Prilagođavanje izgleda zajednice

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Deo zabave u upravljanju zajednicom je kreiranje izgleda koji se podudara sa tonom i ličnošću njenih članova. Stvari na koje treba obratiti pažnju pri smišljanju savršenog izgleda obuhvataju font, boju i sliku u pozadini. SharePoint Online obuhvata mnogobrojne izglede koje možete koristiti takve kakvi su ili ih možete nadograditi da biste načinili da zajednica bude jedinstveno vaša. Ovaj članak vam pokazuje kako da to uradite.

Promena izgleda

Kada izaberete izgled za zajednicu, sve nove i postojeće stranice unutar nje će ga deliti. Izgled možete promeniti u bilo kom trenutku.

 1. Sa matične stranice lokacije zajednice, kliknite na dugme postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. .

 2. Izaberite stavku Promena izgleda da biste birali iz skupa dizajnova.

  Primer dostupnih dizajnova za prilagođavanje lokacije zajednice

 3. Izaberite dizajn koji želite da koristite i zatim prilagodite dizajn sa novom pozadinom, rasporedom, bojama i fontovima.

  • Da biste promenili pozadinu, kliknite na dugme Promeni i pregledajte računar ili SharePoint lokaciju da biste pronašli sliku koju želite da upotrebite. Da biste uklonili sliku u pozadini, kliknite na dugme Ukloni.

  • Da biste promenili boje koje su korišćene u dizajnu, izaberite meni boja, pomerajte se kroz šeme boja i izaberite jednu koju želite da iskoristite.

  • Da biste promenili raspored na loakciji, odaberite jedan od dostupnih rasporeda. (Rasporedi lokacije koji su prikazani na listi zasnovani su na master stranicama dostupnim za lokaciju.)

  • Da biste promenili font i slovni oblik, izaberite skup fontova kao što je Segue UI, Georgia ili Rockwell.

Primer ekrana korišćenog za promenu fonta, boje i rasporeda lokacije

 1. Izaberite stavku Isprobaj da biste dobili pregled lokacije sa njenim novim izgledom.

 2. Ako vam se izgled sviđa, kliknite na dugme Da, zadrži ga. To će vas odvesti na stranicu „Postavke lokacije“ gde možete da izmenite naslov i logotip ili konfigurišete dodatne postavke. Ako vam se tema ne sviđa, kliknite na dugme Ne, nije dobro i ponovite korake od 1 do 4.

vrh stranice

Dodavanje naslova, logotipa i opisa

 1. Sa matične stranice lokacije zajednice, kliknite na dugme postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. > Postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u okviru „Izgled i doživljaj“ izaberite stavku Naslov, opis i logotip.

 3. U okviru „Naslov“ unesite naslov koji će biti prikazan na stranici.

 4. U okviru „Opis“ unesite kratki opis lokacije. Opis će biti prikazan u rezultatima pretrage i, ako se primeni, na portalu zajednice.

 5. U okviru „Umetanje logotipa“ izaberite opciju:

  • SA RAČUNARA da biste otpremili sliku sa računara. U dijalogu za dodavanje dokumenta, otkucajte ili pronađite ime datoteke i kliknite na dugme U redu.

  • IZ SISTEMA SHAREPOINT da biste koristili sliku iz fascikle „Resursi lokacije“ vaše SharePoint lokacije. Izaberite željenu datoteku i kliknite na dugme Umetni. Možete i da dodate dokumente u fasciklu ako izaberete stavku dodaj.

 6. U okviru „Unesite opis“ otkucajte kratak opis slike logotipa. Opis će se pojavljivati u opisima alatki i čitaće ga čitači ekrana.

 7. Vratite se do matične stranice zajednice da biste prikazali promene.

vrh stranice

Prilagođavanje izgleda

Ako želite u potpunosti da promenite dizajn lokacije iz početka ili da ponovo iskoristite prethodni dizajn, možete koristiti alatku „Upravljač dizajnom“ za izmenu master stranica, rasporeda na stranicama, mobilnih prikaza i još toga. Ova funkcija je posebno korisna za napredni dizajn lokacije i brendiranje u internoj kolekciji lokacija ili portalu. Možete koristiti i sopstveni uređivač za Veb lokacije za posao dizajniranja pre otpremanja čitavog paketa dizajna u alatku „Upravljač dizajnom“. Svi paketi koje otpremite će zatim biti uključeni u katalog tema dostupnih na stranici za promenu izgleda.

Morate biti član grupe dizajnera da koristite upravljač dizajnom. Za više informacija pogledajte Šta je novo razvoju SharePoint 2013 lokaciji.

vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×