Prilagođavanje e-poruka na lokaciji Outlook.com

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilagodite novu e-poruku u Outlook.com pomoću mnogo opcija ponuda Outlook . Bez obzira na to koju vrstu poruke pišete, ličnu ili poslovnu, uvek možete da pronađete način da dodate svoj jedinstveni stil.

Možete da dodate prilog ili sliku (fotografiju, teksturu ili grafiku), da promenite font, umetnete listu, potpis i još mnogo toga.

Odaberite svoju verziju za uputstva

Uputstva su malo drugačije u zavisnosti od toga da li koristite novu Outlook.com ili klasična verzija. Odaberite verziju koristite da biste videli uputstva koja se odnose na vas.

AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

Snimak ekrana gornjeg levog ugla Outlook.com beta poštanskog sandučeta

Pročitajte članak Uputstva za novu verziju usluge Outlook.com.

AKO VAŠE POŠTANSKO SANDUČE IZGLEDA KAO...

Snimak ekrana gornjeg levog ugla klasičnog Outlook.com poštanskog sandučeta

Pročitajte članak Uputstva za klasičnu verziju usluge Outlook.com.

Uputstva za novu verziju usluge Outlook.com

Da počnete da pišete novu e-poruku, Prijavite se u Outlook.com , a zatim izaberite nova poruka.

Možete da podesite nivo važnosti poruke tako da primaoci mogu da vide indikator u prijemnom poštanskom sandučetu pre nego što otvore poruku. Postavljanje nivoa važnosti takođe omogućava primaocima da sortiraju poruke po važnosti.

Da biste promenili važnost poruke, izaberite tri tačke na vrhu nove poruke koju pišete Još radnji , a zatim izaberite stavku Postavi važnost. Možete odabrati visoko, normalnoili nisko.

 1. Izaberite stavku Priloži Priloži na dnu polja za poruku e-pošte.

 2. Odaberite da li želite da priložite datoteku sa računara ili salokacije u oblaku.

 3. Idite na lokaciju željene datoteke, izaberite datoteku i kliknite na dugme Otvorite.

Ako želite da dodate sliku koja se prikazuje u telu e-pošte, možete da dodate umetnute slike.

 1. Izaberite Umetanje slike Umetanje inline slike pored Slanje na dnu polja za poruku e-pošte.

 2. Potražite lokaciju datoteke slike na računaru, izaberite datoteku, a zatim izaberite Otvori.

Emotikoni, poznati i kao emoji, su grafike koje izražavaju emociju. Možete da dodate različite emotikone u poruke. Možete i da odaberete popularne GIF datoteke da biste dodali u svoje poruke.

 • Da biste umetnuli emotikon, izaberite stavku Emoji Odaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u e-poruku na dnu e-poruke, pomerite se do popularni emotikoni , a zatim izaberite emotikon.

 • Da biste umetnuli GIF, izaberite stavku Emoji Odaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u e-poruku na dnu e-poruke, pomerite se do Popularne GIF datotekei zatim odaberite GIF.

Napomena: Ne prikazuju svi programi emotikone na isti način. Emotikon koji je šaren, na jednog klijenta može biti preveden u svoje simbole na drugom. Na primer, Odaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u e-poruku može pojaviti u porukama primaoca kao:-).

Ponekad želite da poruci date stila tako što ćete promeniti font teksta, boju i stil.

 1. Izaberite stavku Prikaži opcije oblikovanja Prikaži opcije za oblikovanje pored Slanje na dnu polja za poruku e-pošte. Traka za oblikovanje se pojavljuje.

 2. Izaberite stavku Font Font i odaberite font kojim želite da pišete. Možete i da promenite veličinu fonta, boju fonta, proverite tekst, podebljate ili podvučete, ili primenite kurzive, ili čak i isticanje dela e-poruke.

Možete da koristite liste sa znakovima ili brojevima da biste videli korake, stavke radnje ili "za poneti" u vašoj e-poruci.

 • Da biste dodali listu sa znakovima za nabrajanje u e-poruku, izaberite stavku Prikaži opcije oblikovanja Prikaži opcije za oblikovanje pored Slanje na dnu e-poruke, a zatim izaberite znakove za nabrajanje Znakovi za nabrajanje .

 • Da biste dodali numerisane liste u e-poruku, izaberite stavku Prikaži opcije oblikovanja Prikaži opcije za oblikovanje pored Slanje na dnu e-poruke, a zatim izaberite numerisanje Numerisanje .

Umetanje tabele za dodavanje strukturiranih informacija u redovima i kolonama u e-poruku.

 1. Napravite novu e-poruku ili odgovorite na postojeću

 2. Na dnu okna za pisanje, izaberite stavku Outlook.com ikona „Još opcija oblikovanja“ > Umetanje tabele .

  Snimak ekrana dugmeta „Umetni slike“

 3. Prevlačite preko tabele dok ne dobijete broj redova i kolona koji želite u tabeli.

Napravite potpis e-pošte koji se automatski pojavljuje na kraju Outlook poruka

 1. Na vrhu stranice, izaberite Postavke Settings > Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pošta > pisanje i odgovor.

 3. U okviru za tekst otkucajte potpis e-pošte. Možete da promenite font, veličinu, boju i izgled potpisa sa opcijama koje su dostupne na traci na vrhu okvira za tekst.

 4. Ako želite da uključite svoj potpis samo u nove poruke, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored Automatski dodajte moj potpis u nove poruke koje sastavljam. Ako želite da dodate svoj potpis u poruke koje prosleđujete ili na koje odgovarate, izaberite stavkuAutomatski dodaj moj potpis u poruke koje prosleđujem ili na koje odgovaram. Ako biste radije obe opcije, izaberite obe u poljima za potvrdu.

 5. Odaberite stavku Sačuvaj kada završite. Potpis e-pošte se sada pojavljuje na nove poruke, ili na vaše odgovore ili na oba u zavisnosti od izbora.

Više načina za prilagođavanje e-poruke naćićte u članku Prilagođavanje radnji u vašim porukama u Outlook.com.

Uputstva za klasičnu verziju usluge Outlook.com

Da biste započeli pisanje nove e-pošte, prijavite se u Outlook.com, a zatim odaberite stavku Novo.

Možete da podesite nivo važnosti poruke tako da primaoci mogu da vide indikator u prijemnom poštanskom sandučetu pre nego što otvore stavku. Postavljanje nivoa važnosti takođe omogućava primaocima da sortiraju poruke po važnosti.

Da biste promenili važnost poruke, odaberite tri tačke na vrhu nove poruke koju pišete Još radnji , a zatim izaberite stavku Postavljanje važnosti. Možete odabrati Visoko, Normalno, ili Nisko.

 1. Izaberite ikonu Priloži Dugme „Priložiti“ na dnu polja za poruku e-pošte.

 2. Odaberite da li želite da priložite datoteku sa računara ili lokacije u oblaku.

 3. Idite na lokaciju datoteke, izaberite datoteku, zatim izaberite stavkuOtvori.

 4. Ako želite da delite datoteku sa primaocima e-pošte tako da svi mogu da rade zajedno na datoteci, izaberite stavkuOtpremite i priložite kao OneDrive datoteke. U suprotnom, izaberite stavkuPriloži kao kopiju.

Ako želite da dodate sliku koja se prikazuje u telu e-pošte, možete da dodate umetnute slike.

 1. Izaberite Umetanje slika Odaberite ovu ikonu za dodavanje slike u e-poruku pored Slanje na dnu polja za poruku e-pošte.

 2. Idite na lokaciju datoteke slike na računaru ili na OneDrive, a zatim izaberite stavku Otvori.

  Savet: Pored vaših slika, takođe možete odabrati iz slika obezbeđenih putem usluge Bing. Izaberite Bing pretraga slika i zatim izaberite sliku sa prikazanih kategorija ili otkucajte reč ili frazu u polje za pretragu. Kada pronađete sliku koja vam se dopada, izaberite je i kliknite na dugme Umetni.

Emotikoni, poznati i kao emoji, su grafike koje izražavaju emociju. Možete da dodate različite emotikone u poruke.

Da biste umetnuli emotikon, izaberite stavku Emoji Odaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u e-poruku na dnu e-poruke i izaberite emotikon.

Napomena: Ne prikazuju svi programi emotikone na isti način. Emotikon koji je šaren kod jednog klijenta može biti preveden u svoje simbole na drugom. Na primer, Odaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u e-poruku može se pojaviti kod primaoca poruke kao:-).

Ponekad želite da poruci date stila tako što ćete promeniti font teksta, boju i stil.

 1. Izaberite Opcije oblikovanja Ikona za oblikovanje opcija pored Slanje na dnu polja za poruku e-pošte. Traka za oblikovanje se pojavljuje.

 2. Izaberite Font Font i izaberite font kojim želite da pišete. Možete i da promenite veličinu fonta, boju fonta, proverite tekst, podebljate ili podvučete, primenite kurzive, ili čak i istaknete deo e-poruke.

Možete da koristite liste sa znakovima ili brojevima da biste videli korake, stavke radnje ili "za poneti" u vašoj email poruci.

 • Da biste dodali listu sa znakovima za nabrajanje u e-poruku, izaberite stavkuznakovi za nabrajanje Znakovi za nabrajanje .

 • Da biste dodali numerisane liste u e-poruku, izaberite stavkunumerisanje Numerisanje .

Umetanje tabele za dodavanje strukturiranih informacija u redovima i kolonama u e-poruku.

 1. Napravite novu e-poruku ili odgovorite na postojeću, odnosno prosledite je.

 2. Na dnu okna za pisanje, izaberite Umetanje tabele . Ako ne vidite ikonu, izaberite Još > Umetanje tabele .

  Snimak ekrana dugmeta „Umetni slike“

 3. Prevlačite preko tabele dok ne dobijete broj redova i kolona koji želite u tabeli.

Napravite potpis e-pošte koji se automatski pojavljuje na kraju Outlook poruka ili koji može da se doda pojedinačnim porukama.

 1. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke Postavke >Opcije.

 2. Na listi Opcije, u okviru raspored, izaberite stavkupotpis e-pošte.

 3. Ako želite da uključite svoj potpis samo u nove poruke, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored Automatski uključite moj potpis u nove poruke koje sastavljam. Ako želite da dodate svoj potpis u poruke za prosleđivanje ili odgovaranje izaberite stavku Automatski dodajte moj potpis u poruke koje prosleđujem ili na koje odgovaram. Ako biste radije obe opcije, izaberite obe u poljima za potvrdu.

 4. Dodajte svoj e-potpis u okvir za tekst. Možete da promenite font, veličinu, boju i izgled potpisa sa opcijama koje su dostupne na traci na vrhu okvira za tekst. Takođe možete da dodate sliku.

 5. Izaberite stavku Sačuvaj kada završite. Potpis e-pošte se sada pojavljuje u novim porukama, ili u vašim odgovorima ili u obe opcije u zavisnosti od izbora.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Takođe pogledajte

Kreiranje e-poruka, odgovaranje na njih ili njihovo prosleđivanje u usluzi Outlook.com

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×