Prikazivanje i sakrivanje lenjira

Lenjir pruža vizuelne znakove radi pomoći pri postavljanju teksta i objekata slajdova. Kada vam lenjir više ne bude potreban, možete ga sakriti.

Postoje dva lenjira u PowerPoint: jedan se prikazuje horizontalno na vrhu aktivnog slajda, a drugi se prikazuje vertikalno duž leve ivice slajda (prikazano ispod).

Lenjiri

Da biste prikazali lenjir, izaberite stavku Prikaz i u grupi Prikaži potvrdite izbor u polju za potvrdu Lenjir.

Prikaži lenjir.

Da biste sakrili lenjir, izaberite stavku Prikazi u grupi Prikaži opozovite izbor u polju za potvrdu lenjir .

Sakrij lenjire

Da biste trajno sakrili vertikalni lenjir, izaberite stavku opcije > datoteka > Više opcija, pomerajte se nadole do odeljka Prikaz i opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži vertikalni lenjir .

Polje za potvrdu „Prikaži vertikalni lenjir“

Savet: Lenjir nije dostupan u svim prikazima, kao što je prikaz „Sortiranje slajdova“. Ako polje Lenjir nije aktivno, pokušajte da se prebacite na normalan prikaz.

Takođe pogledajte

Lenjir nije dostupan u svim prikazima, kao što je prikaz „Sortiranje slajdova“. Ako polje Lenjir nije aktivno, pokušajte da se prebacite na normalan prikaz.

  • Da biste prikazali lenjire, na kartici Prikaz potvrdite izbor u polju za potvrdu lenjir . Da biste sakrili lenjire, opozovite izbor u polju za potvrdu lenjir .

    Polje za potvrdu lenjir na kartici "Prikaz"
  • Ako izaberete okvir za lenjir , a on i dalje vidi vertikalni lenjir, možda ćete morati da uključite lenjir. U meniju PowerPoint izaberite stavku željene postavke > prikazu (u okviru Alatke za autorstvo i proveru). Zatim, u polju Prikaz potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži vertikalni lenjir .

    Prikaži Vertikalni okvir za lenjir

Promena jedinica mere za lenjir

Pogledajte članak Promena jedinica mere sa inиa na santimetre.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×