikazali puna imena i fotografije korisnika na gornjoj traci za navigaciju kada su prijavljeni. Prema podrazumevanim postavkama, korisnici će videti svoju fotografiju.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj ili ga dodirnite.

Odmah ćete videti novu temu u Office 365 administrativni centar, a nakon kraćeg vremena, videćete je u celoj usluzi Office 365, uključujući Outlook i SharePoint stranice. U bilo kom trenutku možete da uklonite prilagođenu ikonu ili prilagođene boje. Samo se vratite na stranicu teme i odaberite stavku Ukloni prilagođenu temu

Najbolje prakse

Prilikom izbora prilagođenih boja, izaberite boju naglašavanja koja se lepo vidi na beloj ili svetloj pozadini. Boja naglašavanja se koristi za bojenje nekih veza i dugmadi koji se pojavljuju na beloj ili svetloj pozadini. Na primer, boja naglašavanja se koristi za bojenje veza u pokretanju aplikacija. Pored toga, boja naglašavanja se koristi za elemente boje u prijemnom sandučetu korisnika, kao i na stranici portala Office.com.

Prilikom biranja prilagođene boje, izaberite Boja pozadine trake za navigaciju i Tekst i ikone boju sa visokim procentom kontrasta da biste bili sigurni da su sav tekst i ikone lako vidljivi.

Preporučeni odnos kontrasta između boje teksta, ikone ili dugmeta i boje pozadine je 4.5:1.

Takođe pogledajte

Dodavanje prilagođenih pločica na stranicu „Moje aplikacije“ i u pokretanje aplikacija

Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×