Prikazivanje ili skrivanje redova u ponavljajućoj tabeli pomoću uslovnog oblikovanja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U programu Microsoft Office InfoPath, možete da koristite uslovno oblikovanje da biste naveli različite opcije oblikovanja za kontrolu koja je zasnovana na uslove koji se javljaju u obrascu. Ako su određeni uslovi tačni kada korisnik popunjava obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca, uslovno oblikovanje se primenjuje.

Ovaj članak objašnjava kako se koristi uslovno oblikovanje za prikazivanje ili skrivanje redova u ponavljajućoj tabeli ili se ponavljaju, u zavisnosti od toga da li podatke u red se podudara sa vrednošću kontrole okvira padajuće liste. Na primer, ako vaš predložak obrasca ima ponavljajuću tabelu koja sadrži redove proizvoda koji spadaju u jednu od tri klasifikacije (A, B ili C), koje možete koristiti uslovno oblikovanje da biste utvrdili redove koji su prikazani na osnovu izbore koje korisnici kreiraju na obrascu.

Napomena: Filtere možete koristiti da biste omogućili korisnicima da biste prikazali ili sakrili informacije u obrascu. Međutim, zbog toga što Filteri nisu podržani za predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, uslovno oblikovanje je korisna alternativa za filtere u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

U ovom članku

Korak 1: Dodavanje kontrola

Korak 2: Određivanje uslovnog oblikovanja

Korak 3: Pregled predloška obrasca

Korak 1: Dodavanje kontrola

Da biste dovršili ovaj postupak, vaš predložak obrasca mora da sadrži okvir sa listom opcija i ponavljajuću tabelu. Da biste dodali ove kontrole, uradite sledeće:

 1. U predlošku obrasca kliknite na mesto na koje želite da umetnete okvir sa listom opcija i ponavljajuću tabelu.

 2. Ako ne vidite okno zadatka Kontrole, izaberite stavku Još kontrola u meniju Umetanje ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+I, C.

 3. Umetanje kontrole u oknu zadatka kontrole , kliknite na dugme Okvir sa listom opcijai izaberite stavku Ponavljajuće tabele.

 4. Kada umetnete ponavljajuću tabelu, bićete upitani za broj kolona. Ostavite podrazumevanu vrednost 3, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Iznad okvira sa listom koji ste umetnuli u predlošku obrasca upišite oznaku koji se čita Filtriraj po tipu:.

 6. Otkucajte oznake kolona u prvom redu ponavljajuće tabele, tako da prvu kolonu čita proizvoda, drugoj koloni čita tipi treće kolone čita cena.

Vrh stranice

Korak 2: Određivanje uslovnog oblikovanja

Nakon što dodate kontrole u predložak obrasca, možete da navedete odgovarajuće uslovno oblikovanje.

 1. Dvaput kliknite na okvir sa listom.

 2. Izaberite karticu Podaci.

 3. U okviru stavke okvira sa listom, kliknite na dugme Dodaj.

 4. U polju vrednost , u dijalogu Dodavanje izbora upišite Ai zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Ponovite korake 3 i 4 da biste dodali vrednosti za B, C i D.

 6. Na listi vrednosti, izaberite Di zatim kliknite na dugme Postavi kao podrazumevano.

 7. Izaberite ponavljajuću tabelu u predlošku obrasca, a zatim u meniju Oblikovanje izaberite stavku Uslovno oblikovanje.

 8. U dijalogu Uslovno oblikovanje kliknite na dugme Dodaj.

 9. U okviru Ako je ovaj uslov ispunjen, u prvo polje, izaberite polje koje odgovara drugoj koloni ponavljajuće tabele.

 10. U drugo polje, kliknite na dugme nije jednako je.

 11. U trećem polju izaberite stavku Izbor polja ili grupe.

 12. U dijalogu Izbor polja ili grupe izaberite polje koje odgovara okvir sa listom koji ste umetnuli u predlošku obrasca i zatim kliknite na dugme u redu.

  Napomena: Uslov će dinamički uporediti dve vrednosti.

 13. U okviru Primeni ovo oblikovanje u dijalogu Uslovno oblikovanje , potvrdite izbor u polju za potvrdu Sakrij ovu kontrolu .

  Napomena: Ovaj uslov sada navodi da, ako je sadržaj druge kolone ponavljajuće tabele se razlikuje od šta je izabran u okviru sa listom, a zatim odgovarajuće redove u ponavljajućoj tabeli trebalo bi da bude skrivena.

 14. Da biste se vratili na predložak obrasca, dvaput kliknite na dugme u redu .

 15. Dvaput kliknite na kontrolu u drugoj koloni ponavljajuće tabele.

 16. Izaberite karticu Podaci.

 17. Tip D u polje vrednost .

Vrh stranice

Korak 3: Pregled predloška obrasca

Kada dodate uslovnog oblikovanja na predložak obrasca, preporučuje se da testirate promene da biste se uverili da su ispravno radi.

 1. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

  Napomena: Izbor u okviru sa listom opcija je podrazumevano D. Možda ćete morati da se pomerite nagore u okvir za tekst da biste videli druge vrednosti.

 2. Da biste dodali nekoliko redova u ponavljajuću tabelu, u okviru ponavljajuće tabele, kliknite na dugme Umetni stavku nekoliko puta.

 3. Za svaki red u drugoj koloni ponavljajuće tabele, zamenite podrazumevanu vrednost od DA, Bili C.

  Napomena: Izrazi su slova.

 4. Promena izbora u okviru sa listom. Redova u ponavljajućoj tabeli će se pojaviti i nestati pošto izaberete različite opcije.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×