Prikaz različitih izračunavanja u poljima za vrednosti izvedene tabele

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Vrstu izračunavanja koje se koristi u poljima za vrednosti izvedene tabele možete promeniti tako da umesto broja vidite procenat ukupne vrednosti, rastući zbir, razliku u odnosu na drugu vrednost ili njen rang.

  1. Desnim tasterom miša kliknite na polje za vrednost u izvedenoj tabeli, a zatim izaberite stavku Prikaži vrednosti kao.

Stavka „Prikaži vrednosti kao“

  1. Izaberite željenu opciju, kao što je % nadređenog zbira ili % razlike u odnosu na.

Da biste prikazali izračunavanja uporedo sa vrednostima na kojima se zasnivaju (na primer, da biste prikazali % konačnog zbira pored međuvrednosti), prvo morate da duplirate polje za vrednost tako što ćete ga još jednom dodati. Iz liste polja prevucite polje koje želite da duplirate u oblast Vrednosti i smestite ga odmah ispod istog polja.

Duplirane vrednosti u oblasti „Vrednosti“

U gorenavedenom primeru, tri polja za vrednosti dodata su drugi put u oblast Vrednosti. Njihovim imenima dodato je „_2“. Na sledećoj slici, polje „Zbir 01.01.2014.“ prikazano je dvaput u izveštaju izvedene tabele, pa možete videti vrednost za svaki grad i nadređene vrednosti (region „Istok“ ili „Zapad“). Takođe možete da vidite procenat konačnog zbira za svaki region (u redovima 6 i 9).

Isto polje sa vrednostima i procentima

Više o izvedenim tabelama

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×