Prikazivanje i sakrivanje krugova oko nevažećih podataka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Validacija podataka je dizajniran da biste prikazali poruke i sprečite nevažeće unose samo kada otkucate podatke direktno u ćeliju. Međutim, neće se pojaviti poruka o validaciji i može da se unesu nevažeći podaci ako unosite podatke u ćeliju kopiranjem ili popunjavanjem, ako formula u ćeliji izračunava rezultat koji nije važeća ili ako makro u ćeliju unosi nevažeće podatke.

Možda ćete želeti da koristite alatke za proveru valjanosti podataka da biste proverili radne listove za neispravnih podataka koji mogu dovesti do netačne izračunavanja ili rezultate. Ćelije koje sadrže nevažeće podatke pojavljuju se sa crveni krug oko ih tako da možete lako da pronađete i ispravi probleme.

Crveni krug oko nevažećih podataka

Zaokruživanje ćelija sa nevažećim podacima

Na kartici podaci , u grupi Alatke za podatke kliknite na strelicu pored Validacija podataka, a zatim izaberite stavku Krug nevažećih podataka.

Meni za proveru valjanosti podataka

Excel prikazuje crveni krug oko sve ćelije koje sadrže nevažeće podatke.

Sve ćelije koje ne zadovoljava kriterijume za proveru valjanosti podataka su blokirani, uključujući vrednosti koje su otkucane, kopirali, ili popunili ćelije, izračunava formule ili uneti pomoću makroa.

Sakrivanje krugova

Uradite nešto od sledećeg:

  • Unesite važeći podatak u ćeliju da biste uklonili krug sa nje.

  • Na kartici podaci , u grupi Alatke za podatke , kliknite na strelicu pored Validacija podataka, a zatim kliknite na dugme Obriši krugove.

    Meni za proveru valjanosti podataka

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×