Prikaz strukture podataka u sistemu Excel Services

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da grupišete i rezimirate listu podataka, možete da prikažete strukturu podataka na najviše osam nivoa, po jedan za svaku grupu. Svaki unutrašnji nivo, predstavljen većim brojem u simbolima prikaza strukture, prikazuje detaljne podatke za prethodni spoljašnji nivo, koji je predstavljen manjim brojem u simbolima prikaza strukture. Koristite prikaz strukture da biste brzo prikazali redove ili kolone rezimea, ili da biste otkrili detaljne podatke za svaku grupu. Možete da prikažete strukturu redova (kao što je prikazano u donjem primeru), kolona ili redova i kolona istovremeno.

Strukturirana lista
Red sa prikazom strukture sa podacima o prodaji grupisanim po geografskim oblastima i mesecima sa više prikazanih redova sa rezimeom i detaljima.

1.  Da biste prikazali redove za neki nivo, kliknite na odgovarajuće jedan dva tri simbole za prikaz strukture.

2.  Nivo 1 sadrži podatke o ukupnoj prodaji za sve redove sa detaljima.

3.  Nivo 2 sadrži podatke o ukupnoj prodaji za svaki mesec i svaki region.

4.  Nivo 3 sadrži redove sa detaljima (trenutno su vidljivi samo redovi sa detaljima od 11 do 13).

5.  Da biste prikaz strukture podataka skupili ili razvili, kliknite na simbole za prikaz strukture polje plus i minus .

Prikazivanje i sakrivanje strukture podataka

Napomena: Ako ne vidite simbole za prikaz strukture jedan dva tri , polje plus i minus , prikaz strukture nije kreiran u radnoj svesci pre nego što je sačuvana u Excel Servicesili prilagođeno svojstvo Filter je onemogućen. Više informacija potražite u članku Prilagođena svojstva Web segmenta modula Excel Web Access.

 • Izvršite neke od sledećih radnji:

  Prikazivanje ili skrivanje detaljnih podataka o grupi    

  • Da biste prikazali detaljne podatke unutar grupe, kliknite na polje polje plus za datu grupu.

  • Da biste sakrili detaljne podatke o nekoj grupi, kliknite na polje minus za datu grupu.

   Razvijanje ili skupljanje čitavog prikaza strukture na određeni nivo    

  • U simbolima za prikaz strukture jedan dva tri izaberite željeni broj nivoa. Kada to učinite, detaljni podaci na nižim nivoima biće skriveni.

   Na primer, ako prikaz strukture ima četiri nivoa, možete da sakrijete četvrti nivo i da prikažete ostale nivoe tako što ćete kliknuti na dugme tri .

   Prikazivanje ili skrivanje čitavog prikaza strukture detaljnih podataka    

  • Da biste prikazali sve detaljne podatke, izaberite najniži nivo u simbolima za prikaz strukture jedan dva tri . Na primer, ako postoje tri nivoa, izaberite nivo tri .

  • Da biste sakrili sve detaljne podatke, izaberite stavku jedan .

Napomena: Ako kopirate podatke u prikazu strukture koristeći komandu Kopiraj u pregledaču ili kreiranjem snimka radne sveske, kopiraćete samo redove i kolone koji su trenutno vidljivi u sistemu Excel Services, bez obzira na to da li je prikaz strukture sasvim razvijen, delimično razvijen ili sasvim skupljen.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×