Prikazivanje radne sveske u Excel Web Access veb segmentu

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Excel radnu svesku možete da prikažete na kontrolnoj tabli ili na drugoj stranici lokacije tako što ćete je povezati sa Excel Web Access veb segmentom. Izgled i funkcionalnost Excel Web Access veb segmenata možete da prilagodite i možete da ih povežete sa drugim veb segmentima radi obavljanja zadataka analize podataka, kao što su filtriranje i preuzimanje spoljnih podataka.

Da biste prikazali radnu svesku u Excel Web Access veb segmentu, morate da dodate veb segment na stranicu, a zatim povežete radnu svesku sa veb segmentom tako što ćete URL ili UNC radne sveske uneti u Excel Web Access okno sa alatkama. Kao poslednji korak, možete da prilagodite veb segment tako što ćete u Excel Web Access oknu sa alatkama izabrati svojstva za veb segment. Konfigurisanjem svojstava možete da kontrolišete veličinu i raspored veb segmenta, kao i da kontrolišete načine na koji korisnici mogu da vrše interakciju sa radnom sveskom.

Napomena: Ako ove informacije se ne podudaraju sa onim što vidite, posle nadogradnje usluge možda koristite Office 365. Pokušajte Povezivanje sa Excel Web Access Veb segmentom u Excel radnoj svesci i Kreiranje izveštaja, rezultata, i kontrolnih tabli pomoću usluge Excel Services da biste pronašli informacije koje se odnose na vas.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Dodavanje Veb segmenta Excel Web Access na stranicu

Povezivanje radne sveske sa Veb segmentom

Dodavanje Excel Web Access veb segmenta na stranicu

Važno: Da biste mogli da prikažete radnu svesku u Excel Web Access veb segmentu, morate da je objavite u usluzi Excel Services ili da je otpremite u biblioteku dokumenata na lokaciji.

Ova procedura opisuje konkretne korake koje morate da izvršite da biste Excel Web Access veb segment dodali na postojeću stranicu veb segmenta. Da biste veb segment dodali na stranicu, morate da pripadate podrazumevanoj SharePoint grupi članova lokacije <Ime lokacije> za lokaciju.

Ako ne postoji odgovarajuća stranica, možda morate da kreirate stranicu lokacije.

Da biste Excel Web Access veb segment dodali na stranicu veb segmenta, izvršite sledeće korake.

 1. U oknu Brzo pokretanje izaberite stavku Sadržaj cele lokacije. Zatim na stranici Sadržaj cele lokacije kliknite na dugme Kreiraj.

 2. Na stranici Kreiranje, na listi Stranice i lokacije izaberite stavku Stranica veb segmenta.

 3. Sledeća ilustracija prikazuje primer novokreirani stranice sa Veb segmentima. Stranica sadrži zaglavlja zona i jedne telo zone. Svaki zona sadrži polje Dodaj Veb segment . U zoni u kojoj želite da dodate Excel Web Access Veb segment, kliknite na dugme Dodaj Veb segment da biste prikazali birač Veb segmenata.
  Stranica veb segmenta sadrži zone za dodavanje veb segmenata

 4. U oknu Kategorije birača veb segmenata izaberite stavku Poslovni podaci. U oknu Veb segmenti izaberite stavku Excel Web Access. Zatim kliknite na dugme Dodaj.

  Napomena:  Konkretne stavke koje se pojavljuju u oknu „Veb segmenti“ na vašoj lokaciji mogu se razlikovati od stavki koje se pojavljuju na ovoj ilustraciji.

Birač veb segmenata prikazuje Excel Web Access veb segment

Ovo dodaje veb segment na stranicu i prikazuje okno Izbor radne sveske.

Vrh stranice

Povezivanje radne sveske sa veb segmentom

 1. U programu Excel Web Access, u oknu Izbor radne sveske kliknite na vezu Kliknite ovde da biste otvorili okno sa alatkama. Stranica prelazi u režim uređivanja i prikazuje Excel Web Access okno sa alatkama.

Excel Web Access veb segment prikazuje okno „Izbor radne sveske“

 1. Izaberite i unesite svojstva za Excel Web Access veb segment u oknu sa alatkama. U odeljku Prikaz radne sveske u okvir za tekst radne sveske , unesite URL ili UNC radne sveske. Ako ne znate URL adresu, možete da kliknite na dugme Potraži i izaberite radnu svesku koju želite da koristite u Izaberite materijalnih sredstava – dijalog Veb stranice prozor.

 2. U polju Imenovana stavka otkucajte ime imenovane stavke u radnoj svesci (na primer definisano ime, ime grafikona, tabele, izvedene tabele ili izvedenog grafikona) koju želite da prikažete u veb segmentu.

 3. U odeljcima Traka sa alatkama i naslovna traka i navigacija i interaktivnost izaberite neka svojstva koja želite da omogućite. Ako želite da onemogućite neko svojstvo, opozovite izbor u njegovom polju za potvrdu.

da biste sačuvali promene i napustili režim uređivanja veb segmenta, možete da kliknete na dugme U redu na dnu okna sa alatkama veb segmenta. Odnosno, da biste zaustavili uređivanje i prikazali radnu svesku u režimu prikaza, kliknite na dugme Zaustavi uređivanje.

Ovo će prikazati veb segment koji ste konfigurisali da koristi povezanu radnu svesku na stranici.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×