Prilagođavanje širine kolona na stranici

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kada dodate kolona u stilu biltena dokumentu, Word automatski postavlja širina svake kolone tako da se uklopi na stranicu. Ako podrazumevano oblikovanje ne funkcioniše za vaš raspored, otvorite dijalog kolone da biste obavili prilagođavanja.

  1. Na kartici Raspored na stranici ili rasporedu , kliknite na dugme kolone. Na dnu liste, izbor Više kolona.

    Meni „Kolone“

  2. U dijalogu kolone prilagodite postavke u okviru Širina i prored da biste odabrali širinu kolona i razmaka između kolona.

    Dijalog „Kolone“

  3. Ako želite kolone različitih veličina, opozovite izbor u polju za potvrdu pored opcije Ujednačena širina kolona.

Napomene: 

  • Umetnite prelom kolone da biste kontrolisali kako tekst teče između kolona. Na primer, umetnite prelom kolone da biste završili pasus u jednoj koloni i započeli novi odlomak na vrhu sledeće kolone.

  • Da biste dodali vertikalnu liniju između kolona, potvrdite izbor u polju za potvrdu Deoba linija u dijalogu Kolone (pokazano iznad).

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×