Prikazi listova u programu Excel

Da li ste ikada saraрivali sa nekom osobom na radnom listu, gledajući u veliki skupu podataka i odjednom se tabela smanjuje i ne možete da završite posao? Priliиno je ometeno, zar ne?

Prikazi listova su inovativni način da vam omogućuju da kreirate prilagođene prikaze u Excel radnom listu bez da ih drugi ometaju. Na primer, možete da podesite filter za prikaz samo onih zapisa koji su vam važni, a da ih drugi ne utiču na sortiranje i filtriranje u dokumentu. Možete čak da podesite više prikaza na istom radnom listu. Bilo koje uređene na nivou ćelije koje napravite automatski će biti sačuvano sa radnom sveskom, bez obzira na koji prikaz se nalazi.

Napomena: Prikazi prikaza trenutno su ograničeni na Excel za Veb. Ako dodate prikaz lista u Excel radnu svesku na vebu i otvorite je u verziji za računare, prikaz listova (s) neće biti vidljiv. Prikazi listova biće sačuvani za sve korisnike Veb lokacije.

Kako da dodam prikaz listova?

Izaberite radni list gde želite prikaz lista i idite na prikazLista > > novi. Zatim primenu željene sortiranja/filtera. Excel će automatski imenovati novi prikaz: privremeni prikaz. Vaš prikaz je inicijalno privremeni, tako da ako želite da ga zadržite, izaberite to ime prikaza iz padajućeg menija Prikaži prikaz, otkucajte novo ime, a zatim pritisnite taster ENTER.

Napomene: 

  • Ako druge osobe rade na datoteci, možete da sortirate ili filtrirate, a mi ćemo vas upitati da li želite da izvršite taj sortiranje ili filtriranje samo za vas, ili za sve. Ovo je još jedna ulazna tacka za prikaze listova.

  • Kada budete spremni da prikažete određeni prikaz, možete da ga izaberete iz padajućeg menija Prikaži prikaz lista.

  • Prikazivač prikaza listova prikazuje samo prikaze za aktivni radni list.

  • Kada se primeni prikaz lista, pored imena kartice radnog lista biće simbol očiju. Ako zadržite pokazivač iznad njega, prikazaće se ime aktivnog lista.

  • Kada prvi put kreirate novi prikaz listova, Excel čuva Početni prikaz i prikazuje ga u promenljivcu prikaza listova kao podrazumevani. Izbor podrazumevane opcije će resetovati prikaz na mesto gde je to bilo kada ste započeli.

Kako se zatvara ili prebacuje između prikaza listova?

Ako želite da zatvorite prikaz listu i vratite se na podrazumevani prikaz, idite na prikaz prikaza > listu > EXIT. Da biste se prebacili između prikaza, izaberite stavku PrikažiPrikaz lista>, a zatim izaberite prikaz sa padajuće liste prikaz za naizmenično.

Kako da izbrišem prikaz listova?

Ako odlučite da više ne želite određeni prikaz listova, možete da odete na Prikazprikaza > listova > Opcije, potvrdite izbor u pitanju, a zatim pritisnite taster Delete. Možete da koristite SHIFT/CTRL + levi klik da biste izabrali više prikaza za brisanje.

Na kartici prikaz postoji dijalog "Opcije". Ovaj dijalog navodi sve prikaze listova koji su povezani sa datim radnim listom. Takođe imate opcije za preimenovanje, Dupliranje ili Brisanje postojećih prikaza. Da biste aktivirali prikaz iz dijaloga opcije, možete da kliknete dvaput na njega sa liste prikazi ili da ga izaberete, a zatim da koristite dugme Prebaci na... .

Zašto ne želim da vidim prikaz listova? Recimo da ste na sastanku i da svi treba da vide šta radite. Prikazi listova mogu da budu zbunjujući ako ne gledate na isti način.

Kako da izađem iz prikaza? Idite na karticu prikaz > Prikazi listova > Izađi.

Šta se dešava kada je prikaz prikaza aktivan i zatvorim datoteku i ponovo je otvorite? Svaki aktivni prikaz listova automatski će se vratiti na podrazumevani prikaz.

Da li je prikaz listova privatan i samo za mene? Ne, druge osobe koje dele radnu svesku mogu da vide prikaze koje kreirate ako odu na karticu " Prikaz ", a zatim pogledate padajuću listu prikaz za grupisanje listova u grupi Prikazi listova .

Da li mogu da napravim drugačiji prikaz listova? Možete da kreirate do 256 prikaze listova, ali verovatno ne želite da se preterano komplikujeљ.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Saznajte više o prikazima listova

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×