Prikazivanje i sakrivanje lenjira

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Lenjir pruža vizuelne znakove radi pomoći pri postavljanju teksta i objekata slajdova. Kada vam lenjir više ne bude potreban, možete ga sakriti.

Postoje dva lenjira u PowerPoint: jedan prikazuje horizontalno na vrhu aktivnog slajda, a drugi prikazuje vertikalno duž leve ivice slajda (prikazano ispod).

Lenjiri

Da biste prikazali lenjir, izaberite stavku Prikaz i u grupi Prikaži potvrdite izbor u polju za potvrdu Lenjir.

Prikaži lenjir

Da biste sakrili lenjir, izaberite stavku Prikazi u grupi Prikaži opozovite izbor u polju lenjir .

Sakrij lenjire

Da biste trajno sakrili vertikalni lenjir, izaberite stavke datoteka > Opcije > Više opcija, pomerite se nadole do odeljka prikaza i opozovite izbor u polju Prikaži vertikalni lenjir .

Polje za potvrdu „Prikaži vertikalni lenjir“

Savet: Lenjir nije dostupan u svim prikazima, kao što je prikaz „Sortiranje slajdova“. Ako polje Lenjir nije aktivno, pokušajte da se prebacite na normalan prikaz.

Takođe pogledajte

Lenjir nije dostupan u svim prikazima, kao što je prikaz „Sortiranje slajdova“. Ako polje Lenjir nije aktivno, pokušajte da se prebacite na normalan prikaz.

  • Da biste prikazali lenjire, na kartici Prikaz , izaberite polje lenjir . Da biste sakrili lenjire, opozovite izbor u polju lenjir .

    Za potvrdu lenjir na kartici "Prikaz"
  • Ako izaberete polje lenjir i dalje Done pogledajte vertikalni lenjir, možda ćete morati da uključite lenjir. U meniju PowerPoint izaberite željene opcije > Prikaz (u okviru Alatke za proveru i Koautorstva). Zatim, u okviru Prikaz potvrdite izbor Prikaži vertikalni lenjir .

    Prikazivanje polja vertikalni lenjir

Promena na lenjiru jedinice mere

Pogledajte članak Promena mernih jedinica iz inča u centimetre.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×