Prikazivanje ili skrivanje pokazivača za popunjavanje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

regulator za popunjavanje i uređivanje prevlačenjem i otpuštanjem podrazumevano su uključeni u programu Excel kako biste prevlačenjem miša mogli da premeštate i kopirate ćelije izvršavajući sledeće radnje:

  • Premeštanje na ćeliju ili opseg ćelija tako što ćete postaviti pokazivač miša na ćeliju ili opseg ivice ćelije tako da se promeni u pokazivač premesti Pokazivač programa Excel za premeštanje , a zatim prevučete ćelije na drugu lokaciju.

  • Kopirajte u ćeliju ili opseg ćelija tako što ćete držati pritisnut taster CTRL dok postavite pokazivač miša na ćeliju ili opseg ivice ćelije tako da se promeni u pokazivač za kopiranje Pokazivač za kopiranje , a zatim prevučete ćeliju ili opseg ćelija na drugu lokaciju.

  • Prevucite na popuna regulator Pokazivač za popunjavanje da biste kopirali podatke ili da popunite susedne ćelije sa nizom podataka.

Tu opciju po potrebi možete da uključite ili isključite izvršavajući sledeće radnje:

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije.

  2. U kategoriji Više opcija , u okviru Opcije uređivanja, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući popunjavanjem i prevlačenje i otpuštanje ćelija .

    Napomena: Da biste sprečili zamenu postojećih podataka prilikom prevlačenja pokazivača za popunjavanje, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Obavesti pre zamene postojećeg sadržaja ćelija. Ako ne želite da Excel prikazuje poruku o zameni ćelija koje nisu prazne, možete opozvati izbor u ovom polju za potvrdu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×