Prilagođavanje diskusione table

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Diskusione table učesnicima lokacije predstavljaju forume za međusobnu diskusiju o raznim temama. Većina predložaka lokacija sadrži mogućnost za kreiranje diskusionih tabli, a mnoge lokacije i lokacije radnih prostora imaju ugrađenu diskusionu tablu koja se zove „Timska diskusija“. Kao vlasnik lokacije, vi možete da prilagođavate diskusione table.

Ovaj članak sadrži:

Osnovni podaci o prilagođavanju diskusione table

Kreiranje prikaza

Uređivanje prikaza

Brisanje prikaza

Navedete podrazumevani javni prikaz

O prilagođavanju diskusionih tabli

Postoji nekoliko raspoloživih opcija za prilagođavanje prikaza i ponašanja specifičnih za diskusione table. Kada kreirate novi prikaz diskusione table, morate ga zasnovati na nekom postojećem prikazu. Podrazumevano se nude sledeći prikazi:

 • Prikaz teme    Ovaj prikaz je dostupan samo u fascikli najvišeg nivoa (najviši nivo diskusione table) i koristi se za pregledanje imena diskusija i ostalih metapodataka određene diskusije. Ime svake diskusije na tabli se pojavljuje kao veza u koloni „Tema“ i na njega možete kliknuti da biste otišli na fasciklu nižeg nivoa koja prikazuje odgovore na određenu diskusiju.

  Napomena: Iako je moguće koristiti različit prikaz za najvišu fasciklu, kao što je ravan ili prikaz po lancima poruka, to ne preporučujemo. Umesto toga, koristite prikaz teme ili prikaz koji sami kreirate zasnivajući ga na prikazu teme.

 • Ravan prikaz    Podrazumevano, ovaj prikaz je dostupan samo u fasciklama tipa diskusionog sadržaja. To znači da nije dostupan u fascikli najvišeg nivoa. U ovom prikazu su tema diskusije, svi odgovori na diskusiju i ostali odgovori poravnati na jednoj strani.

 • Prikaz po lancima poruka    Podrazumevano, ovaj prikaz je dostupan samo u fasciklama tipa diskusionog sadržaja. To znači da nije dostupan u fascikli najvišeg nivoa. U tom prikazu, tema diskusije je poravnata sa jedne strane, svi odgovori na diskusiju su malo uvučeni, a odgovori na prethodne replike su uvučeni još više. Ovaj prikaz olakšava da vidite da li je odgovor upućen direktno na temu diskusije ili na neku raniju repliku.

Napomena: Kada kreirate prikaz, možete da odredite da li je lični ili javni. Imajte u vidu da je lični prikaz dostupan samo onoj osobi koja ga je definisala, dok je javni prikaz dostupan svima.

Sledeća tabela opisuje konfiguracione opcije koje vlasnici lokacija mogu odabrati kada kreiraju prikaz diskusione table. Većina tih opcija je raspoloživa i pri uređivanju postojećih prikaza.

Napomena: Za prilagođavanje većine postavki liste morate imati dozvolu za upravljanje listama i njihovo uređivanje.

Konfiguracione opcije

Radnje

Ime

Odredite jedinstveno ime ovom prikazu i naznačite da li treba da postane podrazumevani javni prikaz.

Napomena: Polje za potvrdu Odredi ovaj prikaz kao podrazumevani odnosi se samo na javne prikaze, a ne na lične.

Korisnici lokacije

Odredite da li je ovo lični ili javni prikaz.

Napomena: Ova opcija je dostupna samo kada kreirate prikaz.

Kolone

Izaberite kolone koje želite u ovom prikazu i redosled u kome želite da se pojavljuju.

Sortiranje

Izaberite primarnu i sekundarnu kolonu po kojima želite da sortirate, po rastućem ili opadajućem redosledu.

Filtriranje

Odredite da li se u ovom prikazu prikazuju sve stavke (diskusije i odgovori) ili se stavke filtriraju. Za filtriranje po više od dve kolone kliknite na dugme Prikaži više kolona.

Napomena: Ako odaberete da filtrirate stavke, preporučujemo da odaberete kolonu koja je indeksirana po prvoj odrednici radi bržeg vizuelizovanja stranice.

Grupiši po

Odredite da li diskusije treba grupisati po određenoj koloni. Na primer, možete odabrati da grupišete sve diskusije koje je kreirao određeni korisnik ili koje su kreirane određenog dana.

Kada su diskusije grupisane, pojavljuju se na glavnoj stranici diskusione table u obliku stabla, a taj prikaz ime dobija po koloni po kojoj su stavke grupisane. Možete da odaberete da li je prikaz u obliku stabla podrazumevano skupljen ili razvijen, kao i broj grupa koji se prikazuje na svakoj stranici.

Ukupne vrednosti

Naznačite ukupne vrednosti za svaku pojedinačnu kolonu u ovom prikazu. Kada je za neku kolonu odabrana opcija Brojanje, na glavnoj stranici diskusione table prikazuje se broj stavki u toj koloni. Neke kolone imaju opcije Maksimum i Minimum, koje prikazuju maksimalne i minimalne vrednosti u toj koloni, tim redom.

Stil

Odaberite jedan od prethodno definisanih stilova za ovaj prikaz.

Fascikle

Upotrebite opcije u ovom odeljku da biste napravili sledeće izbore, čime svojim prikazima možete da dodate mnoge varijacije:

 • Odaberite da li da stavke prikažete u fasciklama ili bez njih.

  Za ravni prikaz i prikaz po lancima poruka, prikazivanje stavki u fasciklama prikazuje temu diskusije u vrhu liste fascikli nižeg nivoa. Prikazivanje stavki bez fascikli pokazuje istu listu stavki bez teme u vrhu liste.

  Napomena: Za prikaz teme, pokazivanje stavki u fasciklama je podrazumevana i preporučena postavka.

 • Pokažite ovaj prikaz u svim fasciklama, samo u fascikli najvišeg nivoa ili u fasciklama određenog tipa sadržaja koji izaberete.

  Napomena: Većina prikaza nije prikladna i za fasciklu najvišeg nivoa i za fascikle nižeg nivoa. Iz tog razloga, trebalo bi da kreirane prikaze zasnovane na prikazu teme učinite dostupnim samo fascikli najvišeg nivoa, a prikaze koje kreirate od ravnog ili prikaza po lancima poruka učinite dostupnim fasciklama sa određenim tipom sadržaja.

Ograničenje stavki

Naznačite broj stavki koje se prikazuju u ovom prikazu. Taj broj možete proglasiti apsolutnim ograničenjem ili dozvoliti korisnicima da pregledaju sve stavke u listi u paketima naznačene veličine.

Vrh stranice

Kreiranje prikaza

Prikazi koje kreirate za određenu diskusionu tablu su dostupni svim diskusijama u toj diskusionoj tabli.

 1. Na traci „Brzo pokretanje“ kliknite na ime diskusione table kojoj želite da kreirate prikaz.

  Ako se ne pojavi ime diskusione table, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime diskusione table.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Kreiraj prikaz.

 3. Na stranici „Kreiranje prikaza“, u odeljku Počni od postojećeg prikaza, izaberite ime postojećeg prikaza na kome želite da zasnujete novi prikaz.

 4. Na stranici „Kreiranje prikaza“, u odeljku Ime unesite jedinstveno ime prikaza i naznačite da li treba da bude podrazumevani javni prikaz.

 5. U odeljku Korisnici lokacije naznačite da li je ovo lični ili javni prikaz.

 6. U odeljku Kolone izaberite kolone i pozicije gde želite da ih prikažete u ovom prikazu.

 7. U odeljku Sortiranje izaberite prvu i drugu kolonu po kojima želite da sortirate prikaz.

  Ako ne želite da odaberete kolonu po kojoj se sortira, odaberite stavku Nijedna.

 8. U odeljku Filtriranje odaberite opcije filtriranja koje želite za ovaj prikaz.

 9. U odeljku Fascikle odaberite opcije fascikle koje želite za ovaj prikaz.

  Za više informacija o raspoloživim opcijama na stranici „Kreiranje prikaza“ pogledajte prethodnu tabelu.

 10. Kada završite pravljenje izbora, kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Uređivanje prikaza

 1. Na traci „Brzo pokretanje“ kliknite na ime diskusione table kojoj želite da uredite prikaz.

  Ako se ne pojavi ime diskusione table, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime diskusione table.

 2. Postupite na neki od sledećih načina:

  • Ako želite da uredite prikaz koji je pokazan u fascikli najvišeg nivoa, u meniju Prikaz odaberite prikaz koji želite da uredite.

  • Ako želite da uredite prikaz za objave, kliknite na ime neke diskusije, a zatim u meniju Prikaz izaberite prikaz koji želite da uredite.

 3. U meniju Prikaz izaberite stavku Izmeni ovaj prikaz.

 4. Na stranici „Uređivanje prikaza“ napravite željene izmene, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Za više informacija o raspoloživim opcijama na stranici „Uređivanje prikaza“, pogledajte prethodnu tabelu.

Vrh stranice

Brisanje prikaza

 1. Na traci „Brzo pokretanje“ kliknite na ime diskusione table kojoj želite da izbrišete prikaz.

  Ako se ne pojavi ime diskusione table, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime diskusione table.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke diskusione table.

 3. Na stranici Prilagođavanje diskusione table ime diskusije, u odeljku " Prikazi ", kliknite na ime prikaza koji želite da izbrišete.

 4. Na stranici „Uređivanje prikaza“ kliknite na dugme Izbriši a zatim na dugme U redu radi potvrde.

Vrh stranice

Određivanje podrazumevanog javnog prikaza

Možete da naznačite podrazumevani prikaz za diskusije i zaseban podrazumevani prikaz za odgovore.

 1. Na traci „Brzo pokretanje“ kliknite na ime diskusione table kojoj želite da naznačite podrazumevani javni prikaz.

  Ako se ne pojavi ime diskusione table, izaberite stavku Prikaz celog sadržaja lokacije i zatim kliknite na ime diskusione table.

 2. U meniju Postavke izaberite stavku Postavke diskusione table.

 3. Na stranici Prilagođavanje diskusione table ime diskusije, u odeljku " Prikazi ", kliknite na ime prikaza koji želite da izvršite u podrazumevani prikaz.

 4. Na stranici „Uređivanje prikaza“, u odeljku Ime potvrdite izbor Odredi ovaj prikaz kao podrazumevani, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×