Prilagođavanje e-poruka u programu Outlook na vebu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilagodite novu e-poruku u Outlook na vebu pomoću mnogo opcija nudi Outlook . Bez obzira na to koji tip poruku – poslovno ili privatno – koju pišete, koju mogu pronaći način da dodate svoj jedinstveni stil.

Da biste počnite da pišete novu poruku, Prijavite se u Outlook na vebu , a zatim kliknite na dugme novo Koristite ikonu nova e-pošte da biste kreirali novu e-poruku . Dodavanje priloga ili slike (sliku, teksturu ili grafike) možete, promena fontova, umetnite listu, tabelu ili potpis i još mnogo toga. Takođe možete dodeliti nivo važnosti indikator za poruku.

Možete da podesite nivo važnosti poruke tako da primaoci mogu da vide indikator u svom prijemnom poštanskom sandučetu pre nego što je otvore. Postavljanje nivo važnosti takođe omogućava da primaoci sortiraju poruke po važnosti.

Da biste promenili važnost poruke, odaberite tri tačke na vrhu nove poruke koju pišete Odaberite ikonu da biste podesili nivo važnosti poruke , a zatim odaberite stavku Postavljanje važnosti. Možete odabrati visoko, normalnoili nizak.

 1. Odaberite ikonu Priloži Kliknite na ovu ikonu da biste priložili datoteku u poruku na dnu polja za poruku e-pošte.

 2. Izaberite da li želite da priložite datoteku sa računara ili sa lokacije u oblaku.

 3. Idite na lokaciju datoteke, a zatim odaberite stavku Otvori.

 4. Ako želite da delite datoteku sa primaocima e-pošte tako da svi mogu da rade zajedno na datoteci, kliknite na strelicu padajućeg menija pored imena datoteke i izaberite stavku otpremanje u OneDrive – < ime organizacije >.

Ako želite da dodate sliku koja se prikazuje u telu e-pošte, možete da dodate umetnute slike.

 1. Odaberite stavku Umetanje umetnute slike Odaberite ikonu za dodavanje slike u e-poruku pored Slanje na dnu polja za poruku e-pošte.

 2. Idite na lokaciju datoteke slike na računaru ili na OneDrive, a zatim odaberite stavku Otvori.

Sa slika umetnutih u e-poruci, izaberite sliku i kliknite desnim tasterom miša da biste videli meni sa drugim dostupnih opcija. Na primer, izaberite veličinu , a zatim odaberite stavku iz mala, Najbolje uklopljenoili originalne za prilagođavanje veličine datoteke slike.

Emotikoni, poznat i kao emotikona su grafike koje izražavaju emociju. Možete da dodate različite emotikone poruke.

Da biste umetnuli na emoji, odaberite ikonu Emoji Odaberite ikonu da biste dodali emotikon u e-poruku pored Slanje na dnu e-poruku, a zatim izaberite u emoji.

Napomena: Ne svi programi za e-pošte prikaz emotikona na isti način. Na emoji koji je Živopisna u jednu e-poštu može biti preveden u svoje simbole na drugom. For example, Odaberite ikonu da biste dodali emotikon u e-poruku može pojaviti u primaoca poruke kao:-).

E-poruku možete dati neki oživljavanje tako što ćete promeniti tekst font, veličinu, boju i stil.

 1. Odaberite Opcije oblikovanja Odaberite ikonu da biste promenili font, veličinu i boju i uradite više pored Slanje na dnu polja za poruku e-pošte. Izbor oblikovanja se pojavljuju.

 2. Odaberite Fonti izaberite font koji želite da koristite. Možete i da promenite veličinu fonta, boju fonta, proverite tekst podebljano ili podvučeno, ili primena kurziva, ili čak i isticanje deo e-poruku. Izaberite tekst, a zatim odaberite željeni efekat koji želite da koristite sa izborima oblikovanja.

Sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste možete da koristite da biste prikazali korake, stavke Radnje ili ključa za poneti u e-poruku.

 • Da biste dodali listu sa znakovima za nabrajanje u e-poruku, odaberite stavku Znakovi za nabrajanje Kliknite ovde da biste dodali listu sa znakovima za nabrajanje u e-poruku .

 • Da biste dodali numerisane liste u e-poruku, odaberite stavku numerisanje Kliknite na ovu ikonu da biste dodali numerisane liste u e-poruku .

Umetanje tabele za dodavanje strukturiranih informacija u redovima i kolonama u e-poruku.

 1. Odaberite stavku više Razvijanje na strelicu da biste videli više opcija za oblikovanje na kraju mogućnosti za oblikovanje da biste razvili druge opcije.

 2. Odaberite stavku Umetanje tabele. Prevucite da biste izabrali željeni broj redova i kolona koje želite. Ili, možete da kliknete da umetnete tabelu i kliknite na dugme Umetni tabelu, umesto prevlačenja, i u dijalogu Umetanje tabele navedite broj kolona i redova i zatim kliknite na dugme u redu.

Kreiranje potpisa e-pošte koji se pojavljuje na kraju e-poruke.

 1. Odaberite Postavke Postavke u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite Opcije > Pošta.

 2. U oknu "Opcije" sa leve strane, u okviru raspored, odaberite stavku potpis e-pošte.

 3. Ako želite da uključite u potpis u samo nove poruke, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored Automatski dodaj moj potpis u nove poruke koje sastavljate. Ako želite da dodate svoj potpis u poruke prosleđivanje ili odgovaranje, zatim izaberite stavku Automatski dodaj moj potpis u poruke koje prosleđujete ili na koje odgovarate. Ako biste radije obe opcije, izaberite stavku oba polja za potvrdu.

 4. Potpišite e-pošte u okvir za tekst. Možete da promenite font, veličinu, boju i izgled potpis sa opcijama koje su dostupne na traci na vrhu okvira za tekst. Takođe možete da dodate sliku.

 5. Odaberite stavku Sačuvaj kada završite. Potpis e-pošte se sada pojavljuje na nove poruke, ili na vaše odgovore ili na oba u zavisnosti od izbora.

Takođe pogledajte

Kreiranje e-poruka, odgovaranje na njih ili njihovo prosleđivanje u usluzi Outlook na vebu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×