Prikazivanje podataka iz liste ili biblioteke na zasebnoj stranici

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Matična stranica ili drugih stranica na lokaciji možete da prilagodite pomoću Web segmenta za prikaz podataka iz liste ili biblioteke na stranici. Kada kreirate listu ili biblioteku, automatski se kreira Veb segmenta sa istim imenom. Na primer, ako kreirate listu pod imenom ugovora, Veb segment koji se zove ugovore kreira. Veb segment prikazuje podatke iz liste ili biblioteke koju ste kreirali.

Napomena: Morate biti vlasnik lokacije da biste dodavali ili uređivali deljeni prikaz Web segmenta na stranici.

Ovaj članak sadrži:

Načini za prikaz liste i biblioteke u Veb segmentu

Prikaz liste ili biblioteke u Veb segmentu

Prikazivanje različitih prikaza liste ili biblioteke u Veb segmentu

Prilagođavanje prikaza liste ili biblioteke u Veb segmentu

Načini prikazivanja listi ili biblioteka u Web segmentu

Kada kreirate lokaciju, matičnoj stranici lokacije se automatski dodaju Web segmenti. Na primer, timska lokacija podrazumevano sadrži liste objava, kalendara i veza. Svaki Web segment pokazuje prikaz istoimene liste. Matičnoj stranici možete da dodate druge Web segmente da biste prikazali liste ili biblioteke.

Kada želite da kreirate prilagođenu stranicu, možete da kreirate Stranica veb segmenta, a zatim da dodate Web segmente stranici koja prikazuje druge liste.

Slede primeri načina kako možete da koristite Web segment za prikazivanje podataka iz liste ili biblioteke:

 • Preporučite dokumente u biblioteci koji su spremni za pregledanje ili dokumente koje vaš tim često koristi.

 • Pratite podatke projekta u listi zadataka i grupišite, filtrirajte ili sortirajte podatke po koloni koja sadrži ime tima, ime osobe ili njenu ulogu.

 • Ponudite alatku za nalaženje detaljnih informacija o zaposlenom – na primer, beneficije, porodični status i zdravstveno osiguranje – u listi.

 • Ispitajte u listi porudžbine od klijenata koje su na čekanju.

 • Prikažite upečatljivije informacije o članovima vašeg projektnog tima prikazujući i informacije o kontaktu sa liste kontakata i sliku svake osobe preko povezanog Web segmenta slike za neku drugu listu. Više informacija o povezivanju Web segmenata potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Prikazivanje liste ili biblioteke u Web segmentu

 1. Otvorite stranicu kojoj želite da dodate Web segment.

 2. U Slika dugmeta meniju Radnje na lokaciji izaberite stavku Uredi stranicu.

 3. U oblasti gde želite da dodate Web segment, kliknite na vezu Dodaj Web segment.

 4. Potvrdite izbor pored liste ili biblioteke koju želite da prikažete na stranici, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

Vrh stranice

Prikazivanje različitog prikaza liste ili biblioteke u Web segmentu

Podrazumevano, Web segment se prikazuje u podrazumevanom prikazu liste ili biblioteke. Ipak, možete da promenite Web segment da se prikazuje u bilo kom željenom prikazu. Ako uredite taj prikaz, izmene se kopiraju između liste ili biblioteke i Web segmenta. Time se osigurava da prikazi budu konzistentni na celoj lokaciji. Podaci u listi ili biblioteci se ne menjaju.

Vodite računa pri prebacivanju iz trenutnog prikaza u neki drugi prikaz. Može se desiti da izbrišete promene koje ste izvršili u trenutnom prikazu i da onemogućite veze veb segmenata koje zavise od kolona u trenutnom prikazu. Ako zamenite prikaze biće vam zatraženo da potvrdite zamenu.

 1. U Slika dugmeta meniju Radnje na lokaciji izaberite stavku Uredi stranicu.

 2. Kliknite na meni Veb segment Meni Veb segmenta Veb segment koji želite da promenite, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Izmeni deljeni Web segment ako ste u deljenom prikazu.

  • Izaberite stavku Izmeni moj Web segment ako ste u ličnom prikazu.

   Otvara se okno sa alatkama. Upotrebite okno sa alatkama da biste odabrali postavke koje kontrolišu raspored i izgled Web segmenta.

 3. U listi Izabrani prikaz izaberite ime prikaza koji želite da prikažete.

  Savet: Trenutni prikaz možete da uredite i tako što ćete kliknuti na vezu Uredi trenutni prikaz, a zatim izmeniti postavke tog prikaza. Kada to učinite, menjate prikaz svuda gde se koristi na lokaciji.

 4. U oknu sa alatkama kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Prilagodite prikaz liste ili biblioteke u veb segmentu

Posle dodavanja veb segmenta za prikaz liste na stranicu sa veb segmentima, možete prilagoditi prikaz da bi prikazivao samo informacije koje želite da budu prikazane na stranici. Trenutni prikaz se uređuje na stranici sa veb segmentima.

Takođe možete kreirati prilagođene prikaze liste ili biblioteke koje možete koristiti za prikazivanje različitih skupova informacija u različitim instancama veb segmenta za tu listu ili biblioteku. Prilagođeni prikazi liste ili biblioteke se kreiraju pomoću menija Prikaz u Meni „Prikaz“ listi ili biblioteci koju želite da prilagodite. Pronađite veze za više informacija o kreiranju prilagođenih prikaza liste ili biblioteke u odeljku Takođe pogledajte.

 1. U Slika dugmeta meniju Radnje na lokaciji izaberite stavku Uredi stranicu.

 2. Kliknite na meni veb segmenta za Meni Veb segmenta veb segment koji želite da prilagodite, a zatim izaberite stavku Izmeni deljeni veb segment.

 3. U oknu sa alatkama izaberite stavku Uredi trenutni prikaz.

 4. U odeljku Kolone možete prikazati ili sakriti kolone tako što ćete izabrati odgovarajuća polja za potvrdu. Pored imena kolone unesite broj redosleda kolone u prikazu.

 5. U odeljku Sortiranje odaberite da li želite da se informacije sortiraju. Za sortiranje možete da koristite dve kolone, kao što je prvo po autoru, a zatim po imenu datoteke za svakog autora.

 6. U odeljku Filtriranje odaberite da li želite da filtrirate informacije i kako želite da ih filtrirate. Filtrirani prikaz prikazuje manji izbor, kao što su stavke koje je kreiralo određeno odeljenje ili koje imaju status „Odobreno“.

 7. U odeljku Grupiši po možete grupisati stavke sa istim vrednostima u odvojeni odeljak, kao što je proširivi odeljak za dokumente određenog autora.

 8. U odeljku Ukupne vrednosti možete izračunati broj stavki u koloni, na primer ukupan broj problema. U nekim slučajevima, možete rezimirati ili sažeti dodatne informacije, kao što su prosečne vrednosti.

 9. U odeljku Stil izaberite stil koji želite za prikaz, kao što je osenčena lista u kojoj je svaki drugi red osenčen.

 10. Ako vaša lista ili biblioteka sadrži fascikle možete kreirati prikaz koji ne uključuje fascikle. Takav prikaz se ponekad naziva ravnim prikazom. Da biste prikazali sve vaše stavke liste na istom nivou, izaberite stavku Prikaži sve stavke bez fascikli.

 11. Ako je vaša lista ili biblioteka velika možete ograničiti broj datoteka koje će biti prikazane u listi ili biblioteci ili broj datoteka koje će biti prikazane na istoj stranici. U odeljku Maksimalni broj stavki izaberite opcije koje želite.

 12. Ako planirate da prikazujete listu ili biblioteku na mobilnom uređaju izaberite opcije koje želite u odeljku Mobilni.

 13. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×