Prikazivanje ili sakrivanje lenjira

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Lenjira u Publisher vam pomoći da stavke poravnate horizontalno ili vertikalno na stranici. Lenjiri vam omogućavaju da podesite uvlačenje i vraća. Lenjire možete koristiti i za utvrđivanje dimenzija elemenata publikacije, kao što su margine, okviri za tekst, kolone i tako dalje.

Lenjir

1. lenjire (horizontalna i vertikalna)

2. horizontalne vođice

Prikazivanje ili sakrivanje lenjira

  • Izaberite stavku Prikaz > Prikaz za prikazivanje ili skrivanje lenjira.

  • Potvrdite izbor u polju lenjire da biste prikazali ili opozovite izbor u polju da biste sakrili lenjire.

Prikazivanje ili skrivanje vođica lenjira

  • Da biste prikazali vođicu, postavite pokazivač na stavku unutrašnju ivicu lenjira dok se pokazivač postane dvosmerna strelica, a zatim prevucite vodič na lenjiru u publikaciju.

  • Da biste sakrili vođicu, postavite pokazivač na nju dok pokazivač postane dvosmerna strelica, a zatim je prevucite izvan publikacije.

Prikazivanje ili skrivanje vođica redova i vođice kolona

  • Izaberite stavku Prikaz > , a zatim kliknite na dugme u polju za potvrdu za granice da biste prikazali ivice i vodiči da biste prikazali vodiče u prozoru programa rad.

  • Da biste uklonili ili skrivanje granica i vođice, izaberite stavku Prikaz > Prikazi opozovite izbor u polju za potvrdu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×