Prikazivanje veza između radnih svesaka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Važno:  This feature isn’t available in Office on a Windows RT PC. Inquire is only available in the Office Professional Plus and Office 365 Professional Plus editions. Read Excel 2010 workbooks with Power Pivot don't work in some versions of Excel 2013. Want to see what version of Office you're using?

Odličan način da proverite veze između radnih listova jeste korišćenje komande „Veza između radnih svezaka“ u programu Excel. Ako je na vašem računaru instalirano Professional Plus izdanje sistema Microsoft Office 2013, možete da koristite ovu komandu koja se nalazi na kartici Inquire da biste brzo kreirali dijagram koji prikazuje kako su radne sveske međusobno povezane. Ako ne vidite karticu „Inquire“ na traci programa Excel, pogledajte članak Uključivanje programskog dodatka Inquire za unakrsne tabele.

  1. Otvorite datoteku u kojoj želite da analizirate veze između radnih svesaka.

  2. Kliknite na stavku Inquire > Veze između radnih svezaka.

    Komanda „Relacija između radnih svezaka“

Pojavljuje se dijagram veza u radnoj svesci koji prikazuje veze iz otvorene radne sveske ka drugim radnim sveskama. Pored toga, prikazane su i veze ka spoljašnjim izvorima podataka, kao što su Access baze podataka, XML datoteke i HTML stranice. U dijagramu možete pomeriti pokazivač miša iznad bilo kog čvora da biste videli lokaciju radne sveske i datum kada je poslednji put izmenjena.

Dijagram veza između radnih svesaka

Na gorenavedenoj slici:

  • Ime trenutne radne sveske („Statement 2011-10 (version 1).xlsb“) prikazano je podebljanim slovima.

  • Trenutno izabrani čvor radne sveske („variances.xls“) istaknut je svetlozelenom bojom.

  • Radna sveska pod imenom „Profit and loss statement 2.xls“ istaknuta je svetložutom bojom, što znači da je moguće da veze ka podacima u drugim radnim sveskama nisu ažurne.

Dolenavedena slika prikazuje radnu svesku „Corporate Q3.xlsx“ sa vezom ka radnoj svesci „Sales YTD.xlsx.“ Iskačući prozor za „Sales YTD.xlsx“ prikazuje lokaciju datoteke i datum poslednje izmene.

Informacije dijagrama veza u radnoj svesci u iskačućem prozoru

Informacije o povezanim radnim listovima potražite u članku Prikazivanje veza između radnih listova. Više informacija o funkcijama na kartici „Upit“ potražite u članku Moguće radnje sa upitom unakrsne tabele.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×