Prikazivanje ili skrivanje okna za navigaciju

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U zavisnosti od vašeg načina rada, ponekad ćete možda želeti više prostora u prozoru programa Microsoft Office Outlook 2007. U drugim prilikama, možda će vam biti potreban lakši pristup svim poštanskim fasciklama ili ćete želeti da brzo menjate različite prikaze, kao što su „Kalendar“ i „Kontakti“. Okno za navigaciju programa Outlook pruža fleksibilnost uz nekoliko različitih prikaza i opcija koje vam pomažu da radite maksimalno efikasno.

Možete da:

 • U potpunosti sakrijete okno za navigaciju i tako povećate prostor u prozoru programa Outlook.

 • Umanjite okno za navigaciju, tako da možete jednim klikom otvoriti i zatvoriti okno da biste pristupili fasciklama i raznim prikazima.

 • Zadržite umanjeno okno za navigaciju i da pri tom i dalje pristupate oknu „Lista fascikli“ i drugim oknima unutar njega.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prikazivanje ili skrivanje okna za navigaciju

Prikazivanje ili skrivanje okna za navigaciju

Otvaranje okna liste fascikli u umanjenom oknu za navigaciju

Prikazivanje ili skrivanje okna za navigaciju

 • U meniju Prikaz izaberite stavku Okno za navigaciju.

Vrh stranice

Prikazivanje ili skrivanje okna za navigaciju

Umanjivanjem okna za navigaciju možete da oslobodite dodatni prostor u prozoru programa Microsoft Office Outlook 2007. Uski prikaz umanjenog okna za navigaciju koji je ovde prikazan omogućava veći prostor za pregledanje u prozoru programa Outlook, a ujedno omogućava brz pristup fasciklama i datotekama koje najčešće koristite. I dalje možete da vidite listu fascikli u oknu „Lista fascikli“ koja se otvara iz umanjenog okna za navigaciju.

Postoji nekoliko načina za umanjenje i proširenje okna za navigaciju. Odaberite način koji najviše odgovara vašem stilu rada.

 • Da biste umanjili prošireno okno za navigaciju, kliknite na strelicu u gornjem uglu. Da biste proširili umanjeno okno za navigaciju, kliknite na strelicu na vrhu.

  Otvaranje ili umanjivanje okna za navigaciju

  Ova strelica je takođe dostupna u zaglavlju okna za navigaciju u drugim prikazima, npr. „Kontakti“ i „Kalendar“.

 • U meniju Prikaz postavite pokazivač na stavku Okno za navigaciju, a zatim izaberite stavku Normalno ili Umanjeno.

  Opcije okna za navigaciju u meniju „Prikaz“

 • Postavite pokazivač na ivicu proširenog okna za navigaciju. Kada pokazivač postane Ikona regulatora veličine po horizontali , kliknite dvaput za umanjenje. Ponovite istu radnju preko ivice umanjenog okna za navigaciju da biste ga proširili.

 • Postavite pokazivač na ivicu proširenog okna za navigaciju. Kada pokazivač postane Ikona regulatora veličine po horizontali , prevlačite ga prema ivici dok se okno za navigaciju ne umanji. Prevucite ivicu umanjenog okna za navigaciju da biste ga opet proširili.

Napomena: 

 • Kada proširite umanjeno okno za navigaciju, ono će biti široko onoliko koliko je bilo pre nego što ste ga umanjili.

 • Ako izađete iz programa Outlook dok je okno za navigaciju umanjeno, ono će i dalje biti umanjeno kada ponovo pokrenete Outlook.Vrh stranice

Otvaranje okna „Lista fascikli“ u umanjenom oknu za navigaciju

Dok je okno za navigaciju umanjeno, dostupna je veća površina za pregledanje i rad u prozoru programa Outlook, a i dalje se lako pristupa celokupnoj listi poštanskih fascikli samo jednim klikom. Ako otvorite samo okno „Lista fascikli“, moći ćete zadržati umanjeno okno za navigaciju tokom rada i nećete morati da proširujete okno za navigaciju svaki put kada vam zatreba pristup nekoj fascikli. Osim toga, iz liste fascikli možete da pokrenete Trenutna pretraga.

 • U umanjenom oknu za navigaciju kliknite na dugme fascikle Okno za navigaciju.

  Napomena: Kada kliknete na dugme fascikle u umanjenom oknu za navigaciju, u lista poruka programa Outlook otvoriće se sadržaj te fascikle.

Otvaranje okna liste fascikli u umanjenom oknu za navigaciju 1. kliknite na dugme Okno za navigaciju da biste videli listu fascikli

2. Kliknite na dugme druge fascikle da biste prikazali sadržaj te fascikle u glavnoj listi Outlook poruka.

3. Promenite veličinu okna liste fascikli prevlačenjem donjeg ugla okna. Drugi način je da prevučete stranicu okna liste fascikli.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×