Prikaz, uređivanje i dodavanje detalja stranice

Prikaz, uređivanje i dodavanje detalja stranice

Svojstva stranice možete da prikažete i uredite u oknu sa detaljima stranice. Ovaj članak vam objašnjava kako to da uradite.

Napomene: 

 • Neke funkcionalnosti se postepeno uvecu u organizacije koje su se odlučile u programu ciljane objave . To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći.

 • Broj svojstava dostupnih za prikaz i uređivanje stranice može da se razlikuje u zavisnosti od toga koje svojstva mu je dodelio vlasnik artikla ili administrator. Možda su potrebna neka od ovih svojstava.

Prikaz i uređivanje svojstava stranice u oknu sa detaljima stranice

 • Na vrhu stranice izaberite stavku Dugme „Postavke“ u obliku zupčanika Detalji stranice.

  Okno sa detaljima stranice

 • Možete da promenite sličicu stranice tako što ćete kliknuti na dugme Promeni sličice i izabrati sliku:

  Izaberite nedavnu sliku ili nabavite sliku iz veb pretrage, lokacije, računara ili linka. Ako je vaša organizacija odredila skupa odobrenih slika, moći ćete da birate iz tog skupa u organizaciji. 

  Slika opcija birača datoteka.

  Napomene: 

  • Veb pretraga koristi Bing slike koje koriste kreativnu zajedniиku licencu. Odgovorni ste za redigovanje licenci za sliku pre umetanja na stranicu.

  • Ako ste SharePoint administrator i želite da saznate kako da kreirate biblioteku resursa za organizaciju, pogledajte članak Kreiranje biblioteke resursa za organizaciju.

 • Možete da dodate ili uredite opis stranice tako što ćete otkucati razmak ispod opisa. Sličica i opis se koriste na mestima kao što su rezultati pretrage i SharePoint vesti.

 • Da biste uredili nekretninu, kliknite na vrednost vlasništva ispod imena svojine, otkucajte novu vrednost, a zatim pritisnite taster ENTER na tastaturi. Da biste uredili više svojstava odjednom, izaberite stavku Uredi sve, uredite svojstva koja želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

Da biste prikazali dodatne informacije o stranici (kao što je datum poslednje izmene), izaberite stavku još detalja na dnu okna.

Dodavanje svojstava u biblioteku stranica

Da biste dodali polje na stranicu, u biblioteci stranica Kreirajte kolonu za to vlasništvo. U koloni se skladište podaci o svojstvima (koji se nazivaju i metapodaci) i, pored toga što možete da vidite i promenite kolonu u biblioteci stranica, to što je onda dostupno u oknu sa detaljima stranice za svaku stranicu.

 1. Idite u biblioteku stranica tako što ćete izabrati stranice na levoj stranici navigacije.

  Ako ne vidite stranice sa leve strane, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ u obliku zupčanika u gornjem desnom redu, a zatim na Veb lokaciji. Na stranici sadržaj sajta izaberite stavku stranice na sajtu.

 2. Izaberite stavku Dodavanje kolone Ikona „Dodaj“ desno od imena poslednje kolone na vrhu liste ili biblioteke.

  Napomena: Da li vaš SharePoint Online ekran izgleda drugačiji od primera ovde? Administrator možda ima klasičnu verziju iskustva na listi ili u biblioteci dokumenata, ili koristite stariju verziju SharePoint Server. Ako je tako, izaberite karticu za gorenavedenu verziju SharePoint Server 2016. Pogledajte koju verziju sistema SharePoint koristim?

 3. U padajućem meniju odaberite željeni tip kolone.

  Meni "Dodavanje kolone"
 4. U dijalogu nova kolona Otkucajte naslov ili kolonu u polje ime .

  Dijalog "nova kolona" za unos naslova ili naslova
 5. Kliknite na dugme Kreiraj.

Dodavanje još tipova kolona

 1. Idite u biblioteku stranica tako što ćete izabrati stranice na levoj stranici navigacije.

  Ako ne vidite stranice sa leve strane, kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke“ u obliku zupčanika u gornjem desnom redu, a zatim na Veb lokaciji. Na stranici sadržaj sajta izaberite stavku stranice na sajtu.

 2. U prikazu sve stavke ili Svi dokumenti koje želite da dodate u kolonu, izaberite stavku Dodavanje kolone Ikona "Dodaj kolonu" na kraju reda naslova, a zatim izaberite stavku još....

 3. U odeljku Ime i tip, u polju Ime kolone otkucajte željeno ime za kolonu.

  Dijalog „Kreiranje kolone“

 4. U okviru Tip informacija u ovoj koloni je izaberite tip informacija za koje želite da se pojave u koloni. Više o tipovima kolona potražite u članku tipovi kolona i opcije kolone.

 5. U odeljku Dodatne postavke kolone , u polju Opis otkucajte opis da biste pomogli osobama da razumeju svrhu kolone i podatke koje ona treba da sadrži. Taj opis je opcionalan.

  U zavisnosti od izabranog tipa kolone, može se pojaviti još opcija u odeljku dodatne postavke kolone . Izaberite željene dodatne postavke. Više opcija za postavke kolone potražite u članku tipovi kolona i opcije kolone.

Više informacija i dodatne načine za dodavanje kolona u biblioteke i liste potražite u članku Kreiranje kolone na SharePoint listi ili u biblioteci.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×